Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ολοκληρώθηκε το CIVIS BIP Course “Languages in Europe and their Diachronies” με συντονιστή το Ε.Κ.Π.Α. και σε συνεργασία με το “Naxos Summer School on Diachronic Linguistics”

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το CIVIS BIP Course “Languages in Europe and their Diachronies” με συντονιστή το Ε.Κ.Π.Α. (Co-coordinator: Νικόλαος Λαβίδας, Ε.Κ.Π.Α. – Coordinators: Antonio R. Revuelta Puigdollers, Universidad Autónoma de Madrid· Katrin Axel-Tober, University of Tübingen· Artemij Keidan, Sapienza Università di Roma· Joanna Kopaczyk, University Of Glasgow· Adina Dragomirescu, University of Bucharest· Alexandru Nicolae, University of Bucharest). Το CIVIS BIP Course προσέφερε διαδικτυακά σεμινάρια, εργαστήρια και διαλέξεις από τον Απρίλιο έως και τον Ιούνιο και ολοκληρώθηκε με το διά ζώσης θερινό σχολείο της Νάξου που διήρκησε μία εβδομάδα και διεξήχθη σε συνεργασία με το Naxos Summer School on Diachronic Linguistics.

Για μία ακόμα χρονιά, το CIVIS BIP Course “Languages in Europe and their Diachronies” γνώρισε μεγάλη ανταπόκριση καθώς κατατέθηκαν πάνω από 90 αιτήσεις παρακολούθησης. Τα διαδικτυακά μαθήματα παρακολούθησαν 45 φοιτήτριες και φοιτητές, ενώ πάνω από 30 εγγεγραμμένες φοιτήτριες και εγγεγραμμένοι φοιτητές στο CIVIS συμμετείχαν στο διά ζώσης θερινό σχολείο.

1 13

Το CIVIS BIP Course “Languages in Europe and their Diachronies” περιλάμβανε εντατικές διαδικτυακές διαλέξεις, διαδικτυακά εργαστήρια και σύντομα πρότζεκτ. Το διαδικτυακό τμήμα του CIVIS BIP Course προσέφεραν 8 Καθηγήτριες/ Καθηγητές. Τα μαθήματα αξιοποίησαν τη διαφοροποιημένη διδασκαλία ανάλογα με το επίπεδο των σχετικών γνώσεων των συμμετεχόντων/ουσών. Το διά ζώσης θερινό σχολείο φιλοξενήθηκε από τις 25 έως τις 31 Ιουλίου 2024 στο ιστορικό κτίριο της πρώην σχολής Ουρσουλινών στο Ενετικό Κάστρο της Χώρας Νάξου, με την υποστήριξη του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Τα μαθήματα, που προσέφεραν 14 Καθηγήτριες/ Καθηγητές, οργανώθηκαν σε σχέση με τους παρακάτω θεματικούς πυλώνες: Ιστορικές γλωσσικές επαφές· Συγκριτική διαχρονική γλωσσολογία· Νέες προσεγγίσεις στη μελέτη αρχαίων και μεσαιωνικών ινδοευρωπαϊκών γλωσσών· Διαχρονία της Αγγλικής· Διαχρονία των ρομανικών γλωσσών. Όλες οι διαλέξεις εξασφάλισαν την παρουσία και την ενεργό συμμετοχή των φοιτητριών/ φοιτητών. Το πρόγραμμα ήταν εντατικό, με τις διαλέξεις να ξεκινούν νωρίς το πρωί και να τελειώνουν το βράδυ. Το CIVIS BIP Course (το διαδικτυακό και το διά ζώσης τμήμα του – και με συμμετοχή στην παραγωγή του εκπαιδευτικού υλικού) υποστήριξαν οι υποψήφιες διδάκτορες του Ε.Κ.Π.Α. Ελένη Πλακούτση, Σοφία Χιονίδη και Αναστασία Τσιροπινά και ο υποψήφιος διδάκτορας του Ε.Κ.Π.Α. Βασίλης Συμεωνίδης.

1 11

Στα πλαίσια της συνεργασίας και ανταλλαγής ερευνητικών ιδεών και απόψεων, οι φοιτήτριες/ές είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα δικά τους ερευνητικά poster και να επιλεγούν για τη δημοσίευση της εργασίας τους σε μελλοντικό τόμο της σειράς “The Naxos Papers.” Ακόμα, οι επισκέψεις σε σημεία αρχαιολογικού και ιστορικού ενδιαφέροντος και γραφικά χωριά του νησιού της Νάξου πρόβαλαν τον γλωσσικό, ιστορικό και πολιτισμικό πλούτο του νησιού.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες εδώ: https://civis.eu/en/learn/civis-courses/languages-in-europe-and-their-diachronies-2.

ΕΚΠΑ © 2024. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Μετάβαση στο περιεχόμενο
EN