Το Ινστιτούτο Σπάνιων Παθήσεων της Μασσαλίας (MarMaRa) εγκαινιάζει και τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά ένα νέο πρόγραμμα κατάρτισης Υποψηφίων Διδακτόρων, το οποίο παρέχει μια μοναδική ευκαιρία στους ενδιαφερόμενους να διευρύνουν και να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους, καθώς και να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους στον τομέα της γενετικής μέσω μιας σειράς σεμιναρίων.
Στόχος του Ινστιτούτου MarMaRa συνιστά η προώθηση της διεπιστημονικής έρευνας και η κατάρτιση στον τομέα των σπάνιων ασθενειών σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο, σε σύνδεση με τον κοινωνικοοικονομικό και πολιτιστικό κόσμο. Τα εν λόγω σεμινάρια απευθύνονται κυρίως σε Υποψήφιους Διδάκτορες των Επιστημών Υγείας και των Θετικών Επιστημών, ωστόσο είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχουν και μεταπτυχιακοί φοιτητές, μηχανικοί και ερευνητές. Η πλειονότητα των σεμιναρίων θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, εκτός από το σεμινάριο με τίτλο: “Εισαγωγή στη μικροσκοπία για την απεικόνιση κυττάρων και ιστών”, το οποίο θα διεξαχθεί με δια ζώσης παρουσία στη Μασσαλία. Η γλώσσα διεξαγωγής των σεμιναρίων θα είναι η αγγλική.
Ποιους αφορά: Υποψήφιους Διδάκτορες, Ερευνητές, μεταπτυχιακοί φοιτητές.
Επιστημονικά πεδία: Επιστήμες Υγείας, Θετικές Επιστήμες.
Διοργανωτής: Marseille Rare Diseases Institute – MarMaRa, Πανεπιστήμιο της Μασσαλίας(AMU).
Αιτήσεις: Συμπληρώστε την εκάστοτε φόρμα για το σεμινάριο που σας ενδιαφέρει.
Format: Υβριδικό με online και δια ζώσηςσεμινάρια (Δείτε αναλυτικά όλα τα προσφερόμενα σεμινάρια στο επισυναπτόμενο αρχείο).
Γλώσσα σεμιναρίων: Αγγλικά.
Για περαιτέρω πληροφόρησή σας, μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των σεμιναρίων στο επισυναπτόμενο αρχείο. Είναι ήδη ανοιχτά προς αιτήσεις 4 σεμινάρια και αναμένονται περισσότερα.
Για τυχόν ερωτήσεις και απορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στους αρμόδιους συντονιστές στις ακόλουθες ηλεκτρονικές διευθύνσεις: Denis Puthier, Deputy Director for Education of MarMaRa denis.puthier@univ-amu.fr, Cécile Bernard, Project manager of MarMaRa cecile.bernard.1@univ-amu.fr.