Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πρακτικό Σεμινάριο με θέμα “Διαχείριση Βυθοκορημάτων στα Ελληνικά Λιμάνια” [14/12/2023, 1 μ.μ.]

Το Τμήμα Διαχείρισης Λιμένων και Ναυτιλίας, της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, πραγματοποιεί Πρακτικό Σεμινάριο Εφαρμογής με θέμα Διαχείριση Βυθοκορημάτων στα Ελληνικά Λιμάνια, την Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 1 μ.μ. στην έδρα του (Συγκρότημα Ευρίπου). Ομιλητής θα είναι ο Βασίλης Καψιμάλης, Ερευνητής Α’, Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ).

Το Σεμινάριο είναι χωρισμένο στις παρακάτω Ενότητες:

  • Βασικές αρχές διαχείριση βυθοκορημάτων
  • Ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία
  • Μέθοδοι και πρακτικές διαχείρισης
  • Παραδείγματα από ελληνικά λιμάνια
  • Εφαρμοσμένες προσεγγίσεις και πολιτικές

Την επιστημονική και οργανωτική επιμέλεια του Πρακτικού Σεμιναρίου έχει η κα Κατερίνα Καρδιτσά, Επίκουρη Καθηγήτρια Ωκεανογραφίας και Διαχείρισης Παράκτιας Ζώνης, του Τμήματος Διαχείρισης Λιμένων και Ναυτιλίας. Η κα Κ. Καρδιτσά διδάσκει τα μαθήματα Ωκεανογραφία, Διαχείριση Παράκτιων Ζωνών και Θαλασσίου Περιβάλλοντος, Διαχείριση Θαλάσσιας Ρύπανσης, Γαλάζια Ανάπτυξη και Αειφορία και Διαχείριση Αποβλήτων: Τεχνολογίες και Πολιτικές. Έχει επίσης συστηματικά ενεργή συμμετοχή σε διεθνή εφαρμοσμένα ερευνητικά προγράμματα και έργα, συνέδρια και ακαδημαϊκές δημοσιεύσεις στα γνωστικά αντικείμενα της ειδικότητας της.

kapsimalis

Ο Δρ. Βασίλης Καψιμάλης (Θαλάσσιος Γεωλόγος και Ιζηματολόγος) είναι Διευθυντής Ερευνών (Ερευνητής Α΄ του Ν 4386/2016) στο Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΙΩ/ΕΛΚΕΘΕ) και ο νυν Αναπληρωτής Διευθυντής του ΙΩ/ΕΛΚΕΘΕ. Κατέχει ερευνητική εμπειρία άνω των 30 χρόνων μέσω της συμμετοχής του σε πλήθος ερευνητικών (εθνικών και ευρωπαϊκών) προγραμμάτων και εφαρμοσμένων μελετών, είτε ως συντονιστής αυτών είτε ως επιστημονικός υπεύθυνος έργου. Έχει διεξάγει ακτομηχανικές έρευνες για την αντιμετώπιση της διάβρωσης των ακτών και έχει συμμετάσχει στην διαμόρφωση του στρατηγικού σχεδιασμού για την προστασία της παράκτιας ζώνης στην Χερσόνησο Κρήτης (2012), στην Κώμη και Αγία Φωτεινή Χίου (2012), στον Κόλπο Χανίων (2015), στην αμμολωρίδα της λιμνοθάλασσας Κοτυχίου (2015), στο Κολυμβάρι Χανίων (2022) και στη Ρόδο (2023). Προσφάτως ορίστηκε ως Εθνικός Εμπειρογνώμονας στα CORMONs του UNEP MAP σε θέματα σχετικών με «Ακτές και Υδρογραφία». Έχει συγγράψει 57 άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά με παράγοντα επιρροής, έχει περισσότερες των 1531 αναφορών, με h-index: 23. Επιπρόσθετα, έχει κάνει περισσότερες από 70 παρουσιάσεις σε διεθνή και εθνικά συνέδρια. Έχει διδάξει σε ΑΕΙ τα μαθήματα της «Ωκεανογραφίας» (Τμήμα Γεωγραφίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών), της «Θαλάσσιας Γεωλογίας και Γεωφυσικής» (ΔΠΜΣ Ναυτική και Θαλάσσια Τεχνολογία και Επιστήμη) και «Εφαρμοσμένη Περιβαλλοντική Ιζηματολογία» (ΔΠΜΣ Ολοκληρωμένη Διαχείριση Λεκανών Απορροής και Παράκτιων Περιοχών).

Περισσότερες πληροφορίες για το συγγραφικό έργο του ομιλητή:

Scheduled Οικονομικές Επιστήμες Παρουσιάσεις

ΕΚΠΑ © 2024. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Μετάβαση στο περιεχόμενο
EN