Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών της Α.Ε. του Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. FANG QIU [17.03.2025]

Η Α.Ε. ο Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελληνική Δημοκρατία, κ. Fang Qiu πραγματοποίησε επίσημη εθιμοτυπική επίσκεψη στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών τη Δευτέρα 17 Μαρτίου 2025, και συναντήθηκε με τον Πρύτανη, καθηγητή Γεράσιμο Σιάσο και την Αντιπρύτανι Ακαδημαϊκών, Διεθνών Σχέσεων και Εξωστρέφειας, καθηγήτρια Σοφία Παπαϊωάννου.

JIM 8498Ο Πρύτανης ενημέρωσε τον Κινέζο Πρέσβη για την ιστορία, τη φυσιογνωμία και τον διεθνή προσανατολισμό του ΕΚΠΑ, μίλησε για τις επιστήμες που θεραπεύει, τις διεθνείς συνεργασίες του, και ιδιαίτερα γι’ αυτές που έχει ήδη συνάψει με πανεπιστήμια της Κίνας.  Η Αντιπρύτανις αναφέρθηκε εκτενώς στους/στις  Κινέζους φοιτητές/τριες που διδάσκονται την ελληνική γλώσσα στο Διδασκαλείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας της Φιλοσοφικής Σχολής ή παρακολουθούν το πρόγραμμα Θ.Υ.Ε.Σ.Π.Α. (Θερινές Υποτροφίες Ελληνικών Σπουδών Πανεπιστημίου Αθηνών) και αντίστοιχα για τους/τις Έλληνες φοιτητές/τριες, και όχι μόνο, που διδάσκονται την κινεζική γλώσσα στο Διδασκαλείο Ξένων Γλωσσών του Πανεπιστημίου μας. Ο Πρύτανης κατά τη συζήτηση έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα τρία αγγλόφωνα προγράμματα προπτυχιακών σπουδών και στη δυνατότητα συνεργασίας των κινεζικών πανεπιστημίων με πολλά Τμήματα του Πανεπιστημίου μας, τονίζοντας πως το ΕΚΠΑ κατατάσσεται σε πολλά επιστημονικά αντικείμενα στα 300 καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου, ενώ η Αντιπρύτανις σημείωσε ότι το 30%  των φοιτητών του αγγλόφωνου προπτυχιακού προγράμματος της Φιλοσοφικής Σχολής προέρχονται από την Κίνα.

JIM 8435

Ο Πρύτανης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην διακεκριμένη σταδιοδρομία πολλών αποφοίτων του Πανεπιστημίου μας στην επιστήμη και την έρευνα, στις τέχνες και τα γράμματα, αλλά και στην πολιτική, αναφερόμενος στους Προέδρους της Ελληνικής Δημοκρατίας.

JIM 8500

Τέλος, ο Πρέσβης κ. Fang Qiu εκφράστηκε με ιδιαίτερα θερμά λόγια για τις διακρίσεις του Πανεπιστημίου Αθηνών και για τη συνεχώς ανερχόμενη δυναμική του λόγω των αγγλόφωνων προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων και προσκάλεσε επισήμως τον Πρύτανη να επισκεφθεί την Κίνα οποτεδήποτε επιθυμεί.

JIM 8520

 

ΕΚΠΑ © 2025. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Μετάβαση στο περιεχόμενο
EN