Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η Τεχνητή Νοημοσύνη για τη Δημιουργία Ψηφιακού Περιεχομένου

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το Workshop με θέμα “AI Tools for Digital Content Creation” την Τρίτη 8 Απριλίου 2025 στο Συγκρότημα Ευρίπου του ΕΚΠΑ στα Ψαχνά της Εύβοιας. Στο πρώτο μέρος, το θεωρητικό, που πραγματοποιήθηκε στο Μεγάλο Αμφιθέατρο,  πάνω από 70 φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος Τεχνολογιών Ψηφιακής Βιομηχανίας και του Τμήματος Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου παρακολούθησαν τον κ. Γεώργιο Αλεξανδρίδη, Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Τεχνολογιών Ψηφιακής Βιομηχανίας και μέλος του Εργαστηρίου Κατανεμημένων Υπολογιστικών Συστημάτων και Τεχνητής Νοημοσύνης (ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ) να εξηγεί το πως η Τεχνητή Νοημοσύνη μετουσιώθηκε από το πεδίο του φανταστικού στο πεδίο του πραγματικού, μέσα από τη Μυθολογία, την Τέχνη και την Ιστορία. Επίσης, παρακολούθησαν τον κ. Νικόλαο Σταμπουλόπουλο (Spiral Move), πρωτοπόρο σκηνοθέτη στην χρήση AI εργαλείων για την παραγωγή οπτικοακουστικών μέσων, να παρουσιάζει τα αντίστοιχα εργαλεία που αποτελούν τεχνολογία αιχμής (state-of-the-art).

IMG 20250408 124438

Στη συνέχεια, 40 φοιτητές και φοιτήτριες που είχαν κάνει σχετική προεγγραφή, είχαν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τα εν λόγω εργαλεία στην πράξη (hands-on) σε εργαστηριακό περιβάλλον, σύμφωνα και με τις υποδείξεις των κ. κ. Σταμπουλόπουλου και Αλεξανδρίδη, κατά τη διάρκεια του πρακτικού (hands-on) μέρους του Workshop. Με χρήση AI εργαλείων, που μεταξύ άλλων χορήγησε η εταιρεία Runway, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες είδαν στην πράξη τις δυνατότητες των τεχνικών prompt engineering στην παραγωγή και επεξεργασία στατικής εικόνας, κινούμενης εικόνας και ήχου, διαπιστώνοντας τις δυνατότητες που προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία στη δημιουργία ψηφιακού περιεχομένου.

IMG 20250408 123903

Το Workshop ανέδειξε τη σημασία της διασύνδεσης της ακαδημαϊκής κοινότητας με τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις και αποτέλεσε ένα ζωντανό παράδειγμα του πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να λειτουργήσει ως εργαλείο δημιουργικότητας και καινοτομίας.

IMG 20250408 125344

 

ΕΚΠΑ © 2025. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Μετάβαση στο περιεχόμενο
EN