Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Την Τετάρτη 06 Μαρτίου 2024 πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Πρύτανη του Ε.Κ.Π.Α. Καθηγητή κ. Γεράσιμου Σιάσου η ορκωμοσία των κάτωθι μελών Δ.Ε.Π.: Αγγελική Παπαπαναγιώτου, Ξένη Γεωργοπούλου, Περικλής Παναγόπουλος, Δήμητρα Αντωνοπούλου, Αντώνιος Γαργαλιώνης, Κωνσταντίνος Ρεπαπής, Sergejus Temcinas.

Αγγελική Παπαπαναγιώτου, Εξέλιξη σε Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής

Η Αγγελική Παπαπαναγιώτου αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου Αθηνών το 1991. Το 1991 απέκτησε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και το 1997 απέκτησε τίτλο ειδικότητας Βιοπαθολογίας. Το 1998 αναγορεύτηκε διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών με βαθμό άριστα. Το 2005 μετεκπαιδεύτηκε στο «Boston University School of Medicine , Section of Molecular genetics, Cardiovascular Institute». Το 2008 απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο MSc από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας με βαθμό άριστα .Το 2014-15 απέκτησε  εξειδικευμένη επιμόρφωση στην Οργάνωση και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας.
Το 2000 εξελέγη Λέκτορας Βιολογικής Χημείας στο Εργαστήριο  Βιολογικής Χημείας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών Ε.Κ.Π.Α. και στη συνέχεια το 2004 εξελέγη Επίκουρη Καθηγήτρια Βιολογικής Χημείας στο ίδιο Εργαστήριο. Μονιμοποιήθηκε το 2009  στη θέση του Επίκουρου Καθηγητή και εξελέγη Αναπληρώτρια Καθηγήτρια  Βιολογικής Βιοχημείας το 2018. Το 2024 εξελέγη Καθηγήτρια Βιολογικής Χημείας- Κλινικής Βιοχημείας όπου υπηρετεί μέχρι σήμερα.
 Από 1998- 2000  εργάσθηκε ως Επιμελήτρια Β΄ στο  Μικροβιολογικό Τμήμα του ΓΝΑ Λαϊκού Νοσοκομείου και από 2020 έως  σήμερα της έχει ανατεθεί η Διεύθυνση του Βιοχημικού Τμήματος ΓΝΑ Λαϊκό Νοσοκομείο. Παράλληλα από  το 2023 έως σήμερα της έχει ανατεθεί και η Διεύθυνση του Αιματολογικού Τμήματος ΓΝΑ Λαϊκό. Είναι μέλος πολλών Ελληνικών και Διεθνών επιστημονικών επιτροπών και  είναι μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδριών της Ιατρικής Εταιρείας Βιοχημείας.
Έχει συμμετάσχει σε  επιτροπές κρίσεων ειδικού επιστημονικού προσωπικού στο ανώτατο συμβούλιο επιλογής προσωπικού (ΑΣΕΠ) και είναι Μέλος  επιστημονικού Συμβουλίου εγκρίσεων (Ε.Σ.Ε.)  Εθνικού οργανισμού φαρμάκων ( Ε.Ο.Φ.).
Η κ Παπαπαναγιώτου έχει διατελέσει Reviewer  άρθρων, κριτής ερευνητικών προγραμμάτων  και  εργασιών σε συνέδρια ενώ είναι συγγραφέας πολλών  Διεθνών και Ελληνικών ερευνητικών εργασιών.
[agpana@med.uoa.gr]

Ξένη Γεωργοπούλου, Εξέλιξη σε Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών

Η Ξένια Γεωργοπούλου είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Έχει δημοσιεύσει τα βιβλία Ζητήματα φύλου στο θέατρο του Σαίξπηρ και της Αναγέννησης (Παπαζήσης, Αθήνα, 2010 και 2020 [δεύτερη βελτιωμένη έκδοση]), The Body as Text in Shakespeare’s Plays. The Fashioning of the Sexes (Edwin Mellen, Lewiston, 2011) και Ο Σαίξπηρ οριζοντίως και καθέτως (Αιγόκερως, Αθήνα, 2019), καθώς και δεκάδες άρθρα και κριτικές βιβλίου και θεάτρου σε συλλογικούς τόμους και επιστημονικά περιοδικά κυρίως του εξωτερικού, ενώ έχει συμμετάσχει σε δεκάδες επιστημονικά συνέδρια, ως επί το πλείστον στο εξωτερικό. Ασχολείται κυρίως με τον Σαίξπηρ και το θέατρο της Αναγέννησης, και ειδικότερα με θέματα όπως τα φύλα και η ετερότητα, οι σαιξπηρικές διασκευές και οι σαιξπηρικές αναφορές στη σύγχρονη λαϊκή κουλτούρα.
[georgopx@theatre.uoa.gr]

Περικλής Παναγόπουλος, Εξέλιξη σε Αναπληρωτή Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής

Ο Περικλής Π. Παναγόπουλος γεννήθηκε στην Πύλο (1964) όπου και τελείωσε το Λύκειο. Εισήχθη κατόπιν ετησίων εισαγωγικών εξετάσεων με κλειστό αριθμό εισακτέων στην Ιατρική και Χειρουργική Σχολή του Πανεπιστημίου της Πάντοβα. Ήταν εσωτερικός σπουδαστής στην Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου της Πάντοβα όπου και εκπόνησε την πειραματική πτυχιακή εργασία του: «Ενδοκρινολογικός Άξονας στις νεοπλασίες του Μαστού». Πήρε πτυχίο στην Ιατρική και Χειρουργική Σχολή του Πανεπιστημίου της Πάντοβα και ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές, κατόπιν ετησίων εισαγωγικών εξετάσεων, στην Σχολή Ειδίκευσης στην Μαιευτική και Γυναικολογία του Πανεπιστημίου της Βερόνα. Πήρε ειδικότητα Μαιευτήρος-Γυναικολόγου στην Περούτζια της Ιταλίας και στο Αρεταίειο Νοσοκομείο. Εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή με τίτλο: «Μελέτη ουροδυναμικών παραμέτρων σε ασθενείς με γυναικολογικό καρκίνο μετά χειρουργική θεραπεία και ακτινοθεραπεία» με επιβλέποντα τον Κ. Δημόπουλο, Tακτικό Καθηγητή Ουρολογίας, Πρύτανη του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλη τους Ι. Καστριώτη, Aναπληρωτής Καθηγητής Ουρολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Α. Λιάπη, Eπίκουρος Καθηγητής Μαιευτικής Γυναικολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετεκπαιδεύτηκε στο Πανεπιστήμιο της Περούτζια, Έδρα της Ιατρικής της Περιγεννητικής Ηλικίας, στην Κολποσκόπηση στην κύηση και έκανε εξάμηνη μετεκπαίδευση με απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (Α.Π. 227) από 15/2/2000 έως 14/8/2000 στην Β΄ Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών (Α.Π. 238/00) στα πεδία της Παιδικής και Εφηβικής Γυναικολογίας και της Γυναικολογικής Ουρολογίας. Κατά την εκπαίδευσή του εκδόθηκε (Συνεκδότης) το βιβλίο GINECOLOGIADELL’ ADOLESCENZA. GCreatsas, PPanagopoulos «Progressiclinici» Ginecologiae Ostetricia Diretta da: EV Cosmi e GC Di Renzo, RivistaTrimestrale. Vol 5, N 3-4 2002. Piccin (Πιστοποιητικό του Διευθυντού της Β΄ Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών καθ. Γ. Κρεατσά).
[paninosrafaela@yahoo.gr]

Δήμητρα Αντωνοπούλου, νέος διορισμός στη βαθμίδα της Επίκουρης Καθηγήτριας του Τμήματος Μαθηματικών

Η Δήμητρα Αντωνοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Μετά την αποφοίτησή της από την Βαρβάκειο Πρότυπο Σχολή, απέκτησε Δίπλωμα Μαθηματικών, Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης, και Διδακτορικό Δίπλωμα από το Τμήμα Μαθηματικών της Σχολής Θετικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.). Πριν αναλάβει τα καθήκοντά της ως μέλος Δ.Ε.Π. του Ε.Κ.Π.Α., δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στην Ελλάδα, και μετέπειτα στο Πανεπιστήμιο του Chester στην Μεγάλη Βρετανία. Έχει διατελέσει κριτής σε περιοδικά, και συγγράψει ένα σύνολο δημοσιεύσεων σε μαθηματικά περιοδικά με κριτές. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την Αριθμητική Ανάλυση για την επίλυση Μερικών Διαφορικών Εξισώσεων και Στοχαστικών Διαφορικών Εξισώσεων σε προβλήματα κυματικής διάδοσης και διαχωρισμού φάσης, και τις μη γραμμικές ΜΔΕ και  Στοχαστικές Διαφορικές Εξισώσεις.
[danton.d2@gmail.com]

Αντώνιος Γαργαλιώνης, νέος διορισμός στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής

Ο Αντώνης Γαργαλιώνης γεννήθηκε στην Τρίπολη, αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και έλαβε τον τίτλο ειδικότητας της Ιατρικής Βιοπαθολογίας / Εργαστηριακής Ιατρικής το 2015. Είναι απόφοιτος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Μοριακή και Εφαρμοσμένη Φυσιολογία» και εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στο Εργαστήριο Βιολογικής Χημείας της Ιατρικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. με υποτροφία από την Ελληνική Εταιρεία Ογκολογίας Πεπτικού. Εργάστηκε στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, στο ΛΑΪΚΟ Νοσοκομείο Αθηνών και στο Αιγινήτειο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Εκπόνησε τη μεταδιδακτορική του έρευνα με υποτροφία από το Ι.Κ.Υ.. Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα και έχει διατελέσει επισκέπτης ερευνητής στην Ιατρική Σχολή της Βόννης. Έχει τιμηθεί με 22 εγχώρια και διεθνή βραβεία, σε αρκετά από αυτά ως κύριος ερευνητής, μεταξύ των οποίων το Α’ Βραβείο της Ευρω-Ασιατικής Εταιρείας Χειρουργικής Ογκολογίας, το Έπαθλο «Σωτήρης Παπασταμάτης» από την Ιατρική Εταιρεία Αθηνών, το Gold Award των Healthcare Business Awards και το βραβείο «Γεώργιος Τόλης» από την Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία. Έχει διατελέσει Guest Editor και είναι Section Board Member (Molecular Biology) στο περιοδικό International Journal of Molecular Sciences. Έχει > 50 δημοσιεύσεις σε διεθνή έγκριτα βιοϊατρικά περιοδικά, με > 1300 αναφορές και h-index: 21, ανακοινώσεις και διαλέξεις σε εγχώρια και διεθνή συνέδρια. Έχει διατελέσει κριτής (reviewer) σε >50 άρθρα διεθνών έγκριτων βιοϊατρικών περιοδικών. Το κύριο ερευνητικό του αντικείμενο είναι η μελέτη των μοριακών μηχανισμών που επάγονται από μηχανικές δυνάμεις στην καρκινογένεση. Το 2023 συμπεριλήφθηκε από το περιοδικό World Journal of Clinical Oncology στους τρεις πιο επιδραστικούς και παραγωγικούς επιστήμονες διεθνώς στο πεδίο της Μηχανοδιέγερσης του Καρκίνου. Είναι μέλος του Δ.Σ. (Ταμίας) στην Ελληνική Εταιρεία Ιατρικής Βιοχημείας, ενώ διετέλεσε τακτικό μέλος της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης Αμοιβών και Τιμών Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
[agargalionis@yahoo.gr]

Κωνσταντίνος Ρεπαπής, νέος διορισμός στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών

Ο Κωνσταντίνος Ρεπαπής γεννήθηκε στην Αθηνά και έκανε τις προπτυχιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Kent (ΒΑ in Economics) και το μάστερ και διδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο του Cambridge (Mphil & PHD in Economics). Το διδακτορικό του αναλύει την Αυστριακή θεωρία των οικονομικών κύκλων και επιβλέπων καθηγητής του ήταν ο Geoffrey Colin Harcourt. Η έρευνα του σχετίζεται με την πολιτική οικονομία και την ιστορία της οικονομικής θεωρίας και ειδικότερα την θεωρία του Κέυνες και της μετα-Κέυνσιανης σχολής. Έχει δημοσιεύσει την ερεύνα του σε διεθνή περιοδικά (Cambridge Journal of Economics, European Journal of the History of Economic Thought, History of Political Economy, Journal of the History of Economic Thought, Economic Thought: History, Philosophy, and Methodology, Contributions to Political Economy, The Economic and Labour Relations Review), σε συλλογικούς τόμους και συν-επιμελήθηκε το 2023 τον τόμο Economics and Art Theory εκδόσεις Routledge. Είναι Editor και Associate Editor επιστημονικών περιοδικών (Economic Thought, Economia Politica, Cahiers d’économie politique), έχει συμμετάσχει σε πολλά διεθνή συνέδρια και οργανώσει ημερίδες με θέμα την ιστορία της οικονομικής σκέψης αλλά και την σχέση της οικονομικής θεωρίας με τις ανθρωπιστικές επιστήμες. Έχει λάβει χρηματοδότηση για την έρευνα του από το Independent Social Research Foundation και το Shackle studentship του St. Edmund’s College, University of Cambridge. Η έρευνα του έχει διακριθεί και από την κοινότητα της ιστορίας της οικονομικής σκέψης της Αμερικής όπου για το άρθρο του «W. Stark, J.M. Keynes, and the Mercantilists» έλαβε το βραβείο Craufurd Goodwin Best Article in the History of Economics Prize το 2022. Έχει διδάξει οικονομικά στο St. Peter’s College, University of Oxford, και στο Goldsmiths, University of London.
[c.repapis@gold.ac.uk]

Sergejus Temcinas, νέος διορισμός στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή του Τμήματος Ρωσικής Γλώσσας και Φιλολογίας και Σλαβικών Σπουδών

Ο Καθηγητής Sergejus Temcinas είναι μέλος της Accademia Ambrosiana (Classe di Slavistica), Μιλάνο, Ιταλία (από το 2014). Το επαγγελματικό του υπόβαθρο περιλαμβάνει Ρωσική Φιλολογία (Πανεπιστήμιο του Βίλνιους, 1984), Βουλγαρική Φιλολογία (Πανεπιστήμιο της Σόφιας Άγιος Κλήμης της Αχρίδας, 1996), διδακτορικό δίπλωμα στη ρωσική και παλαιοσλαβική γλώσσα (Κρατικό Πανεπιστήμιο Λομονόσοφ της Μόσχας, 1989) και δίπλωμα Doctor Habilitatus of Humanities στις βαλτικές και σλαβικές γλώσσες και φιλολογίες (Πανεπιστήμιο του Βίλνιους, 2001). Έχει δημοσιεύσει περίπου 240 επιστημονικά έργα αφιερωμένα στην παλαιοσλαβική γλώσσα και γραμματεία και τις σχέσεις τους με τη βυζαντινή παράδοση, την κυριλλική χειρόγραφη παράδοση του Μεγάλου Δουκάτου της Λιθουανίας, τις μεσαιωνικές εβραιο-σλαβικές φιλολογικές διεπαφές, τη σλαβόγλωσση χειρόγραφη παράδοση (γραμμένη με αραβικούς χαρακτήρες) των Τατάρων του Μεγάλου Δουκάτου της Λιθουανίας, καθώς και τη βαλτική και σλαβική ιστορική και συγκριτική γλωσσολογία και ετυμολογία.
[sergejus.temcinas@flf.vu.lt]

ΕΚΠΑ © 2024. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Μετάβαση στο περιεχόμενο
EN