Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Την Πέμπτη 19 Μαΐου 2022 και ώρα 11.00 π.μ., πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία των μελών ΔΕΠ: Παναγιώτη Παφίλη, Γεώργιου Στείρη, Γεώργιου Αραμπατζή, Κωνσταντίνου Ελευθεράτου, Παναγιώτη Ζη, Διονύσιου Δελλαπόρτα, Κωνσταντίνου Μπράμη.

IMG 2624

– Παναγιώτης Παφίλης | εξέλιξη σε Καθηγητή Πρώτης Βαθμίδας στο Τμήμα Βιολογίας

[ppafil@biol.uoa.gr]

O Παναγιώτης Παφίλης σπούδασε Βιολογία στο ΕΚΠΑ όπου και εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή. Εργάστηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Τμήμα Βιολογίας του ΕΚΠΑ, ως Λέκτορας στο Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ως ερευνητής στη Σχολή Περιβάλλοντος και Αειφορίας του Πανεπιστημίου του Michigan. Σήμερα είναι Καθηγητής Ζωικής Ποικιλότητας στο Τμήμα Βιολογίας του ΕΚΠΑ.

Έχει συμμετάσχει ως συντονιστής, επιστημονικός υπεύθυνος ή εταίρος σε 24 ερευνητικά προγράμματα (χρηματοδότηση από Ευρωπαϊκή Ένωση, National Science Foundation USA, Ίδρυμα Λάτση, Ίδρυμα Mohamed bin Zayed, Ίδρυμα Λεβέντη, Stiftung Artenschutz), είναι συν-συγγραφέας 125 επιστημονικών εργασιών σε διεθνή περιοδικά, 210 ανακοινώσεων σε επιστημονικά συνέδρια και 11 βιβλίων ενώ έχει επιμεληθεί 7 βιβλία. Έχει επιβλέψει 55 προπτυχιακές διπλωματικές εργασίες, 15 μεταπτυχιακές και 6 διδακτορικές διατριβές. Είναι κριτής ερευνητικών προτάσεων για τη National Geographic Society, το National Science Foundation, το Israel Science Foundation και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Έχει προσκληθεί ως ομιλητής σε διαλέξεις σε Ελλάδα, Βέλγιο, Κύπρο, Ιταλία, ΗΠΑ και Ισραήλ.

Είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Ερπετολογικής Εταιρείας, Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ζωολογικής Εταιρείας, Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Βιολογικών Επιστημών, Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Εξελικτικής Εταιρείας, Πρόεδρος του Συμβουλίου Φυσικού Περιβάλλοντος της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού. Είναι Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής CITES και τακτικό μέλος της Επιτροπής Φύση 2000.

– Γιώργος Στείρης | εξέλιξη σε Καθηγητή Πρώτης Βαθμίδας στο Τμήμα Φιλοσοφίας

[gsteiris@philosophy.uoa.gr]

Ο Γιώργος Στείρης διδάσκει φιλοσοφία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών από το 2007. Η έρευνά του εστιάζεται στη μεσαιωνική και αναγεννησιακή περίοδο. Διατέλεσε Επισκέπτης Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Jyväskylä, Visiting Fellow στο Bogazici University, και έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το ΕΑΠ. Έχει επιμεληθεί Workshop στο CHS του Harvard University. Έχει τιμηθεί με το Jubilee Medal “80 years of Al-Farabi Kazakh National University” του Al-Farabi Kazakh National University. Έχει συγγράψει έξι βιβλία, έχει επιμεληθεί την έκδοση επτά συλλογικών τόμων (με πλέον πρόσφατο το The Oxford Handbook for Dionysius the Areopagite: Oxford University Press 2022), και έχει δημοσιεύσει 62 άρθρα σε πέντε διαφορετικές γλώσσες.

Γεώργιος Αραμπατζής | εξέλιξη σε Καθηγητή Πρώτης Βαθμίδας στο Τμήμα Φιλοσοφίας

[garabatz@philosophy.uoa.gr]

Ο Γεώργιος Αραµπατζής γεννήθηκε στην Αθήνα, µεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε φιλοσοφία στο Παρίσι. Υπότροφος της Γαλλικής Κυβέρνησης, Διδάκτωρ  µε άριστα της École de Hautes Études en Sciences Sociales. Πραγµατοποίησε µετα-διδακτορική έρευνα στο Πανεπιστήµιο του Τορίνο µε υποτροφία της Ιταλικής Κυβέρνησης. Το 1998 εκλέχθηκε και έως το 2012 εργάσθηκε ως Ερευνητής στο Κέντρο Ερεύνης της Ελληνικής Φιλοσοφίας της Ακαδηµίας Αθηνών. Το 2010 εκλέχθηκε στο Πανεπιστήµιο Αθηνών. Υπήρξε προσκεκληµένος Ερευνητής-Καθηγητής στο Πανεπιστήµιο του Princeton (ΗΠΑ), στο Πανεπιστήµιο του Texas στο  Austin  (ΗΠΑ), στο Πανεπιστήµιο του Ελσίνκι (Φινλανδία), στο Πανεπιστήµιο του Καρόλου στην Πράγα (Τσεχία), στο Πανεπιστήµιο του Ιασίου (Ρουµανία), κ.α. Έδωσε διαλέξεις περί βυζαντινής φιλοσοφίας στα ανωτέρω Πανεπιστήµια και σε άλλα, ενώ δίδαξε στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστηµίου Θεσσαλονίκης, στο ΠΜΣ του Τμήματος Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ, στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και στο Βυζαντινό Τµήµα της École de Hautes Études en Sciences Sociales, κ.α. Έχει λάβει μέρος µε ανακοινώσεις σε Ελληνικά και Διεθνή Συνέδρια και είναι µέλος Ελληνικών και Διεθνών Φιλοσοφικών Εταιρειών. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στη Βυζαντινή φιλοσοφία, τις αρχαίες πηγές της και τις νεωτερικές προσλήψεις της, ενώ ταυτόχρονα πραγματεύεται γενικότερα ζητήματα Αισθητικής, εκκινώντας από την Βυζαντινή Εικονολογία. Είναι Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Φιλοσοφία» του Τμήματος Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ και Διευθυντής του «Εργαστηρίου Μελέτης του Θεσμικού Λόγου» του ιδίου Τμήματος. Τελευταίο βιβλίο του: Anti-humanismeetdiscoursinstitutionnel à Byzance : lecasKekaumenos, Alessandria, Edizioni dell’Orso, 2021.

Κωνσταντίνος Ελευθεράτος | εξέλιξη σε Αναπληρωτή Καθηγητή στο Τμήμα Γεωλογίας

[kelef@geol.uoa.gr]

Ο Κωνσταντίνος Ελευθεράτος γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου (2000), κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Φυσική του Περιβάλλοντος από το Τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ (2002) και κάτοχος διδακτορικού διπλώματος των Γεωλογικών και Γεωπεριβαλλοντικών Επιστημών από το Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ (2007). Πραγματοποίησε μεταδιδακτορική έρευνα στο Κέντρο Επιπτώσεων του Περιβάλλοντος στην Υγεία του ΙΙΒΕΑΑ (2008-2011). Διορίστηκε αρχικά σε κενή θέση Λέκτορα στο Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ με αντικείμενο «Φυσική της Ατμόσφαιρας» (2012-2016) και εν συνεχεία εξελίχθηκε σε θέση Επίκουρου Καθηγητή με αντικείμενο «Φυσική της Ατμόσφαιρας με εφαρμογές στην Κλιματολογία» (2016-σήμερα). Είναι Συνεργαζόμενος Ερευνητής, μέλος ΔΕΠ, του Κέντρου Επιπτώσεων του Περιβάλλοντος στην Υγεία του ΙΙΒΕΑΑ. Η έρευνά του περιλαμβάνει τις μεταβολές της σύστασης της ατμόσφαιρας της Γης σε μικρές και μεγάλες χωρικές και χρονικές κλίμακες (νέφη, αέρια του θερμοκηπίου, στρώμα του όζοντος, υπεριώδης ηλιακή ακτινοβολία, αιωρούμενα σωματίδια), τη μελέτη φυσικών κλιματικών διακυμάνσεων, τις επιπτώσεις στην ατμόσφαιρα από τις εκπομπές των αεροσκαφών, την ποιότητα του ατμοσφαιρικού περιβάλλοντος, τις μεταβολές
κλιματικών παραμέτρων και τις επιπτώσεις του περιβάλλοντος στην υγεία. Έχει συμμετάσχει σε 19 ευρωπαϊκά και 16 εθνικά ερευνητικά ανταγωνιστικά προγράμματα. Το έργο του περιλαμβάνει 42 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές, 14 δημοσιεύσεις σε συλλογικούς τόμους με κριτές, 17 δημοσιεύσεις σε πρακτικά συνεδρίων με κριτές και περισσότερες από 70 περιλήψεις σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια. Είναι επιστημονικός υπεύθυνος του ερευνητικού προγράμματος του ΕΚΠΑ με τίτλο «Ατμοσφαιρικές παράμετροι που επηρεάζουν τη φασματική ηλιακή ακτινοβολία και την ηλιακή ενέργεια»(https://aspire.geol.uoa.gr/), το οποίο χρηματοδοτείται από το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας στο πλαίσιο της «1ης Προκήρυξης ερευνητικών έργων ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. για την ενίσχυση των μελών ΔΕΠ και Ερευνητών/τριών και την προμήθεια ερευνητικού εξοπλισμού μεγάλης αξίας».

– Παναγιώτης Ζης | εκλογή στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή σε νέα θέση στην Ιατρική Σχολή

O Παναγιώτης Ζης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982. Είναι απόφοιτος της Βαρβακείου Προτύπου Σχολής. Κατόπιν πανελληνίων εξετάσεων εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) το 1999, από όπου και αποφοίτησε το 2005. Ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) στη “Διοίκηση Μονάδων Υγείας” το 2012. Το 2013 ολοκλήρωσε τη διδακτορική tου διατριβή στο ΕΚΠΑ.
Ειδικεύθηκε στην Κλινική Νευρολογία στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών “Ο Ευαγγελισμός” την περίοδο 2011-2015. Εξειδικεύθηκε στην Κλινική Νευροφυσιολογία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Royal Hallamshire Hospital, Sheffield, UK την περίοδο 2015-2017. H εκπαίδευσή του στην Κλινική Νευροφυσιολογία πιστοποιήθηκε από το American Board of Electrodiagnostic Medicine, κατόπιν εξετάσεων.
Από το 2017 ως το 2019 εργάστηκε στο Sheffield, UK ως Consultant Neurologist/ Clinical Neurophysiologist. Από το 2017 φέρει μέχρι σήμερα τον τίτλο του Honorary Senior Lecturer καθώς διατηρεί συνεχή ακαδημαϊκή συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Sheffield. Από το 2019 ως το 2022 εργάστηκε ως Επίκουρος Καθηγητής Νευρολογίας και Κλινικής Νευροφυσιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.
Η κλινική του έρευνα εστιάζει στις πολυνευροπάθειες (επιδημιολογία, παθογένεση, διάγνωση, θεραπεία και φυσική πορεία), την κλινική νευροφυσιολογία και τον πόνο. Στο ερευνητικό του έργο έχει πάνω από 150 ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, πάνω από 3400 αναφορές και H-Index 33.

– Διονύσης Δελλαπόρτας | εκλογή στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή σε νέα θέση στην Ιατρική Σχολή

  1. ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ
    09/2021-σήμερα: Ακαδημαϊκός Υπότροφος Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών-Γ’ Χειρουργική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, ‘Αττικό’ Νοσοκομείο, Ελάχιστα Επεμβατική Χειρουργική & Επεμβατική Θεραπευτική Ενδοσκόπηση
    04/2017-09/2021: Ακαδημαϊκός Υπότροφος Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών-Β’ Χειρουργική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, ‘Αρεταίειο’ Νοσοκομείο Αθηνών, Χειρουργική Ανωτέρου Πεπτικού & Επεμβατική Ενδοσκόπηση Ανωτέρου Πεπτικού Συστήματος
    Senior Clinical Fellow στο τμήμα Χειρουργικής Ανωτέρου Πεπτικού, Oesophagogastric Unit, St Thomas’s Hospital, Guy’s and St Thomas’ NHS Foundation Trust, London, UK (01/2014-04/2017)
  2. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ
    2.1 Εγκύκλιες Σπουδές
    06/2000: Απόφοιτος του Πετριτσείου Ενιαίου Λυκείου Ληξουρίου, με βαθμό Άριστα 19,5
    2.2 Προπτυχιακή Εκπαίδευση
    10/2000 – 10/2006: Πτυχίο Ιατρικής, Ιατρική Σχολή Ιωαννίνων, με βαθμό Άριστα 8,79
    2.3 Μεταπτυχιακή Εκπαίδευση
    Ειδίκευση στη Γενική Χειρουργική στη Β’ Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών – Αρεταίειο Νοσοκομείο (11/2008-11/2014)
    Απόκτηση τίτλου ιατρικής ειδικότητας, ‘Χειρουργική’, Αθήνα, Ελλάδα (Αρ πρωτ 16398/16-12-2014)

Διδακτορική Διατριβή
Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα «Αξιολόγηση της έγχρωμης Doppler υπερηχοτομογραφίας με τη χρήση σκιαγραφικού στον προεγχειρητικό έλεγχο των λεμφαδένων της μασχάλης σε ασθενείς με καρκίνο του μαστού και συγκριτική μελέτη των ευρημάτων με το φρουρό λεμφαδένα και τον μασχαλιαίο λεμφαδενικό καθαρισμό» (Βαθμός: Άριστα)

– Κωνσταντίνος Μπράμης | εκλογή στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή σε νέα θέση στην Ιατρική Σχολή

1.ΠΑΡΟΥΣΑ ΘΕΣΗ – Εκλογή σε θέση Επίκουρου Καθηγητή Χειρουργικής στο ΕΚΠΑ
2.ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ: 2003-2004: Στρατιωτική θητεία στην Πολεμική Αεροπορία (Σκύρος, ΓΝΑ 251)
3.ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΥΠΑΙΘΡΟΥ: 2001-2002. Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Λιβαδειάς, και Κ.Υ Αλίαρτου.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ
Εγκύκλιες σπουδές
1986-1992: Γυμνάσιο, Λύκειο Σχολής Μωραΐτη
Προπτυχιακή εκπαίδευση
993-1999: Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Ντέμπρετσεν (Debrecen) Ουγγαρίας Βαθμός: Λίαν Καλώς
Αναγνώριση ισοτιμίας από ΔΙΚΑΤΣΑ (Αριθμ. Διπλώματος 6001314), 2000, Αθήνα
Άδεια ασκήσεως επαγγέλματος: 2001, Νομαρχία Αθηνών

Μεταπτυχιακή εκπαίδευση
4/2004- 8/2004: Εσωτερικός βοηθός της Α’ Χειρουργικής Κλινικής του 251 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αεροπορίας.
– 2005- 2010 : Εσωτερικός Βοηθός Γενικής Χειρουργικής στην Α’ Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Λαϊκό».
– Άδεια ασκήσεως ιατρικής ειδικότητας: 2010, Νομαρχία Αθηνών
– Μεταπτυχιακός τίτλος- Master of science (MSc): <<ελάχιστα επεμβατική χειρουργική, ρομποτική χειρουργική και τηλεχειρουργική>>, Ιατρικής Σχολής, ΕΚΠΑ, 2007-2009.
– Διατριβή επί Διδακτορία Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ με τίτλο : «Απομόνωση σε καλλιεργειες και ανοσοιστοχημική μελέτη των χαρακτηριστικών κυττάρων σε ασθενείς με ηπατοκυτταρικό καρκίνο», (16/11/2016). Α` Χειρουργική Κλινική Ιατρικής Σχολής, ΕΚΠΑ- Α`Προπαιδευτική Χειρουργική Κλινική Ιατρικής Σχολής, Εργαστήριο Πειραματικής Χειρουργικής, ΕΚΠΑ. Βαθμός: «Άριστα»

Μετεκπαίδευση στο εξωτερικό
– 04/02/2011 έως 01/10/2011: Honorary Clinical Research Fellow στην μονάδα ήπατος, χοληφόρων, παγκρέατος και μεταμοσχεύσεων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Churchill της Οξφόρδης, Ηνωμένο Βασίλειο
– 01/10/2011 έως 01/11/2012: Senior Clinical Fellow στην μονάδα ήπατος, χοληφόρων, παγκρέατος και μεταμοσχεύσεων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Churchill της Οξφόρδης, Ηνωμένο Βασίλειο
– 12/ 11/2012 έως 11/11/2013: Senior Clinical Fellow στην μονάδα χειρουργικής Ήπατος, Χοληφόρων, Παγκρέατος και Μεταμόσχευσης Ήπατος, Νοσοκομείο Royal Free, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

ΕΚΠΑ © 2024. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Μετάβαση στο περιεχόμενο
EN