Την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία των μελών ΔΕΠ:
– Ελένη Μπουτάτη, εξέλιξη σε Καθηγήτρια πρώτης βαθμίδας στην Ιατρική Σχολή
[eboutati@med.uoa.gr]
Η Ελένη Μπουτάτη γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ το 1984, με βαθμό «Λίαν καλώς». Εκπαιδεύτηκε στην Εσωτερική Παθολογία, στη Β΄ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και έλαβε την ειδίκευση στην Παθολογία το 1991. Το 1993 έλαβε με βαθμό «Άριστα» τον τίτλο του διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Από το 1993-1996 μετεκπαιδεύτηκε στο Department of Medical Specialties-Infectious Diseases, MD Anderson Cancer Center, Houston, Texas, USA. Μεταξύ 1996-1998 διετέλεσε Medical Director στη SmithKline Beecham και από 1998-2001 στη Novartis (Hellas) Medical Director & μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ιατρικών Διευθυντών.
Πλην της ειδικότητας της Παθολογίας κατέχει και τις εξειδικεύσεις της Λοιμωξιολογίας και του Σακχαρώδη Διαβήτη.
Το 2001 εξελέγη Λέκτορας επί θητεία, το 2006 επί θητεία Επίκουρη Καθηγήτρια, το 2010 μόνιμη Επίκουρη Καθηγήτρια, το 2012 Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Εσωτερικής Παθολογίας- Σακχαρώδη Διαβήτη στο ΕΚΠΑ.
Το κλινικό της έργο από το 2001 στη Β΄ Προπ. Παθολογική Κλινική του ΕΚΠΑ αρχικά στο ΠΓΝ «ο Ευαγγελισμός» και με τη μεταστέγαση της Κλινικής, το 2003, στο Πανεπιστημιακό Γ.Ν. «Αττικόν» περιελάμβανε την υποδοχή ασθενών στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών έως το 2021, περίθαλψη ασθενών στους θαλάμους, Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία Σακχαρώδη Διαβήτη. Επί πλέον ξεκίνησε στο «Αττικόν» και είχε την αποκλειστική λειτουργία των Ιατρείων Διαβητικού ποδιού (2004-2008) και Ιατρείου Διαβητικών Κυήσεων-Κυήσεων υψηλού κινδύνου (2006-2016). Επί πλέον οργάνωσε το Τμήμα Κλινικών Μελετών για τη Β΄Προπ. Παθολογική Κλινική. και το Εργαστήριο προφλεγμονωδών κυτταροκινών.
Έχει συμμετάσχει σε πολλές πολυκεντρικές διεθνείς μελέτες. Διατελεί μέλος πολλών Ελληνικών και Διεθνών Επιστημονικών Εταιρειών , είναι μέλος της Συντακτικής Επιτροπής και κριτής σε αρκετά διεθνή περιοδικά. Έχει (συν)διοργανώσει μεγάλο αριθμό Ελληνικών και Διεθνών Συνεδρίων και έχει δώσει πολυάριθμες διαλέξεις σε εθνικά και Διεθνή Συνέδρια.
Υπό την επίβλεψή της έχουν ολοκληρωθεί 5 διδακτορικές διατριβές, ενώ υπήρξε μέλος στην τριμελή επιτροπή 6 και στην επταμελή 25 περατωθεισών διδακτορικών διατριβών.
Τα ενδιαφέροντά της εστιάζουν στην Εσωτερική Παθολογία, στο Σακχαρώδη Διαβήτη-Μεταβολικά νοσήματα και στα Λοιμώδη νοσήματα, όπως αντανακλάται από τη συγγραφή 20 κεφαλαίων σε προπτυχιακά και 10 κεφαλαίων σε διδακτικά βιβλία, από το συντονισμό 3 κεφαλαίων , την επιστημονική επιμέλεια έκδοσης 2 βιβλίων Εσωτερικής , καθώς και πρωτότυπες δημοσιεύσεις μετά από κρίση σε Διεθνή περιοδικά.
– Γεωργία Καραδήμα, εξέλιξη σε Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στην Ιατρική Σχολή
[gkaradim@med.uoa.gr]
H Γεωργία Καραδήμα είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Βιολογίας-Νευρογενετικής της Ιατρικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και εργάζεται στην Α΄ Νευρολογική Κλινική στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο. Είναι υπεύθυνη του Εργαστηρίου Νευρογενετικής και συν-υπεύθυνη της Μονάδας Νευρογενετικής της Α΄ Νευρολογικής Κλινικής. Σπούδασε Βιολογία στο αντίστοιχο τμήμα της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΕΚΠΑ. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές (MSc) στην Ιατρική Βιοτεχνολογία στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Newcastle upon Tyne. Εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή στη Μονάδα Νευρογενετικής της Α΄ Νευρολογικής Κλινικής του ΕΚΠΑ στη γενετική των συναισθηματικών διαταραχών. Το κλινικό, διδακτικό και ερευνητικό της έργο εστιάζεται στην νευρογενετική, με επικέντρωση σε σπάνια κληρονομικά νοσήματα του νευρικού συστήματος, όπως η χορεία του Huntington, οι κληρονομικές αταξίες, οι κληρονομικές πολυνευροπάθειες, η πλαγία μυατροφική σκλήρυνση, νόσος του κινητικού νευρώνα, η οικογενής σπαστική παραπληγία και οι μυοτονικές δυστροφίες. Στο πλαίσιο της Μονάδας Νευρογενετικής έχει εκπονήσει με τους συνεργάτες της μοναδικές για τον ελλαδικό χώρο μελέτες νευρογενετικής σε σπάνια κληρονομικά νοσήματα του νευρικού συστήματος. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 80 άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά στο χώρο της γενετικής του ανθρώπου και της νευρογενετικής. Συμπεριλαμβανομένων των άρθρων σε ελληνικά επιστημονικά περιοδικά και των ανακοινώσεων σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια ο αριθμός των δημοσιεύσεων ξεπερνά τις 200.
– Μαρία Ελευθερία Ευαγγελοπούλου, εξέλιξη σε Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στην Ιατρική Σχολή
[evangelopme@med.uoa.gr]
H Μαρία Ελευθερία Ευαγγελοπούλου αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Εκπόνησε διδακτορική διατριβή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών με θέμα την μελέτη ανοσολογικών δεικτών σε κλινικές και υποκλινικές αυτοάνοσες διαταραχές. Ως υπότροφος ΕΚΠΑ και Πανεπιστημίου Βέρνης Ελβετίας, εκπόνησε PhD στις Νευροεπιστήμες στο Πανεπιστήμιο Βέρνης, με θέμα την μελέτη δράσης νευροτροφινών, και έκφρασης νευροτροφικών υποδοχέων καθώς και την μελέτη μηχανισμών μοριακής σηματοδότησης που επάγουν την νευρωνική διαφοροποίηση.
Ειδίκευση στην Νευρολογία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Inselspital και στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο όπου και συνέχισε ως επιστημονικός Συνεργάτης Τμήματος Απομυελινωτικών Νοσημάτων. Μετεκπαίδευση στη Νευρολογική Κλινική Πανεπιστημιακού Νοσοκομείο Inselspital Βέρνης ως υπότροφος της European Neurological Society και συνέχιση συνεργασίας.
Η κ. Ευαγγελοπούλου είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Νευρολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, στην Α΄ Νευρολογική Κλινική Αιγινητείου Νοσοκομείου , στο Τμήμα Απομυελινωτικών Νοσημάτων Οι δραστηριότητες της περιλαμβάνουν πέραν της εκπαίδευσης και της κλινικής άσκησης της Νευρολογίας, έρευνα στον τομέα της νευροανοσολογίας και νευροχημείας. Δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά στους τομείς Νευροβιολογίας, Νευροχημείας, Νευρολογίας, Νευροανοσολογίας, Ανοσολογίας και κριτής δημοσιεύσεων. Μέλος Ελβετικής Εταιρείας Νευροεπιστημών, Ευρωπαικής Νευρολογικής Εταιρείας, Ανοσολογικής Εταιρείας και Νευρολογικής Εταιρείας.
– Διονύσιος Παυλόπουλος, εκλογή στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή στην Ιατρική Σχολή
Γεννήθηκα στις 20 Δεκεμβρίου του 1974 στην Αθήνα, Αττικής. Έλαβα απολυτήριο Λυκείου το 1992 από το 1ο Λύκειο Σπάρτης με βαθμό «Άριστα». Εισήχθην με Πανελλήνιες Εξετάσεις στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Περάτωσα τις σπουδές μου το 2000 και την ίδια χρονιά διορίστηκα ως Αγροτικός Ιατρός στο Περιφερικό Ιατρείο Γκοριτσάς του Δήμου Θεραπνών Λακωνίας.
Από τον Μάρτιο του 2002 έως τον Μάιο του 2003 πραγματοπόιησα τη στρατιωτική μου θητεία, ως Ιατρός Μονάδος.
Το Σεπτέμβριο του 2003 ξεκίνησα την άσκηση στη Γενική Χειρουργική, στη Β’ χειρουργική κλινική του Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών. Για 11 μήνες από τα συνολικά τρία χρόνια της άσκησης, εργάσθηκα στη Μονάδα Μεταμοσχεύσεων και Χειρουργικής Νεφροπαθών του Νοσοκομείου.
Από το 2006 έως το 2007, χρημάτισα στην ίδια κλινική Επιστημονικός Συνεργάτης στο αντικείμενο της Θωρακοσκοπικής Χειρουργικής.
Το 2007 διορίσθηκα ως ειδικευόμενος ιατρός στο Σισμανόγλειο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών, στο Θωρακοχειρουργικό Τμήμα.
Το 2009 αποσπάσθηκα στο Α΄ Καρδιοχειρουργικό Τμήμα του «Ιπποκράτειου» Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών. Το Δεκέμβριο του 2011, έλαβα τον τίτλο της ειδικότητας της Χειρουργικής Θώρακος. Παρέμεινα ως επί παράταση ειδικευόμενος στο «Ιπποκράτειο», για ένα 6μηνο.
Τον Αύγουστο του 2012 ξεκίνησα να εργάζομαι ως εξωτερικός συνεργάτης στο Καρδιοχειρουργικό Τμήμα του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν.
Τον Μάρτιο του 2013, ορκίστηκα Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνώνμε θέμα της διατριβής: «Η κλινική σημασία της διερεύνησης καλοηθών και κακοηθών παθήσεων της θωρακικής κοιλότητας με την κυτταρολογία υγρής φάσεως Thinprep».
Από τον Απρίλιο του 2013 έως και τον Ιούλιο του ιδίου έτους, μετεκπαιδεύτηκα στο Cardiothoracic Department Kings College Hospital, London, UK, ως έμμισθος Clinical Fellow.
Από τον Νοέμβριο του 2013 έως και τον Ιούνιο του 2020, εργάσθηκα ως Επικουρικός Επιμελητής στο Καρδιοχειρουργικό τμήμα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου Κρήτης, όπου εκτός συμμετοχής μου στο κλινικό έργο του τμήματος, συμμετείχα και σε ποικίλες επιστημονικές δραστηριότητες, όπως οργάνωση και παράδοση διαλέξεων σε ιατρούς και φοιτητές, συμμετοχή σε συνέδρια και σεμινάρια εσωτερικού και εξωτερικού.
Το 2020, ολοκλήρωσα το Διακρατικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών (MSc) «Ενδαγγειακές Τεχνικές» της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με τίτλο πτυχιακής εργασίας: «Αποκλεισμός της έκφυσης της ΑΡ υποκλειδίου αρτηρίας κατά τη διάρκεια ενδαγγειακής αποκατάστασης παθολογίας της θωρακικής αορτής. Η αξιολόγηση της ταυτόχρονης επαναγγείωσης της ΑΡ υποκλειδίου».
Από τον Ιούλιο του 2020 εως και τον Φεβρουάριο του 2022, εργάσθηκα στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο όπου πέραν της γενικής καρδιοχειρουργικής ενηλίκων, είχα την ευκαιρία να μετεκπαιδευθώ στις ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές καθώς και στις μεταμοσχεύσεις καρδιάς και πνευμόνων και στην χειρουργική της καρδιακής ανεπάρκειας.
Τον Μάρτιο του 2022, διορίσθηκα μετά από επιτυχή κρίση, στο ΓΝΑ «Σισμανόγλειο» ως Επιμελητής Β΄ στο Θωρακοχειρουργικό τμήμα του νοσοκομείου, ενώ τον Ιούλιο του ιδίου έτους αναβαθμίσθηκα σε Επιμελητή Α΄.
Κατά τη διάρκεια τόσο της ειδίκευσής μου όσο και σαν ειδικευμένος χειρουργός Καρδίας-Θώρακος, είχα την ευκαιρία να εμπλακώ ουσιαστικά σε ποικίλους τομείς τόσο της Γενικής Χειρουργικής Θώρακος όσο και της Καρδιοχειρουργικής. Το κύριο ωστόσο ενδιαφέρον μου εστιάζεται στην Καρδιοχειρουργική Ενηλίκων και μάλιστα στη εφαρμογή τόσο των ελάχιστα επεμβατικών τεχνικών όσο και των ενδαγγεικών τεχνικών ειδικά στην αντιμετώπιση των παθήσεων της αορτής.
– Χρήστος Τσίγκανος, εκλογή στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή στο Τμήμα Αεροδιαστημικής Επιστήμης και Τεχνολογίας
[christos.tsigkanos@aerospace.uoa.gr]
Διδάκτωρ του Πολυτεχνείου του Μιλάνου με εξειδίκευση στην μηχανική λογισμικού (ανώτατη διάκριση, 2017), απόφοιτος του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ και με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ. Έχει διατελέσει Lise Meitner Fellow (Αυστριακός Οργανισμός Έρευνας), ερευνητής στο Πολυτεχνείο της Βιέννης καθώς και το Πανεπιστήμιο της Βέρνης. Διαθέτει και Υφηγεσία (Habilitation, 2022). Διατηρεί στενούς ερευνητικούς δεσμούς με συνεργάτες σε διάφορα ιδρύματα στην Αυστρία, Ελβετία, Ιταλία, Γερμανία, Κίνα και Ιαπωνία, όπου έχει δώσει πολλαπλές προσκεκλημένες συνομιλίες και έχει επιβλέψει πληθώρα φοιτητών.
Το ερευνητικό του έργο είναι εστιασμένο στο πεδίο της μηχανικής λογισμικού, ιδιαίτερα όσον αφορά τη μηχανική αξιόπιστων συστημάτων και επαλήθευση μέσω τυπικών μεθόδων. Αποτελέσματα του δημοσιεύονται τακτικά σε κορυφαία διεθνή περιοδικά και συνέδρια, και εμπίπτουν στους τομείς των αυτο-προσαρμοζόμενων (self-adaptive), κυβερνο-φυσικών (cyber-physical) και κατανεμημένων (distributed) συστημάτων.
Ως επίκουρος καθηγητής στο τμήμα Αεροδιαστημικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του ΕΚΠΑ αποσκοπεί στην περαιτέρω ανάπτυξη της ερευνητικής του γραμμής στην Αθήνα και στη μεταφορά της τεχνογνωσίας που απέκτησε από τη διεθνή του πορεία.
– Μάνος Τσατσάνης, εκλογή στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης
O Μάνος Τσατσάνης είναι Επίκουρος Καθηγητής Συγκριτικής Πολιτικής του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ. Είναι απόφοιτος του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Πολιτική Συμπεριφορά από το Πανεπιστήμιο του Έσσεξ στο Ηνωμένο Βασίλειο και διδακτορικό δίπλωμα στην Πολιτική Επιστήμη από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον στις Ηνωμένες Πολιτείες. Έχει διατελέσει Εντεταλμένος Ερευνητής στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ) με γνωστικό αντικείμενο τη «Σύγχρονη Πολιτική Ανάλυση» από το 2020 έως το 2022. Υπήρξε Ερευνητής από το 2011 έως το 2020 στο Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Λισαβόνας και Επισκέπτης Επίκουρος Καθηγητής από το 2012 έως το 2016 στο ίδιο πανεπιστήμιο. Έχει επίσης διδάξει σε διάφορα πανεπιστήμια της Ελλάδας (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου), στις Ηνωμένες Πολιτείες (Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον) και στο Μαρόκο (Al Akhawayn University), ενώ έχει διατελέσει επισκέπτης ερευνητής στο Sophia University στο Τόκιο και στο Juan March Advanced Center for Social Science Studies (CEACS) στη Μαδρίτη. Η ερευνητική και διδακτική του εμπειρία επικεντρώνεται σε θεματικές της Συγκριτικής Πολιτικής, με έμφαση στην εκλογική συμπεριφορά, τις πολιτικές ταυτότητες, την πολιτική αντιπροσώπευση και τα κομματικά συστήματα. Η επιστημονική του δουλειά έχει δημοσιευτεί σε δεκάδες συλλογικούς τόμους και διεθνώς αναγνωρισμένα επιστημονικά περιοδικά, ενώ έχει επιμεληθεί συλλογικούς τόμους στο πεδίο της πολιτικής επιστήμης που έχουν εκδοθεί από διεθνείς και ελληνικούς εκδοτικούς οίκους.
– Ειρήνη Κασάπη, εκλογή στη βαθμίδα της Επίκουρης Καθηγήτριας στο Τμήμα Θεολογίας
Η Ειρήνη Κασάπη είναι απόφοιτος του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ιδίου Πανεπιστημίου. Είναι διδάκτωρ Θεολογίας και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος του Τμήματος Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση στην Ιστορία Σλαβικών Εκκλησιών (Εκκλησιαστική Ιστορία της Ρωσίας). Έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας Λομονόσωφ (МГУ) και στο Royal Holloway του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Έχει δημοσιεύσει μελέτες σχετικά με τη Ρωσική Εκκλησιαστική Ιστορία, τη Μεσαιωνική και Νεώτερη Ιστορία της Ρωσίας, τη Ρωσική Αγιολογία και την Ιστορία των Σλαβικών λαών. Έχει εργαστεί σε ερευνητικά προγράμματα στο Τμήμα Θεολογίας και το Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών, έχει διδάξει στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έχει διατελέσει επιστημονική συνεργάτις στο Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών. Στα επιστημονικά της ενδιαφέροντα εντάσσονται η Εκκλησιαστική Ιστορία της Ρωσίας και των βαλκανικών λαών, η σλαβική και η ρουμανική αγιολογία, η αντιμετώπιση των αιρετικών και των θρησκευτικών μειονοτήτων στη Ρωσία και τα Βαλκάνια, καθώς και οι σχέσεις μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας στον ευρύτερο ορθόδοξο ευρασιατικό χώρο.
– Πέτρος Γαλάνης, εκλογή στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή στο Τμήμα Νοσηλευτικής
[pegalan@nurs.uoa.gr]
Ο Πέτρος Γαλάνης είναι πτυχιούχος του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ και το 2003 έλαβε με άριστα μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στο γνωστικό αντικείμενο της Δημόσιας Υγείας. Το 2006 αναγορεύτηκε Διδάκτωρ του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ με ειδίκευση στη Δημόσια Υγεία. Υπήρξε υπότροφος του ιδρύματος «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης». Από το 2007 μέχρι το 2016 υπηρέτησε ως ΙΔΑΧ στον Τομέα Δημόσιας Υγείας του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ και από το 2016 μέχρι το 2021 ως μέλος ΕΔΙΠ στον ίδιο Τομέα, με γνωστικό αντικείμενο «Δημόσια Υγεία». Το 2022 εκλέχτηκε Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ με γνωστικό αντικείμενο «Ερευνητική Μεθοδολογία και Νοσηλευτική Βάσει Τεκμηρίων». Έχει διδάξει επί σειρά ετών σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, στο Τ.Ε.Ι. Αθήνας, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στο Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας. Έχει δημοσιεύσει >400 άρθρα σε περιοδικά με σύστημα κριτών με >3800 παραθέσεις στο έργο του. Επιπλέον, είναι συγγραφέας επτά βιβλίων: Επιδημιολογία Ι, Δοκίμια Επιδημιολογίας, Εγχειρίδιο Επιδημιολογίας, Κλινική και Επιδημιολογική Έρευνα, Μεθοδολογία ανάλυσης δεδομένων στις επιστήμες υγείας-Εφαρμογές με το IBM SPSS Statistics, Βασικές αρχές συγγραφής και δημοσίευσης ερευνητικών άρθρων στις επιστήμες υγείας, Μεθοδολογία της Έρευνας στις Επιστήμες Υγείας. Διαθέτει πολυετή εμπειρία σε ερευνητικά έργα και έχει συνεργαστεί με διεθνείς οργανισμούς, όπως ο WHO, ο Netherlands Institute for Health Services Reseaech (NIVEL) και ο Beratungsgesellschaft für angewandte Systemforschung mbH (BASYS) κ.ά. Τα έτη 2020 και 2021 συμπεριλήφθηκε στο κορυφαίο 2% των ερευνητών παγκοσμίως για το ερευνητικό του έργο σύμφωνα με τη βάση δεδομένων Scopus. Ο λογαριασμός του στο google scholar είναι ο εξής: https://scholar.google.com/citations?user=x0RBJiMAAAAJ&hl=el.