Ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Παναγιώτης Μιχαλόπουλος και ο Αρχαιολόγος, Προϊστάμενος του Τμήματος Μουσείων και Ιστορικού Αρχείου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Βαγγέλης Παπούλιας συμμετέχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου.
Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε. ορίστηκε το νέο επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας, το οποίο συγκροτήθηκε σε σώμα στις 5 Δεκεμβρίου 2022 και απαρτίζεται από τους: κκ. Δημήτρη Πασσά, Πρόεδρο, Αλέξη Γαληνό, Αντιπρόεδρο, Παναγιώτη Μιχαλόπουλο, Κωνσταντίνα Νικητέα, Ηλία Παπαγεωργίου, Ευάγγελο Παπούλια και Νικόλαο Σταμπολίδη, μέλη.
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο απαρτίζεται από πρόσωπα εγνωσμένου κύρους με κατάρτιση και εμπειρία στις τέχνες και τον πολιτισμό, δεσμεύτηκε να συνεισφέρει στην επίτευξη των καταστατικών σκοπών της Εταιρείας με έμφαση στην ανάπτυξη της καλλιτεχνικής δημιουργίας στη χώρα μας και στην εξωστρέφεια του οργανισμoύ σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.
Βλ. επίσης: https://aefestival.gr/anakoinosi-neo-dioikitiko-symvoylio-tis-elliniko-festival-a-e/
Βιογραφικό Επίκουρου Καθηγητή Παναγιώτη Μιχαλόπουλου:
Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος Συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΣΕΠ) στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ). Στο παρελθόν έχει διδάξει στα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, καθώς και σε ιδιωτικές δραματικές σχολές, ενώ έχει εργαστεί ως ερευνητής στην Ακαδημία Αθηνών. Ως θεατρολόγος έχει συνεργαστεί με πολλούς αθηναϊκούς θιάσους και ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., ενώ έχει πραγματοποιήσει τον σχεδιασμό και την επιμέλεια έκδοσης περισσότερων από εξήντα θεατρικών έργων του ελληνικού και του παγκόσμιου δραματολογίου, καθώς επίσης θεατρικών προγραμμάτων, λευκωμάτων, μελετών και συλλογικών τόμων. Σπούδασε θεατρολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο οποίο συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές του και αναγορεύτηκε αριστούχος διδάκτωρ. Το ερευνητικό και διδακτικό έργο του επικεντρώνεται στην ιστορία του νεοελληνικού θεάτρου, στην ιστορία της σκηνοθεσίας, στις σχέσεις θεάτρου και πολιτικής και στις επιπτώσεις των ιστορικών γεγονότων στη σκηνική πράξη. Έχει συμμετάσχει με ανακοινώσεις σε επιστημονικά συνέδρια, ημερίδες και διημερίδες και έχει δημοσιεύσει μελέτες του σε επιστημονικά περιοδικά, συλλογικούς τόμους και πρακτικά συνεδρίων.
Βιογραφικό του Προϊστάμενου του Τμήματος Μουσείων και Ιστορικού Αρχείου του ΕΚΠΑ Βαγγέλη Παπούλια:
Αρχαιολόγος με εξειδίκευση στο γνωστικό αντικείμενο της διαχείρισης της πολιτισμικής κληρονομιάς. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με κατεύθυνση στην Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης. Έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Πολιτιστική Διαχείριση από το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Το 2012 ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή στο επιστημονικό πεδίο της διαχείρισης της πολιτισμικής κληρονομιάς από το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Υπήρξε διοικητής του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Δυτικής Αθήνας την περίοδο 2010 – 2012. Από το 2001 έως το 2015 υπήρξε στέλεχος της Επιτροπής Ερευνών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και συμμετείχε στην υλοποίηση πολλών προγραμμάτων στον τομέα του πολιτισμού. Είναι Διδάσκων (ΣΕΠ) κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2013-2022 στη Θεματική Ενότητα «Πολιτιστική Πολιτική και Διοίκηση» του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ). Το 2022 επανεξέδωσε το βιβλίο του με τίτλο, Η διαχείριση της Πολιτισμικής Κληρονομιάς στην Ελλάδα, Σύγχρονες Προσεγγίσεις. Από τον Φεβρουάριο του 2015 είναι Προϊστάμενος του Τμήματος Μουσείων και Ιστορικού Αρχείου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με σειρά πρωτοβουλιών και παρεμβάσεων για την προστασία και ανάδειξη της πανεπιστημιακής κληρονομιάς. Έχει την επιστημονική επιμέλεια και συγγραφή του βιβλίου, Η διαχείριση της πανεπιστημιακής κληρονομιάς, το Μουσείο Ιστορίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει συγγράψει άρθρα στο γνωστικό αντικείμενο της διαχείρισης της πολιτισμικής κληρονομιάς. Είναι μέλος του European Association of Archaeologists καθώς και επικεφαλής για το ΕΚΠΑ του Civis Museum Network.