Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Την Παρασκευή 14 Μαρτίου 2025 πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγητή κ. Γεράσιμου Σιάσου και με τη συμμετοχή του Κοσμήτορα της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού καθηγητή κ. Γεράσιμου Τερζή η ορκωμοσία των κάτωθι μελών Δ.Ε.Π: Εμμανουήλ Βασιλάκης, Εμμανουήλ Ζαχαράκης, Μαρία Κοσκολού, Μαρία Αναγνωστούλη, Αθανάσιος Μουρατίδης.

Εμμανουήλ Βασιλάκης, εξέλιξη σε Καθηγητή Γεωολογίας και Γεωπεριβάλλοντος

Ο Εμμανουήλ Βασιλάκης υπηρετεί στο Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος με γνωστικό αντικείμενο «Τηλεανίχνευση και Μορφοτεκτονική». Ειδικεύεται στις τεχνικές Τηλεπισκόπηση και στην Τεκτονική Γεωμορφολογία, με έμφαση στην επεξεργασία οπτικών δορυφορικών εικόνων ιδιαίτερα στην ερμηνεία δεδομένων υψηλής ανάλυσης. Απέκτησε Πτυχίο Γεωλογίας, Μεταπτυχιακό στη Δυναμική, Τεκτονική και Εφαρμοσμένη Γεωλογία στο ΕΚΠΑ, ενώ η Διδακτορική του Διατριβή εκπονήθηκε σε Τεχνικές Τηλεπισκόπησης και GIS στη Γεωλογία. Εξακολουθεί να συνεργάζεται με το Τμήμα Earth, Atmospheric and Planetary Science του MIT (ΗΠΑ) αφού εργάστηκε ως Μεταδιδακτορικός συνεργάτης το 2006 ενώ εκλήθη για Visiting Professor με Sabbatical κατά το εαρινό εξάμηνο του 2018. Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν ερμηνεία δεδομένων Airborne και Terrestrial LiDAR, απόκτηση και επεξεργασία δεδομένων ΣμηΕΑ, ενεργή τεκτονική, μετατόπιση ακτών και γεωδαιτικές τεχνικές υψηλής ακρίβειας.

evasilak@geol.uoa.gr

Εμμανουήλ Ζαχαράκης, εξέλιξη σε Καθηγητή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού

Ημερομηνία γέννησης 26/8/1961

Έγγαμος με δυο παιδιά και δύο εγγόνια

Διεθνής αθλητής καλαθοσφαίρισης. Προπονητής καλαθοσφαίρισης για 36 χρόνια. Ομοσπονδιακός προπονητής καλαθοσφαίρισης με αμαξίδιο στην Παραολυμπιάδα της Αθήνας το 2004.

Προπτυχιακές σπουδές

Πτυχίο Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Μεταπτυχιακές σπουδές

Διδακτορικό Δίπλωμα στη Φυσική Αγωγή από το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Ε.Κ.Π.Α

Θέμα Διδακτορικής Διατριβής: Φυσικές, Τεχνικές Ικανότητες  και Ασκησιακή Λειτουργική Απόκριση Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο.

(Άριστα)

Διδακτικό έργο

1986 – 1993 Καθηγητής Φ.Α Εκπαιδευτήρια «Κωστέα- Γείτονα»

1993- 1994 11ο Δημοτικό σχολείο Αιγάλεω

1994 – 1997 Απόσπαση στα ΤΕΦΑΑ

1998 – 2000 1ο Δημοτικό σχολείο Αθηνών

2000- 2009  Απόσπαση στα ΤΕΦΑΑ

2009- Σήμερα Διδάσκων στη ΣΕΦΑΑ

Διδακτική Μαθημάτων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Προπτυχιακός Κύκλος σπουδών

Υπεύθυνος Ειδικότητας Καλαθοσφαίρισης

Διδακτική και Προπονητική Καλαθοσφαίρισης

Διδακτική Παραολυμπιακών Αθλημάτων

 

Μεταπτυχιακός Κύκλος Σπουδών

Πρόγραμμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμός ΣΕΦΑΑ

Πρόγραμμα Εργοσπιρομετρία και Αποκατάσταση Ιατρική Λάρισας

Επίβλεψη 12 μεταπτυχιακών διατριβών

Επίβλεψη τριών διδακτορικών διατριβών (σε εξέλιξη)

Επίβλεψη Πτυχιακών Εργασιών

Επίβλεψη 35 πτυχιακών εργασιών από το 2010 – σήμερα

 

Ερευνητικό έργο

29 άρθρα στο Scopus 324 ετεροαναφορές h-intex 9

35 άρθρα στο google scholar 516 ετεροαναφορές h – intex 13

 

Συγγραφικό Έργο

  1. Τόλιας Γεώργιος, Πανούσης Κλέαρχος, Ζαχαράκης Εμμανουήλ & Σωτηρίου Σοφοκλής (2003). Training for Life. Pedro Ferrantiz Foundation, Madrid, Spain

 

  1. Dimitrios I Bourdas1; Emmanouil D Zacharakis (2020). Physical Activity: A Natural Allies to Prevent Impending Adverse Effects due to the Increase of Isolation and Physical Inactivity in COVID-19 era. Sports Medicine, Vol. 1, Chapter 2, pp. 25-34.

 

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
  • Μέλος της Επιτροπής Εσωτερικής Αξιολόγησης ΣΕΦΑΑ, ΕΚΠΑ (2006- σήμερα)
  • Μέλος της Επιτροπής Συμβούλων Σπουδών της ΣΕΦΑΑ, ΕΚΠΑ (2014- σήμερα)
  • Μέλος της Γενικής Συνέλευσης του ΤΕΦΑΑ, ΕΚΠΑ, (2009- σήμερα)

emzach@phed.uoa.gr

Μαρία Κοσκολού, εξέλιξη σε Καθηγήτρια Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού

Η Μαρία Κοσκολού αποφοίτησε από το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 1985 με «άριστα» και συνέχισε τις σπουδές της στο εξωτερικό, με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών. Το 1991 έλαβε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης από το Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας (UBC), Καναδά και το 1998 Διδακτορικό Δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, Δανία (August Krogh Institute-Ινστιτούτο Ζωοφυσιολογίας και Βιολογικής Θεωρίας του Αθλητισμού). Από το 2003 είναι μέλος ΔΕΠ στο ΤΕΦΑΑ του ΕΚΠΑ στο γνωστικό αντικείμενο «Εργοφυσιολογία». Διδάσκει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα που άπτονται της Εργοφυσιολογίας στο Τμήμα που υπηρετεί, καθώς και σε άλλα μεταπτυχιακά προγράμματα ελληνικών και ξένων Πανεπιστημίων. Είναι υπεύθυνη διμερών συμφωνιών Εrasmus από το 2009 μέχρι σήμερα. Έχει διατελέσει Διευθύντρια του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Βιολογία της Άσκησης», Διευθύντρια του Τομέα Αθλητιατρικής και Βιολογίας της Άσκησης, μέλος της Κοσμητείας της Σχολής και μέλος της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος και μετέπειτα Σχολής επί σειρά ετών. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν την ικανότητα μεταφοράς οξυγόνου κατά την άσκηση, ιδίως σε συνθήκες περιβαλλοντικού στρες. Έχει περισσότερες από 50 δημοσιεύσεις σε ελληνικά και ξενόγλωσσα περιοδικά με υψηλό συντελεστή βαρύτητας, αρκετές εκ των οποίων έχουν προκύψει με διεθνείς συνεργασίες. Είναι κριτής σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά υψηλής αναγνωσιμότητας. Έχει διοργανώσει ελληνικά και διεθνή συνέδρια και είναι επί σειρά ετών μέλος επιστημονικών εταιρειών, ελληνικών (Ελληνική Εταιρεία Φυσιολογίας, Ελληνική Εταιρεία Εργοσπιρομετρίας, Άσκησης και Αποκατάστασης, Εθνικό Κέντρο “Exercise is Medicine”) και διεθνών (American Physiological Society, European College of Sports Science), καθώς και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του ICEE (International Conference on Environmental Ergonomics) από το 2007 μέχρι σήμερα.

mkoskolu@phed.uoa.gr

Μαρία Αναγνωστούλη, εξέλιξη σε Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιατρικής

Η Μαρία Αναγνωστούλη φοίτησε στην Ιατρική Σχολή Αθηνών και ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Νευρολογίας στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο. Εργάσθηκε στο Ερευνητικό Εργαστήριο της Α’ Παν/κής Νευρολογικής Κλινικής ΕΚΠΑ, όπου εκπόνησε την διδακτορική της διατριβή σε συνεργασία με το Τμήμα Ανοσοπεπτιδικής Χημείας, του Ερευνητικού Κέντρου ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, την οποία
υποστήριξε και βαθμολογήθηκε με Άριστα. Τα κύρια αποτελέσματα αφορούσαν τα επίπεδα βιοτίνης στην Πολλαπλή Σκλήρυνση και άλλα νευρολογικά νοσήματα. Μετεκπαιδεύθηκε για διαστήματα στο Πανεπιστήμιο του Harvard και συνεργάστηκε με πολλά ευρωπαϊκά πανεπιστήμια. Έχει συγγράψει πέραν των 100 ξενόγλωσσων δημοσιεύσεων και κεφαλαίων βιβλίων και έχει εισαγάγει την κλινική και εργαστηριακή έρευνα για την Παιδική Πολλαπλή Σκλήρυνση στην Ελλάδα. Είναι υπεύθυνη της Μονάδας Πολλαπλής Σκλήρυνσης και Απομυελινωτικών Νοσημάτων και του Ερευνητικού Εργαστηρίου Ανοσογενετικής, στην 1η Παν/κή Νευρολογική Κλινική του Αιγινητείου Νοσοκομείου.

managnost@med.uoa.gr

Αθανάσιος Μουρατίδης, εξέλιξη σε Αναπληρωτή Καθηγητή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού

Ο Αθανάσιος Μουρατίδης έλαβε το διδακτορικό του από το Καθολικό Πανεπιστήμιο του Leuven (Βέλγιο) το 2009. Υπηρετεί ως μέλος ΔΕΠ στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στο ΕΚΠΑ, ενώ πριν από αυτό υπηρέτησε ως επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Bilkent καθώς και στα αντίστοιχα τμήματα του Πανεπιστημίων TED και Hacettepe της Άγκυρας. Η έρευνά του επικεντρώνεται στη πρόβλεψη των κινήτρων στη Φυσική Αγωγή και τον αθλητισμό μέσα από προηγμένες στατιστικές αναλύσεις, όπως πολυεπίπεδα μοντέλα και μοντέλα λανθανόντων παραγόντων. Έχει δημοσιεύσει 68 άρθρα για τα οποία έχει λάβει 4500 ετεροαναφορές σύμφωνα με το Scopus. Διατελεί αναπληρωτής συντάκτης στο περιοδικά Learning and Individual Differences, και Educational Psychology και είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής πέντε διεθνών περιοδικών. Έχει λάβει χρηματοδότηση για δύο ερευνητικά προγράμματα τριετούς διάρκειας από το Ίδρυμα Ερευνών της Τουρκίας (TUBITAK).

thanasis.mouratidis@gmail.com

 

εικόνα Viber 2025 03 14 13 49 26 511

 

ΕΚΠΑ © 2025. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Μετάβαση στο περιεχόμενο
EN