Σας ενημερώνουμε πως διοργανώνεται από τα Πανεπιστήμια- μέλη του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου CIVIS την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024 και ώρα 15:00 μ.μ (Ελλάδος), διαδικτυακή ενημερωτική ημερίδα με τίτλο: “The CIVIS MSCA Doctoral Networks InfoDay”, με απώτερο στόχο την παρουσίαση στην κοινότητα του CIVIS των ευκαιριών που προσφέρει το πρόγραμμα “Marie Sklodowska-Curie Doctoral Networks“. Η ημερίδα είναι ανοιχτή προς τους καθηγητές των Πανεπιστημίων – μελών του CIVIS που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν ένα ερευνητικό δίκτυο. Στόχος της δράσης Marie Sklodowska-Curie Doctoral Networks είναι η υλοποίηση διδακτορικών προγραμμάτων μέσα από συμπράξεις οργανισμών και ιδρυμάτων από διάφορους επιστημονικούς τομείς και πεδία σε ολόκληρη την Ευρώπη και πέραν αυτής. Η εν λόγω δράση αποσκοπεί στην περαιτέρω κατάρτιση και υψηλή εξειδίκευση υποψηφίων διδακτόρων καθώς και στην ενίσχυση της δημιουργικότητάς τους, των ικανοτήτων τους σε τομείς, όπως η καινοτομία και η μακροπρόθεσμη ενίσχυση της απασχολησιμότητάς τους.
Τίτλος: The CIVIS MSCA Doctoral Networks InfoDay
Ποιους αφορά: Διδάκτορες, ερευνητές, μέλη ΔΕΠ, ΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ, ΕΕΠ
Για να εγγραφείτε και να παρακολουθήσετε την ενημερωτική διαδικτυακή ημερίδα, παρακαλούμε συμπληρώστε έως τις 26 Ιουνίου 2024, την ηλεκτρονική φόρμα. Κατόπιν της εγγραφής σας, θα λάβετε το σύνδεσμο παρακολούθησης στο e-mail που δηλώσατε.
Επιπλέον, τα Πανεπιστήμια-μέλη του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου CIVIS, αποσκοπούν να προσελκύσουν τους πιο υποσχόμενους ερευνητές για να υποβάλουν αίτηση για τις δράσεις Marie-Sklodowska Curie. Μέσω του προγράμματος μεταδιδακτορικών υποτροφιών MSCA χορηγούνται ατομικές, διακρατικές υποτροφίες σε διακεκριμένους ερευνητές που επιθυμούν να αποκτήσουν νέες δεξιότητες μέσω προηγμένης κατάρτισης, διεθνούς, διεπιστημονικής και διατομεακής κινητικότητας. Πιο συγκεριμένα, οι δράσεις «Marie-Sklodowska Curie» (Marie-Sklodowska Curie Actions) στοχεύουν στην υποστήριξη της επαγγελματικής σταδιοδρομίας των ερευνητών σε όλους τους επιστημονικούς τομείς και στην προώθηση των συνεργασιών μεταξύ των επιστημονικών κοινοτήτων. Συγκεκριμένα, ερευνητές οποιασδήποτε ηλικίας, εθνικότητας και επιστημονικού πεδίου, οι οποίοι κατέχουν διδακτορικό δίπλωμα, ερευνητική εμπειρία 8 ετών (max.) και δεν έχουν διαμείνει ή ασκήσει την κύρια ερευνητική τους δραστηριότητα στη χώρα του δικαιούχου για περισσότερο από 12 μήνες στο διάστημα των 36 μηνών πριν από την καταληκτική ημερομηνία της πρόσκλησης, μπορούν να υποβάλουν αίτηση για μεταδιδακτορική υποτροφία MSCA, επιλέγοντας ένα Πανεπιστήμιο CIVIS ως ίδρυμα υποδοχής. Οι αιτούντες λαμβάνουν υποστήριξη καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας και της υποβολής της πρότασής τους και έχουν πρόσβαση σε υποστηρικτικό υλικό, καθώς και σε διαδικτυακά εργαστήριοα-workshops.
Τέλος, για περαιτέρω πληροφόρησή σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους αρμόδιους:
– Ross Hanley: ross.hanley@glasgow.ac.uk
– Rosa Di Stefano: rosa.distefano@uniroma1.it
– Leticia Martinez Garcia: leticia.martinez.garcia@ulb.be.