Ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών καθηγητής Γεράσιμος Σιάσος έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στην εκδήλωση που διοργανώνουν ο Τομέας Εθνομουσικολογίας – Πολιτισμικής Ανθρωπολογίας και το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Εθνομουσικολογία και Μουσική Πράξη» του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών τιμώντας, για τη μεγάλη και πολύχρονη προσφορά τους στη δημοτική παράδοση, τους: Τασία Βέρρα, Γιώργο Γευγελή, Χριστόδουλο Ζούμπα, Στάθη Κουκουλάρη, Λάζαρο Κουλαξίζη,Οικογένεια Ξυλούρη (Ουρανία Νίκου Ξυλούρη, Ψαρογιάννη και Ψαραντώνη),Νίκο και Κώστα Φιλιππίδη.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 19 Μαΐου 2025, ώρα 19.00 στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών (κεντρικό κτήριο, Πανεπιστημίου 30).
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Προσφώνηση από το Μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή Αχιλλέα Χαλδαιάκη.
Χαιρετισμός από την Πρόεδρο του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, καθηγήτρια Αναστασία Γεωργάκη.
Παρουσίαση της προσφοράς των τιμωμένων από τον καθηγητή Εθνομουσικολογίας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, κ. Λάμπρο Λιάβα.
Μουσικό πρόγραμμα από φοιτητές του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Εθνομουσικολογία και Μουσική Πράξη», με την επιμέλεια των κ.κ. Αλέξανδρου Καψοκαβάδη και Αλέξανδρου Αρκαδόπουλου.