Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πραγματοποιήθηκε το 21ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Περιγεννητικής Ιατρικής (ΕΕΠΙ), το οποίο διεξήχθει στην Αθήνα, 3 – 5 Ιουνίου 2022 στο ξενοδοχείο Grand Hyatt.

Με την ευκαιρία των 45 χρόνων από την ίδρυση της Ελληνικής Εταιρείας Περιγεννητικής Ιατρικής τιμήθηκαν εξέχοντα μέλη της Ελληνικής και Διεθνούς Περιγεννητικής Κοινότητας.

Στο Συνέδριο μαζί με τα μεγάλα θέματα που απασχολούν την Περιγεννητική Ιατρική, μέθοδοι πρόληψης, διάγνωσης και θεραπείας παθολογικών καταστάσεων της μητέρας, του εμβρύου και του νεογνού, παρουσιάστηκαν και θέματα σχετικά με την πανδημία COVID-19, που χαρακτηρίζει τα 2 τελευταία χρόνια που μεσολάβησαν από το προηγούμενο συνέδριο.

Διεθνούς εμβέλειας προσκεκλημένοι επιστήμονες, πρωτοπόροι στην ειδικότητα τους και δεκάδες καταξιωμένοι εισηγητές, παρουσίασαν τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα τους και υπήρχε και χρόνος για συζητήσεις και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των επαγγελματιών υγείας που ασχολούνται με την προστασία της υγείας της εγκύου, του αναπτυσσόμενου εμβρύου και του νεογέννητου.

Το πρόγραμμα πλαισιωνόταν από προσυνεδριακά βιωματικά κλινικά φροντιστήρια, με υψηλούς εκπαιδευτικούς στόχους. Παράλληλα, δόθηκε η ευκαιρία στους συμμετέχοντες επιστήμονες-ερευνητές, παλαιοτέρους και νεότερους, να παρουσιάσουν τις επιστημονικές τους μελέτες -κλινικές και ερευνητικές- σε προφορική ή ηλεκτρονικά αναρτημένη παρουσίαση. Κατά τη διάρκεια τόσο του επιστημονικού προγράμματος, όσο και των κοινωνικών εκδηλώσεων, δόθηκε η ευκαιρία διεύρυνσης των επαγγελματικών – επιστημονικών συνεργασιών και ανταλλαγής απόψεων με συναδέλφους συναφών ειδικοτήτων, ιδιαίτερα για τους νέους επιστήμονες.

Στο Συνέδριο παρευρέθηκε μεταξύ άλλων και ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Καθηγητής κ. Μελέτιος Αθανάσιος Δημόπουλος και απηύθυνε χαιρετισμό.

Στο χαιρετισμό του ανέφερε μεταξύ άλλων και τα εξής:

Με ιδιαίτερη χαρά, χαιρετίζω την έναρξη των εργασιών του 21ου Συνέδριου της Ελληνικής Εταιρείας Περιγεννητικής Ιατρικής (ΕΕΠΙ). Η Ελληνική Εταιρεία Περιγεννητικής Ιατρικής, συμπληρώνει φέτος τα 45 χρόνια από την ίδρυσή της. Η ΕΕΠΙ διαχρονικά έχει επιδείξει σημαντική δραστηριότητα, αφού έχει οργανώσει 20 Πανελλήνια Συνέδρια, περισσότερες από 70 ημερίδες, το Ευρωπαϊκό Περιγεννητικό Συνέδριο (ECPM) στην Αθήνα το 2004 και ιδιαίτερα στην περίοδο της πανδημίας 15-20 webinars.

[…]

Στο Πανεπιστήμιό μας στα ζητήματα αυτά υπηρετούν και προσφέρουν πλούσιο έργο διακεκριμένοι επιστήμονες με μεγάλη συμβολή στην έρευνα, με διεθνείς συνεργασίες και μελέτες και με ευρύτερη αναγνώριση.

Η Ιατρική μας Σχολή, με όλα τα μέλη της, που πολλά βρίσκονται σήμερα και εδώ μαζί μας, έχει κάνει τα τελευταία χρόνια τεράστια σταθερά βήματα προς το μέλλον που οραματιζόμαστε.

[…]

Επίσης, θα ήθελα να σας ενημερώσω για μια ακόμα σημαντική, εμβληματική, πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου μας, ένα προσωπικό μου όνειρο, τη δημιουργία ξενόγλωσσων προγραμμάτων προπτυχιακών σπουδών, που έγινε πλέον πραγματικότητα, με το ήδη λειτουργούν “BAProgramintheArchaeology, History, and Literature of Ancient Greece” και από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος με το BA in Medicine! Και έπεται συνέχεια.

Θα ήθελα να συγχαρώ την Ελληνική Εταιρεία Περιγεννητικής Ιατρικής και τα μέλη του ΔΣ και άξιους συναδέλφους ―και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο και διακεκριμένο συνάδελφο καθηγητή κ. Γ. Δασκαλάκη και την Πρόεδρο του 21ου Πανελλήνιου Συνεδρίου, την κυρία Αντωνία Χαρίτου― για τη διοργάνωση του 21ου Πανελλήνιου Συνεδρίου και γενικότερα για την προσφορά τους.

Φωτογραφικό υλικό από το Συνέδριο παρατίθεται παρακάτω:

ΕΚΠΑ © 2024. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Μετάβαση στο περιεχόμενο
EN