Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Με συμμετοχή άνω των 2500 συνέδρων διεξήχθη το επετειακό 40ο Πανελλήνιο Οδοντιατρικό Συνέδριο #40pos

Με συμμετοχή άνω των 2500 συνέδρων διεξήχθη από τις 6 έως και τις 8 Οκωτβρίου 2022 στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο στην Αθήνα, το επετειακό 40ο Πανελλήνιο Οδοντιατρικό Συνέδριο (#40pos) της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας με την συνεργασία του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής.

εικόνα Viber 2022 10 08 16 02 38 281

Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου ήταν ο Καθηγητής της Οδοντιατρική Σχολής του ΕΚΠΑ κ. Φοίβος Μαδιανός και Συντονίστρια του Επιστημονικού η Αναπλ. Καθηγήτρια και Αναπλ. Πρόεδρος της Οδοντιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ κ. Σωτηρία Γκιζάνη.

Με κεντρικό θέμα την “Αναγέννηση στην Οδοντιατρική” και καταξιωμένους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, παρουσιάστηκαν όλα τα νεότερα δεδομένα της ειδικότητας της Οδοντιατρικής.

εικόνα Viber 2022 10 08 16 02 37 383

Πλήρες πρόγραμμα Συνεδρίου: https://40pos.eoo.gr/programma/

Επίσημος ιστοχώρος Συνεδρίου: https://40pos.eoo.gr/

Κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης του Συνεδρίου, ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ Καθηγητής Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος απηύθυνε χαιρετισμό όπου μεταξύ άλλων ανέφερε και τα εξής:

Με ιδιαίτερη τιμή και χαρά χαιρετίζω εκ μέρους των Πρυτανικών Αρχών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών τις εργασίες του 40ου Πανελλήνιου Οδοντιατρικού Συνεδρίου της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας.

[…]

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών έχει αναπτύξει μια σημαντική σχέση με την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία. Συνδετικός ιστός ήταν, είναι και θα είναι η Οδοντιατρική Σχολής μας!

Η Οδοντιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ κατατάσσεται στις θέσεις 51-70 μεταξύ των 70 καλύτερων Οδοντιατρικών Σχολών του κόσμου και των 30 ευρωπαϊκών!

Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για το έργο και την προφορά της Οδοντιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Γι’ αυτό και με έργα που υλοποιήθηκαν και υλοποιούνται, οι Πρυτανικές Αρχές προχωρούν γρήγορα, παρά τις χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες που προβλέπονται για τόσο μεγάλα έργα, σε σημαντικές παρεμβάσεις που ενισχύουν τις υποδομές της Σχολής σημαντικά, έτσι ώστε η Οδοντιατρική Σχολή να είναι πλέον σε ισχυρότερη θέση για να ανταποκριθεί ακόμα καλύτερα στο έργο της, ένα έργο που τυγχάνει ευρύτερης αναγνώρισης και που ενισχύει σημαντικά και συνολικά το ΕΚΠΑ ως Ίδρυμα.

Ενδεικτικά αναφέρω τα εξής έργα:

Κατασκευή του νέου, υπερσύγχρονου κτηρίου για τις ανάγκες της Οδοντιατρικής Σχολής σε έκταση του Πανεπιστημίου Αθηνών στου Γουδή.  Δαπάνη 3.712.877,44 πλέον ΦΠΑ

[…]

Προμήθεια 60 νέων οδοντιατρικών μονάδων για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών της κλινικής άσκησης των φοιτητών της Οδοντιατρικής Σχολής.

Ανακατασκευή των 2 κλινικών του 2ου και 3ου ορόφου, εμβαδού 300 τ.μ. εκάστη, και δημιουργία ενός χώρου 20 τ.μ. για την τοποθέτηση των κεντρικών χειρουργικών αναρροφήσεων.

[…]

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Στοματικής Υγείας, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) σε συνεργασία με την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα της στοματικής υγείας και την αναγκαιότητα ενημέρωσης τόσο της πανεπιστημιακής κοινότητας όσο και του ευρύτερου κοινού, συμμετείχε σε ειδική εκδήλωση στη Βουλή των Ελλήνων και διοργάνωσε διαδικτυακή ημερίδα (webinar) με θέμα «Στοματική και Γενική Υγεία: Μία αμφίδρομη σχέση – Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας».

Την εκδήλωση τίμησε, μεταξύ άλλων, και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας (ΕΟΟ) κ. Αθανάσιος Δεβλιώτης, τον οποίω και συγχαίρω για τη διοργάνωση του 40ου Πανελλήνιου Οδοντιατρικού Συνεδρίου και ευχαριστώ για τη στενή συνεργασία της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας με το ΕΚΠΑ και την Οδοντιατρική Σχολή μας διαχρονικά.

Επίσης, θα ήθελα να συγχαρώ για την άψογη διοργάνωση τον Πρόεδρο του 40ου Πανελλήνιου Οδοντιατρικού Συνεδρίου, τον διακεκριμένο καθηγητή και φίλο κ. Φοίβο Μαδιανό, και τον Πρόεδρο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής κ. Αθανάσιο Υφαντή.

[…]

Ως Διοίκηση του ΕΚΠΑ συμβάλλουμε ουσιαστικά στην υποστήριξη της λειτουργίας των Κλινικών της Οδοντιατρικής Σχολής με καθοριστική οικονομική ενίσχυση και με σημαντικά έργα υποδομής, όπως προανέφερα.

Με αυτές τις σκέψεις και με την πεποίθηση ότι είναι ιδιαιτέρως σημαντική η προαγωγή της στοματικής υγείας, χαιρετίζω τις εργασίες του 40ου Πανελλήνιου Οδοντιατρικού Συνεδρίου της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας.

Η Τελετή Έναρξης του Συνεδρίου ξεπέρασε κάθε προσδοκία και ήταν αντάξια του επετειακού χαρακτήρα του ΠΟΣ, καθώς οι παρευρισκόμενοι είχαν την τιμή και την ευκαιρία να απολαύσουν τον μεγαλύτερο εν ζωή Έλληνα συνθέτη κύριο Σταύρο Ξαρχάκο.

ΕΚΠΑ © 2024. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Μετάβαση στο περιεχόμενο
EN