Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Πατάκη το βιβλίο της Καθηγήτριας του Τμήματος Φιλολογίας του ΕΚΠΑ, Μάνιας Καπλάνογλου, με τίτλο “Η μαμά μου κι εγώ” σε εικονογράφηση του Guiliano Ferri.

image 67

Κριτικές

Η στοργή διατρέχει σαν απαλό ρεύμα αυτήν την ιστορία. Υπάρχουν πολλά να ταυτιστείς σε αυτό το τρυφερό, οξυδερκές βιβλίο (Kirkus reviews)

Ο δεσμός μεταξύ μητέρας και παιδιού είναι βαθύς και ισχυρός. Αυτή η ιστορία αντιλαμβάνεται με υπέροχο τρόπο την ουσία αυτής της σχέσης μέσα από τις καθημερινές περιπέτειες μιας μαμάς αρκούδας και του μικρού της. Ένα όμορφο παραμύθι που μεγάλοι και μικροί θα ενθουσιαστούν να μοιραστούν (School Library Journal)

Η συγγραφέας αναφέρει:

Γονείς και παιδιά διαφέρουν σε πολλά, η αγάπη όμως τους φέρνει πάντα κοντά.

Μια μικρή αρκούδα και η μαμά της αντιλαμβάνονται τη φύση, τα άλλα πλάσματα αλλά και τον ίδιο τους τον εαυτό με διαφορετικούς τρόπους. Ενώ η μεγάλη αρκούδα ανησυχεί και προγραμματίζει, η μικρή αρκούδα εξερευνά και παίζει. Ενώ η μεγάλη αρκούδα φοβάται ότι το πολύ φως θα αποκαλύψει την κρυψώνα τους, η μικρή αρκούδα φοβάται το πολύ σκοτάδι. Δεν διαφέρουν όμως μόνο, μοιάζουν και σε πολλά: και οι δύο αγαπούν το μέλι, τα παραμύθια και κυρίως η μία την άλλη!

Αυτή είναι μια τρυφερή ιστορία για όλα όσα ενώνουν και χωρίζουν γονείς και παιδιά, πάνω απ΄ όλα όμως για την αγάπη που τους φέρνει πάντα κοντά.

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

cce40d2290

Η ΜΑΝΙΑ ΚΑΠΛΑΝΟΓΛΟΥ γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι μικρασιάτισσα τρίτης γενιάς. Υπηρετεί ως καθηγήτρια Λαογραφίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εκτός από το επιστημονικό της έργο (15 βιβλία και πάνω από 50 άρθρα), έχει δημοσιεύσει 12 βιβλία για παιδιά, κάποια από τα οποία έχουν τιμηθεί με ελληνικά και διεθνή βραβεία. Το βιβλίο της Η μαμά μου κι εγώ απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3-8 ετών και κυκλοφορεί επίσης στα αγγλικά, γερμανικά, γαλλικά και κορεατικά.

Λίγα λόγια για τον εικονογράφο

2226914 13

O GUILIANO FERRI γεννήθηκε το 1965 στο Πεζάρο της Ιταλίας και είναι απόφοιτος του Urbino Insitute of Art όπου σπούδασε animation. Έχει εικονογραφήσει πολλά βραβευμένα παιδικά βιβλία και επίσης έχει γράψει και εικονογραφήσει πολυάριθμα Inventive board books για μικρά παιδιά. Ζει στο Πεζάρο με τη γυναίκα του και δυο μικρά παιδιά.

ΕΚΠΑ © 2024. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Μετάβαση στο περιεχόμενο
EN