Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

1ο Βραβείο Καινοτομίας από την Εθνική Τράπεζα στην Επ. Καθηγήτρια Καλλιόπη Γκούσκου και τον Καθ. Αριστείδη Ηλιόπουλο για τον τεχνοβλαστό Genosophy® του Ε.Κ.Π.Α.

Η κ. Καλλιόπη Γκούσκου και ο κ. Αριστείδης Γ. Ηλιόπουλος, Καθηγητές της Ιατρικής Σχολής και συνιδρυτές της Genosophy® εταιρείας-τεχνοβλαστού του Ε.Κ.Π.Α., βραβεύτηκαν για την καινοτομία της επιχειρηματικής ιδέας τους στον 14ο Διαγωνισμό «Καινοτομίας & Τεχνολογίας» της Εθνικής Τράπεζας, NBG Business Seeds.

Business Seeds 2 (1)
Business Seeds (1)
Business Seeds 3

Η Genosophy® ξεχώρισε για την καινοτομία και την προσέγγισή της στις παροχή εξατομικευμένων λύσεων υγείας μεταξύ 280 προτάσεων που υποβλήθηκαν από 467 συμμετέχοντες και μετά από πολύμηνη διαδικασία αξιολογήσεων.

Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μελά της Εθνικής Τράπεζας, παρουσία του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, νέων επιχειρηματιών, εκπροσώπων Πανεπιστημίων και επιχειρηματικών φορέων, και πλήθος φίλων της καινοτομίας. Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας, κ. Γκίκας Χαρδούβελης, τόνισε τη σημασία του προγράμματος NBG Business Seeds στην υποστήριξη και προώθηση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.

Η ερευνητική ομάδα της Genosophy® ανέπτυξε έναν εξειδικευμένο αλγόριθμο ανάλυσης περισσοτέρων από 750.000 γενετικών δεικτών και βιο-κλινικών δεδομένων για την εκτίμηση του γενετικού κινδύνου εμφάνισης νοσημάτων με μεγάλη επίπτωση στον πληθυσμό, όπως η παχυσαρκία, ο διαβήτης, η υπέρταση και τα καρδιαγγειακά. Ο αλγόριθμος παρέχει επίσης  επιστημονικά-τεκμηριωμένες συστάσεις εξατομικευμένης πρόληψης και διαχείρισης αυτών των νοσημάτων μέσω της βέλτιστης επιλογής διατροφής, άσκησης, και τρόπου ζωής.

Το 1ο Βραβείο στην Genosophy® συνοδεύτηκε με χρηματικό έπαθλο €20.000, το οποίο θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη και προώθηση των καινοτόμων υπηρεσιών της.

business seeds cover (1)
Business Seeds 4

ΕΚΠΑ © 2024. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Μετάβαση στο περιεχόμενο
EN