Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Για δεύτερη συνεχή χρονιά φιλοξενήθηκε στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης το διεθνές σεμινάριο «Νέα Ελληνικά για κλασικούς φιλολόγους» (8-13 Ιουλίου 2024).

Στο σεμινάριο δίδαξαν οι Καθηγητές και οι Καθηγήτριες: Brian D. Joseph (Ohio State University), Jerneja Kavčič (University of Ljubljana), Kateřina Bočková Loudová (Masaryk University of Brno), Σπύρος Α. Μοσχονάς (Ε.Κ.Π.Α.) και ο Μιχάλης Μαρίνης (Ohio State University). Το σεμινάριο παρακολούθησαν φοιτήτριες και φοιτητές κλασικών σπουδών καθώς και διδακτικό προσωπικό από Πανεπιστήμια των ΗΠΑ, της Μεγάλης Βρετανίας, της Γαλλίας, της Τσεχίας, της Σλοβακίας, της Σλοβενίας, της Κροατίας.

Η διδακτική των μαθημάτων γλώσσας εξηγείται στην ακόλουθη δημοσίευση των Jerneja Kavčič, Brian D. Joseph και Christopher Brown: “Teaching Modern Greek to Classicists: Taking Advantage of Continuity”, https://journals.uni-lj.si/keria/article/view/9932. Εκτός από τα μαθήματα γλώσσας παρουσιάστηκαν επίσης γενικότερα ζητήματα όπως η ελληνική διγλωσσία (Σπύρος Α. Μοσχονάς), η εξέλιξη του αντωνυμικού συστήματος της ελληνικής, η ελληνική ως βαλκανική γλώσσα (Brian D. Joseph) καθώς και η διαδικασία της γραμματικοποίησης (Μιχάλης Μαρίνης).

ΕΚΠΑ © 2024. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Μετάβαση στο περιεχόμενο
EN