Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου Εργαστηρίου Χειρουργικής Ανατομίας Bioskills Surgical Lab με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Το νέο Εργαστήριο Χειρουργικής Ανατομίας Bioskills Surgical Lab εγκαινιάστηκε την Τρίτη 20/06/2023 στο Αττικό Κτήριο της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ στο Αττικό Νοσοκομείο. Η δημιουργία του νέου Εργαστηρίου υλοποιήθηκε με την ευγενική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και την συμβολή της Α’ Ορθοπαιδικής και της Γ’ Χειρουργικής Κλινικής του ΕΚΠΑ.

Το πρωτοποριακό αυτό έργο αποτελεί μια ακόμα δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) στοχεύοντας στην ανάπτυξη και βελτίωση των δεξιοτήτων των εκπαιδευομένων. Το νέο Εργαστήριο αποτελεί ουσιαστικό μέρος της ιατρικής εκπαίδευσης, όπου οι εκπαιδευόμενοι μαθαίνουν για τη δομή και τη λειτουργία του ανθρώπινου σώματος και εξασκούν χειρουργικές τεχνικές σε πτώματα.

εικόνα Viber 2023 06 23 11 23 44 683


Ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ καθηγητής Μ.-Α. Δημόπουλος στον χαιρετισμό του τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «Με ιδιαίτερη χαρά και εξαιρετική τιμή χαιρετίζω τη σημερινή εκδήλωση εγκαινίων ακόμα μιας νέας δομής υψηλότατου επιπέδου για το Πανεπιστήμιό μας και τη Δημόσια Υγεία, του νέου Εργαστηρίου Ανατομίας και Χειρουργικών Τεχνικών, που αποτελεί κρίσιμο μέρος της ιατρικής εκπαίδευσης, παρέχοντας στους φοιτητές πρακτική εμπειρία στη μελέτη της ανθρώπινης ανατομίας και των χειρουργικών τεχνικών.

εικόνα Viber 2023 06 22 13 09 13 167


Η διάταξη του νέου Εργαστηρίου Ανατομίας και Χειρουργικών Τεχνικών περιλαμβάνει πτωματικά παρασκευάσματα, όργανα, εξοπλισμό ασφαλείας και οπτικοακουστικά βοηθήματα, τα οποία είναι όλα οργανωμένα σε ειδικά τμήματα.

Η χρήση αυτού του νέου Εργαστηρίου είναι ζωτικής σημασίας για την προετοιμασία μελλοντικών γιατρών και επαγγελματιών υγείας με τις απαραίτητες δεξιότητες και γνώσεις.

Εκ μέρους των Πρυτανικών Αρχών θα ήθελα να ευχαριστήσω το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και για αυτή τη δωρεά και συνολικά για τη στήριξή του με μεγάλες δωρεές ιδιαίτερα στον Τομέα της Υγείας και στο ΕΚΠΑ.

Υπενθυμίζουμε ότι στο ΑΚΙΣΑ λειτουργεί επίσης με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος που είχαμε τη χαρά πριν από μερικούς μήνες να εγκαινιάσουμε το Κέντρο Χειρουργικής Προσομοίωσης του ΕΚΠΑ για ορθοπαιδικούς, γενικούς χειρουργούς, ουρολόγους, γυναικολόγους.

[…]

Ως Πρυτανική Αρχή δώσαμε και δίδουμε ιδιαίτερη έμφαση στην βελτίωση των υποδομών και τη ανάπτυξη νέων με σκοπό τη δημιουργία όσο γίνεται καλύτερων συνθηκών για τη διεξαγωγή της διδασκαλίας και της έρευνας.

Θέλω για άλλη μια φορά να ευχαριστήσω το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για τη στήριξη της «Πρωτοβουλίας για την Υγεία» γενικότερα και ειδικότερα για την εμπιστοσύνη τα τελευταία χρόνια και τη στήριξη στο ΕΚΠΑ.

Θερμές ευχαριστίες οφείλουμε και στο ΑΤΤΙΚΟ Νοσοκομείο και ιδιαιτέρως στον Διοικητική του κ. Σπύρο Αποστολόπουλο, με τον οποίο είχαμε και έχουμε «ανοιχτή γραμμή» για όλα τα θέματα.

Με έργα όπως το σημερινό, το Πανεπιστήμιό μας αλλάζει, μεγαλώνει και ανταποκρίνεται στις σύγχρονες προκλήσεις της Επιστήμης και στις ανάγκες της κοινωνίας!

Ολοκληρώνοντας, θέλω να συγχαρώ ακόμα μία φορά τις Καθηγήτριες και τους Καθηγητές μας στην Ιατρική Σχολή και ειδικότερα στην Α’ Ορθοπαιδική και τη Γ’ Χειρουργική Κλινική για τις δράσεις τους και τις πρωτοβουλίες τους για αριστεία και καινοτομία».

Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Διοικητή του Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ», Σπυρίδωνα Αποστολόπουλο, τον Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας, καθηγητή Εμμανουήλ Πικουλή, τον Αναπληρωτή Πρόεδρο τους Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας, καθηγητή Νίκο Αρκαδόπουλο, τον Διευθυντή της Α’ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής, καθηγητή Παναγιώτη Παπαγγελόπουλο, την Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας, καθηγήτρια Ζωή Χ. Νταϊλιάνα, και τον Εκπρόσωπο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.


Αξίζει να τονισθεί ότι στην τελετή των εγκαινίων παρέστη ο διακεκριμένος Καθηγητής, και Επίτιμος Διδάκτωρ πλέον της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, κ. Thomas Sculco, ο οποίος αποτελεί μια εξέχουσα φυσιογνωμία της Ιατρικής διεθνώς, με ευρύτερη προσφορά στον χώρο της Ορθοπαιδικής, που έχει συμβάλει σημαντικά, επίσης, στη μετεκπαίδευση πολλών Ελλήνων νέων ορθοπαιδικών στις ΗΠΑ καθώς και μελών ΔΕΠ του ΕΚΠΑ.

ΕΚΠΑ © 2024. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Μετάβαση στο περιεχόμενο
EN