Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Banner 4osKapodistriakos 02

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, η Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Ζωγράφου και του ΠΜΣ της Ιατρικής Σχολής «Παγκόσμια Υγεία – Ιατρική των Καταστροφών» προκηρύσσει το 4Ο Αγώνα Δρόμου 10 km, καθώς και τον περιπατητικό δρόμο 4 km, εκτός σταδίου με την ονομασία:

«4ος ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ 2022»

Poster 4os Kapodistriakos 3
Αφίσα 4ου Καποδιστριακού Δρόμου 2022

Ο αγώνας θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:

1. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Κυριακή 15 Μαΐου 2022

2. ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Πανεπιστημιούπολη Ιλίσια – Ζωγράφου.

Εκκίνηση 10 km: Ώρα 10:00 στην αρχή του δρόμου που οδηγεί στο κλειστό γυμναστήριο της Πανεπιστημιούπολης, πίσω από τη φοιτητική εστία των Ιλισίων, είσοδος από οδό Ούλωφ Πάλμε.

Διαδρομή: 10 km εντός της Πανεπιστημιούπολης.

Τερματισμός: Στο ίδιο σημείο με την εκκίνηση.

Εκκίνηση 4 km Περιπατητικού Δρόμου: Ώρα 10:10 στην αρχή του δρόμου που οδηγεί στο κλειστό γυμναστήριο της Πανεπιστημιούπολης, πίσω από τη φοιτητική εστία των Ιλισίων, είσοδος από οδό Ούλωφ Πάλμε.

Διαδρομή: 4 km εντός της Πανεπιστημιούπολης.

Τερματισμός: Στο ίδιο σημείο με την εκκίνηση.

Για τα ανωτέρω τίθεται χρονικό όριο τερματισμού 1ώρα και 30 λεπτά για τον αγώνα των 10 km και 1 ώρα για το περιπατητικό βάδην των 4 km. Μετά από αυτό το χρονικό όριο οι αθλητές συνεχίζουν την προσπάθεια με δική τους ευθύνη.

3. ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ

Όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΥΘΥΝΗ. Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη για ζητήματα που αφορούν στην υγεία των συμμετεχόντων και οφείλονται σε έλλειψη προληπτικού, ιατρικού ελέγχου. 

4. ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ – ΕΠΑΘΛΑ- ΑΠΟΝΟΜΕΣ:

10 km: Νικητές στα 10 km ανακηρύσσονται οι τρεις (3) πρώτοι αθλητές, άνδρες/γυναίκες, της Γενικής Κατάταξης.

– Σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν, θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο του αγώνα.

-Στους πρώτους δεύτερους και τρίτους νικητές/τριες της γενικής κατάταξης θα απονεμηθούν κύπελλα και μετάλλια απονομών.

– Στους πρώτους, δεύτερους και τρίτους νικητές/τριες ανά ηλικιακή κατηγορία (18-39, 40-49, 50-59 και  60+) θα απονεμηθούν μετάλλια απονομών.

Περιπατητικός Δρόμος 4 km:

-Σε όλους τους συμμετέχοντες  που θα τερματίσουν, θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο του αγώνα.

5. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Στους αγώνες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή δρομείς που γυμνάζονται συστηματικά αλλά και αθλούμενοι δρομείς με χαμηλότερη εβδομαδιαία φυσική δραστηριότητα. Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν ηλικία ίση ή μεγαλύτερη των 18 ετών (γεννημένοι το 2004 ή νωρίτερα).

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής, πληροφορίες στα τηλέφωνα 210 7276191 και 210 7276167.

Η προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής που θα τηρηθεί αυστηρά για τον καλύτερο προγραμματισμό του αγώνα λήγει στις 12 Μαΐου 2022.

Οι δηλώσεις συμμετοχής είναι δωρεάν και θα παραμείνουν ανοικτές μέχρι να συμπληρωθούν 500 εγγραφές (Θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας).

* Για την συμμετοχή στον αγώνα θα ισχύουν οι ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για τον Covid-19.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΓΩΝΑ: Για την παραλαβή των αριθμών θα λειτουργήσει η γραμματεία των αγώνων την Κυριακή 15 Μαΐου από ώρα 8.00 έως 9.30.

6. ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ:

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:

  1. Στους αγώνες θα ισχύσουν οι επίσημοι κανονισμοί του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.
  2. Ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη θα ρυθμίζεται από και τους Τεχνικούς υπευθύνους των αγώνων και τον Αλυτάρχη των αγώνων.
  3. Η χρονομέτρηση των αγώνων θα γίνει ηλεκτρονικά.
  4. Η διαδρομή είναι κυκλική, με αφετηρία και τερματισμό στην Πανεπιστημιούπολη (ο χάρτης της διαδρομής υπάρχει στην ιστοσελίδα www.phed.uoa.gr).
  5. Την ιατρική κάλυψη του αγώνα θα αναλάβει η Ιατρική Υπηρεσία της Πανεπιστημιούπολης καθώς και ομάδα εθελοντών ιατρών του Πανεπιστημίου.
  6. Στη διαδρομή των 10 km θα υπάρχει σταθμός τροφοδοσίας των αθλητών στο 5° km.
  7. Για την άρτια διεξαγωγή του αγώνα θα χρησιμοποιηθούν επίσης εθελοντές, τόσο στον σταθμό τροφοδοσίας όσο και στην εκκίνηση/τερματισμό.

Φόρμα συμμετοχής: https://forms.gle/iPiSuneEec1Bxfk79

Πληροφορίες: http://www.phed.uoa.gr/4os-kapodistriakos-dromos.html


Ακολουθεί το κείμενο της πρόσκλησης:

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και η Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Ζωγράφου και του ΠΜΣ της Ιατρικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. «Παγκόσμια Υγεία – Ιατρική Καταστροφών» οργανώνουν τον 4ο Καποδιστριακό Αγώνα Δρόμου που θα διεξαχθεί στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου (είσοδος: Ούλωφ Πάλμε) την Κυριακή, 15 Μαΐου 2022, ώρα εκκίνησης 10.00.

Μετά το πέρας του 4ου Καποδιστριακού Αγώνα Δρόμου την Κυριακή, 15 Μαΐου 2022 και ώρα 11.30 θα ακολουθήσει η τελετή ονοματοδοσίας των Δρόμων στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου και η απονομή μεταλλίων και επάθλων στους συμμετέχοντες στον 4ο Καποδιστριακό Αγώνα Δρόμου.

Πρόγραμμα

4ος Καποδιστριακός Αγώνας Δρόμου | ώρα εκκίνησης: 10.00
– Προσφώνηση από τον Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή Μελέτιο Αθανάσιο Κ. Δημόπουλο
– Εκκίνηση του 4ου Καποδιστριακού Αγώνα Δρόμου
Ονοματοδοσία των Δρόμων στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου | ώρα: 11.30
Σύντομες ομιλίες από:
– τον Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή Μελέτιο Αθανάσιο Κ. Δημόπουλο
– τον Αντιπρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών,
καθηγητή Νικόλαο Βούλγαρη
– τον Πρόεδρο της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας του Ε.Κ.Π.Α., καθηγητή Νικόλαο Θωμαΐδη
– τον αναπληρωτή καθηγητή του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Βαγγέλη Καραμανωλάκη, Πρόεδρο του Ιστορικού Αρχείου του Ε.Κ.Π.Α.
– τον Κοσμήτορα της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, καθηγητή Κωνσταντίνο Καρτερολιώτη. – τον Αντιπεριφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Δημόπουλο
– τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμου Ζωγράφου κ. Θεόδωρο Μετικαρίδη


Απονομή μεταλλίων και επάθλων στους συμμετέχοντες στον 4ο Καποδιστριακό Αγώνα Δρόμου

Scheduled Ανθρωπιστικές, Κοινωνικές Επιστήμες & Τέχνες Επιστήμες Υγείας Νέα & Ανακοινώσεις Πανεπιστημιακή Κοινότητα

ΕΚΠΑ © 2024. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Μετάβαση στο περιεχόμενο
EN