Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Σύσταση Συμβουλευτικής Επιτροπής του University of Athens MBA αποτελούμενη από CEOs και Προέδρους μεγάλων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα

Το National and Kapodistrian University of Athens MBA είναι Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στη «Διοίκηση Επιχειρήσεων».

Σκοπός του University of Athens MBA είναι η παροχή ουσιαστικών γνώσεων αλλά και η ανάπτυξη ικανοτήτων και δεξιοτήτων που θα βοηθήσουν τους αποφοίτους του να πρωταγωνιστήσουν στον επιχειρηματικό στίβο. Το Πρόγραμμα Σπουδών εμπλουτίζεται διαρκώς, με απώτερο σκοπό να βοηθήσει τόσο τους φοιτητές του, όσο και τους αποφοίτους του, να μπορέσουν να αφομοιώσουν χρήσιμες και ουσιαστικές γνώσεις και να αναπτύξουν παράλληλα τις διοικητικές ηγετικές ικανότητες και δεξιότητες που θα συμβάλουν καθοριστικά στην αύξηση της αποτελεσματικότητας τους, προσφέροντάς τους ένα ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στον σύγχρονο στίβο εργασίας.

Σε αυτήν την προσπάθεια, έχουμε την τιμή και τη χαρά να συνεργαζόμαστε με το University of Athens MBA Advisory Board, δηλαδή με τη Συμβουλευτική Επιτροπή του ΜΒΑ την οποία απαρτίζουν CEOs ή/και Πρόεδροι σημαντικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται με μεγάλη επιτυχία στην Ελλάδα. Σκοπός μας αποτελεί η σύνδεση της εκπαίδευσης με την παραγωγική διαδικασία, η διασύνδεση του University of Athens MBA με την αγορά εργασίας. Τα επιφανή μέλη της Συμβουλευτικής μας Επιτροπής αναμφίβολα θα συμβάλλουν καθοριστικά α) στην ευθυγράμμιση του προγράμματος σπουδών μας με τις διαρκώς μεταβαλλόμενες ανάγκες της αγοράς εργασίας καθώς και β) στην ανάπτυξη και εξέλιξη στελεχών επιχειρήσεων που θα διαθέτουν τις γνώσεις και δεξιότητες εκείνες που απαιτούνται για να διαπρέψουν στον κόσμο των επιχειρήσεων.

Μέλη του University of Athens MBA Advisory Board είναι οι:

 1. Αποστολόπουλος Βασίλης, Όμιλος Ιατρικού Αθηνών
 2. Μιχαλόπουλος Θεοδόσης, Microsoft Ελλάδος, Κύπρου και Μάλτας
 3. Μυτιληναίος Ευάγγελος, Mytilineos Energy and Metals
 4. Σαρρηγεωργίου Αλέξανδρος, Eurolife FFH
 5. Σμπώκου – Κωνσταντακοπούλου Κωστάντζα, Phāea Resorts
 6. Τραυλού Μελίνα, Neptune Lines Shipping & Managing Enterprises
 7. Τρύφων Θεόδωρος, Elpen
 8. Φουρλής Βασίλης, Fourlis
 9. Χατζίκος Βασίλης, Siemens

Ο Διευθυντής του University of Athens MBA Αναπληρωτής Καθηγητής Δημήτριος Μπάλιος υπογραμμίζει την έντονη προσπάθεια εξωστρέφειας του Προγράμματος που λαμβάνει χώρα τα τελευταία χρόνια, και τονίζει ότι: «Το Πρόγραμμά μας βρίσκεται σε μία συνεχή διαδικασία προσαρμογής στις διαρκώς μεταβαλλόμενες συνθήκες που επικρατούν διεθνώς στον κόσμο των επιχειρήσεων και όχι μόνο. Είμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι ότι σε συνεργασία με το University of Athens MBA Advisory Board θα μπορέσουμε ακόμα περισσότερο να συμβάλουμε στην ανάπτυξη στελεχών που θα ηγηθούν πολλών και σημαντικών επιχειρήσεων».

Το μέλος της Ακαδημαϊκής Επιτροπής του University of Athens MBA Καθηγητής Ανδρέας Παπανδρέου σημειώνει ότι: «Η εξωστρέφεια και η διασύνδεση της αγοράς εργασίας με τους αποφοίτους μας αποτελούν βασικούς στρατηγικούς στόχους στην προσπάθεια ανάπτυξης του Προγράμματός μας. Είμαστε σίγουροι ότι η ανταλλαγή απόψεων με τα μέλη του University of Athens MBA Advisory Board θα έχει ιδιαίτερα θετική επίδραση στις γνώσεις και τις δεξιότητες που αποκτούν οι φοιτητές και οι απόφοιτοί μας».

Το μέλος της Ακαδημαϊκής Επιτροπής και Ακαδημαϊκός Συντονιστής του University of Athens MBA με ειδίκευση στη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας Καθηγητής Γιάννης Υφαντόπουλος σημειώνει ότι: «Ένας από τους στρατηγικούς μας στόχους είναι η ανάπτυξη και προώθηση των δικτύων έρευνας και ανταλλαγής καινοτόμων ιδεών ανάμεσα στη Βιομηχανία, στις Κυβερνήσεις και στα στελέχη της αγοράς. Τα μέλη του University of Athens MBA Advisory Board θα έχουν σημαντική συμβολή στην υλοποίηση των ερευνητικών και ακαδημαϊκών μας οραμάτων».

O Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας και Συνδιευθύνων Σύμβουλος της ELPEN SA Θεόδωρος Τρύφων σημειώνει: «Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή να συμμετέχω στη Συμβουλευτική Επιτροπή του MBA του Πανεπιστημίου Αθηνών που αναδεικνύει στελέχη υψηλής εξειδίκευσης. Η διασύνδεση της βιομηχανίας και της αγοράς εργασίας με το Πανεπιστήμιο και τους νέους επιστήμονες είναι ο δρόμος για την ενίσχυση της ελληνικής βιομηχανικής παραγωγής και έρευνας. Μέσω αυτής, στόχος είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας στο ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον».

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της MYTILINEOS-Energy & Metals Ευάγγελος Μυτιληναίος επισημαίνει: «Πάντα πίστευα ότι η σύνδεση της εκπαίδευσης με την παραγωγική διαδικασία είναι ένας από τους σημαντικότερους και ουσιαστικότερους παράγοντες που μπορούν να επιταχύνουν την οικονομική ανάπτυξη της πατρίδας μας. Αισθάνομαι, λοιπόν, ιδιαίτερη χαρά και τιμή που μπορώ να συμβάλω στην επίτευξη αυτού του στόχου μέσα από την ευκαιρία που μου δίνεται, ως μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του University of Athens MBA».

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος και Συνιδιοκτήτρια της ξενοδοχειακής εταιρείας Golf Residences Α.Ε., (Phāea Resorts) Κωστάντζα Σμπώκου – Κωνσταντακοπούλου υπογραμμίζει ότι: «Η πρωτοβουλία του University of Athens MBA να δημιουργήσει ένα Advisory Board με ανθρώπους από τον επιχειρηματικό κόσμο για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη διασύνδεση του Πανεπιστημίου με την αγορά εργασίας, είναι εξαιρετική. Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή μου να συμμετέχω».

Ο Δρ. Βασίλειος Χατζίκος, Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens A.E. δηλώνει: «Είναι ιδιαίτερη τιμή να αποτελώ μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής και να βρίσκομαι ανάμεσα σε τόσο καταξιωμένα στελέχη της Ελληνικής Αγοράς. Στόχος μου θα είναι να μεταδώσω, μέσα από την πορεία και την εμπειρία μου, πολύτιμη γνώση για την περαιτέρω ανάπτυξη του προγράμματος από το οποίο θα αναδυθούν οι επόμενοι ηγέτες των επιχειρήσεων.».

Ο Πρόεδρος του Fourlis Group of Companies Βασίλειος Φουρλής επισημαίνει: «Είναι χαρά και τιμή η συμμετοχή μου στο University of Athens MBA Advisory Board. Πιστεύω ακράδαντα στη συνεργασία μεταξύ του ακαδημαϊκού χώρου και του επιχειρηματικού κόσμου, σ’ ένα περιβάλλον συνεχών και έντονων εξελίξεων. Ελπίζω να συνεισφέρω στην πολύ καλή προσπάθεια του University of Athens MBA».

Ο Managing Director της Microsoft Ελλάδος, Κύπρου και Μάλτας Θεοδόσης Μιχαλόπουλος τονίζει ότι: «Πρωτοβουλίες όπως η συγκεκριμένη έρχονται να γεφυρώσουν το χάσμα μεταξύ εταιρειών με νέους επαγγελματίες. Ενισχύοντας τους απόφοιτους στην πρώτη τους επαφή με την αγορά εργασίας, βοηθάμε ουσιαστικά στο brain-drain, μειώνοντας τη φυγή νέου ταλέντου στο εξωτερικό και αυξάνοντας συνολικά τη νεανική απασχολησιμότητα. Στη Microsoft οραματιζόμαστε ένα ψηφιακό μετασχηματισμό ο οποίος δεν αφήνει κανέναν πίσω, και αυτό το Πρόγραμμα αποτελεί σύμμαχος στη συνεχόμενη προσπάθειά μας σε αυτή την κατεύθυνση».

Ο Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Eurolife FFH, δηλώνει ότι: «Είναι μεγάλη η συζήτηση που υπάρχει εδώ και χρόνια για την “αμοιβαία” δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες στην ανεύρεση στελεχών και παράλληλα και οι νέοι επαγγελματίες κατά τη διαδικασία αναζήτησης εργασίας από την πλευρά τους. Κάθε πρωτοβουλία που έρχεται να συμβάλλει στην αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος και άρα να βοηθήσει την ελληνική οικονομία να γίνει πιο ανταγωνιστική και να αναπτυχθεί, πρέπει να χαίρει υποστήριξης από εκείνους που κατέχουν θέσεις ευθύνης πρώτα από όλα. Είναι μεγάλη μου χαρά να βρίσκομαι στη Συμβουλευτική Επιτροπή αυτού του ΜΒΑ, του παλαιότερου ελληνικού πανεπιστημίου της χώρας μας, ανάμεσα σε εξαίρετους συνοδοιπόρους σε αυτή την ενέργεια».

Η Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και Πρόεδρος της Neptune Lines Μελίνα Τραυλού τονίζει ότι: «Οι νέες και οι νέοι αποτελούν την εθνική παρακαταθήκη μας. Έχουμε την υποχρέωση να συμβάλλουμε στην πρόοδο, στην επαγγελματική τους ενδυνάμωση και ανέλιξη. Ως μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπή του Προγράμματος MBA, συμμετέχουμε ενεργά στην ενίσχυση του μέλλοντος μας, ως οικονομία, αλλά και ως κοινωνία.»

Ο Δρ. Βασίλειος Αποστολόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών υπογραμμίζει πως: «η ουσιαστική διασύνδεση της Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης με την αγορά, είναι κρίσιμο ζητούμενο για την ενίσχυση της ανάπτυξης, αξιοποιώντας το Ελληνικό ανθρώπινο δυναμικό και επενδύοντας στις δεξιότητές του. Συμβάλλει στην αλλαγή κουλτούρας και την προαγωγή της επιχειρηματικότητας, στη δημιουργία νέων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας, υπηρετεί και προάγει έμπρακτα το ‘upskilling-reskilling’, και ενισχύει την ανάπτυξη. Αποτελεί τιμή η συμμετοχή μου στη σημαντική αυτή πρωτοβουλία του πιο ιστορικού Ελληνικού Πανεπιστημίου, στο οποίο ολοκλήρωσα την Διδακτορική μου διατριβή και αποτελεί το διαχρονικό σημείο αναφοράς στην Ελληνικό ακαδημαϊκό χάρτη.»

To National and Kapodistrian University of Athens MBA
Το National and Kapodistrian University of Athens MBA (NKUA MBA) είναι το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη «Διοίκηση Επιχειρήσεων» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η επιτυχής παρακολούθηση 12 μαθημάτων οδηγεί στην απόκτηση μεταπτυχιακού τίτλου ΜΒΑ. Η φοίτηση μπορεί να είναι πλήρης ή μερική. Το πρόγραμμα προσφέρει τέσσερις επιλογές φοίτησης. Ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους, οι φοιτητές του National and Kapodistrian University of Athens MBA, μπορούν να επιλέξουν ένα ή και περισσότερα από τα ακόλουθα προγράμματα φοίτησης:

 1. ΜΒΑ (General Track),
 2. ΜΒΑ με ειδίκευση την Τραπεζική και Ασφαλιστική Διοίκηση (Bank and Insurance Management),
 3. ΜΒΑ με ειδίκευση την Λογιστική (Accounting),
 4. ΜΒΑ με ειδίκευση την Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας (Healthcare Management).

  Ιστοσελίδα University of Athens MBA: https://mba.econ.uoa.gr/

ΕΚΠΑ © 2024. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Μετάβαση στο περιεχόμενο
EN