Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης και την ανακήρυξη του 2022 ως Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα σας προσκαλούν στις 7 και 8 Μαΐου στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Νεολαίας, για να συμμετέχετε σε ποικίλες δράσεις σε Ελευσίνα και Ζάππειο.

image007 1 1


Ελευσίνα, Σάββατο 7 Μάϊου, 13:00-22:30 – Δημοκρατία και Πολιτισμός

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και η 2023 Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης συνδιοργανώνουν στην Ελευσίνα σειρά εκδηλώσεων με επίκεντρο τον πολιτισμό και τη δημοκρατία στην Ευρώπη του σήμερα. Νέοι από ολόκληρη την Αττική καλούνται να συναντήσουν νέους της περιοχής και να συμμετάσχουν σε πολλές και διαφορετικές δράσεις.

Κάντε την εγγραφή σας και επωφεληθείτε από τους δωρεάν παρεχόμενους τρόπους μετακίνησης από και προς Αθήνα: https://form.jotform.com/221224199191353

Ενδεικτικά, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει παράλληλες συζητήσεις μεταξύ νέων πάνω στα θέματα του πολιτισμού και της καινοτομίας, της δημοκρατίας, της κλιματικής αλλαγής και των βιώσιμων πόλεων και της μετανάστευσης σε συντονισμό των Ντίνα Ντζιώρα (Cultural Manager,Υπεύθυνη Δικτύων Athens Comics Library), Βαγγέλη Κραββαρίτη (Education and Society Programmes Manager British Council), Γιάννη Πανταζόπουλου (Δημοσιογράφος) και Μενέλαου Καραμαγγιώλη (σκηνοθέτης, παραγωγός, σεναριογράφος). Θα ακολουθήσει κεντρική συζήτηση, με τους: Εύα Καϊλή (αντιπρόεδρος ΕΚ), Κώστα Αρβανίτη (ευρωβουλευτής, Η Αριστερά), Μιχαήλ Μαρμαρινό (Σκηνοθέτης, Γενικός Καλλιτεχνικός Διευθυντής, 2023 Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης), Θωμά Δοξιάδη (αρχιτέκτονας), Βασίλη Καραμιτσάνη (νομικός πρόεδρος του Animasyros), σε συντονισμό της δημοσιογράφου Νόρας Ράλλη. Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο δήμαρχος της Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου,ο επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα Κωσταντίνος Τσουτσοπλίδης, η επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Νιόβη Ρίγκου και η Πρόεδρος Δ.Σ. 2023 Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα Δέσποινα Γερουλάνου.

Οι παράλληλες δράσεις περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, περίπατο στη πόλη της Ελευσίνας, την έκθεση ζωγραφικής “Ειρήνια τόξα” σε συνεργασία με την Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας, προβολή του animation movie που διακρίθηκε σε διαγωνισμό του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα και του Animasyros, αλλά και της υποψήφιας ταινίας για το Βραβείο Κοινού LUX 2022 Μεγάλη Απόδραση (Great Freedom), ένα πρωτότυπο εργαστήριο με τίτλο “Print your City” από την ομάδα The New Raw και τα “Λόγια του Ρολογιού” με την ηθοποιό Ρούλα Πατεράκη. Η μέρα θα κλείσει με πάρτι και μουσική από καλλιτέχνες της Ελευσίνας. Μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά την κεντρική συζήτηση από τους λογαριασμούς του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα YouTube και Facebook.

Ζάππειο, Κυριακή 8 Μάϊου, 12:00-20:00 – Απασχόληση και επιχειρηματική δράση

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα συνδιοργανώνουν εκδήλωση στο Ζάππειο με θέμα την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα. Πρεσβείες των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και φορείς όπως Erasmus, Creative Europe, Δ.ΥΠ.Α. (πρώην ΟΑ.Ε.Δ.) , Civis, Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, ΕΠΙΣΕΥ, Ευρωπαϊκά Κέντρα Πληροφόρησης  (Europe Direct) θα παρέχουν πληροφορίες σχετικά με ευκαιρίες σπουδών, εργασίας, εθελοντισμού και εκμάθησης ξένων γλωσσών. Επίσης θα παρουσιαστούν συγχρηματοδοτούμενα ευρωπαϊκά προγράμματα. Η εκδήλωση απευθύνεται σε νέους, αλλά και σε όλους όσοι ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στους σχετικούς τομείς.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν η επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Νιόβη Ρίγκου, ο επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα Κωσταντίνος Τσουτσοπλίδης, ο Γενικός Γραμματέας Δια Βίου Μάθησης του υπουργείου Παιδείας Γιώργος Βούτσινος και η Γενική Διευθύντρια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή αρμόδια για Εκπαίδευση, Νεολαία, Αθλητισμό και Πολιτισμό (DG EAC) Θέμις Χριστοφίδου.

Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, αρμόδιος για την προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής και ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης θα παρευρεθούν στην εκδήλωση για να μιλήσουν και να συζητήσουν για προκλήσεις και ευκαιρίες στην Ευρώπη και στην Ελλάδα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Ραντεβού σε Ελευσίνα και Ζάππειο, στις 7 και 8 Μαΐου!

Για την Ελευσίνα δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα στο παρακάτω αρχείο, ενώ για να δείτε τους τρόπους εγγραφής και δωρεάν πρόσβασης πατήστε εδώ:

Για το Ζάππειο θα απαιτηθούν επί τόπου εγγραφές. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα στο παρακάτω αρχείο:

Για περισσότερες πληροφορίες για τις Eυρωπαϊκές Hμέρες Nεολαίας μπορείτε να βρείτε στο ακόλουθο αρχείο ή και να επικοινωνήσετε με:

Άννα ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
(+30) 695 178 6752 anna.efstathiou@europarl.europa.eu

Ελβίρα ΦΟΡΤΕ
(+30) 698 310 9980 elvira.forte@europarl.europa.eu

Ελένη ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ
(+30) 6949718051 Eleni.PALEOLOGOU@ec.europa.eu

Λάμπρος ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
(+30) 6943297144 Lampros.ALEXANDROU@ec.europa.eu

από έως
Scheduled CIVIS Διεθνείς Σχέσεις Πανεπιστημιακή Κοινότητα Παρουσιάσεις

ΕΚΠΑ © 2024. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Μετάβαση στο περιεχόμενο
EN