Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
IMG 2024

Την Τρίτη 12 Απριλίου 2022 και ώρα 10.30 π.μ., πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία των μελών ΔΕΠ:

– Ευμορφία Κούκια εξέλιξη σε Καθηγήτρια Πρώτης βαθμίδας στο Τμήμα Νοσηλευτικής
[ekoukia@nurs.uoa.gr]

Καθηγήτρια με γνωστικό αντικείμενο «Ψυχιατρική Νοσηλευτική» του Τμήματος Νοσηλευτικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΕΚΠΑ.
Κλινική τοποθέτηση στην Α΄ Ψυχιατρική Κλινική Ιατρικής Σχολής του Νοσοκομείου «Αιγινήτειο»
Διευθύντρια του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ψυχική Υγεία»
Βρίσκεται στις διαδικασίες επανίδρυσης του εργαστηρίου «Συμβουλευτικής Νοσηλευτικής Υποστήριξης και Ψυχοεκπαίδευσης Ασθενών με Ψυχική Νόσο και Φροντιστών» (με απόφαση συγκλήτου)
Από το 1999 μέχρι σήμερα παρακολουθεί συμβουλευτικά του φοιτητές του Τμήματος Νοσηλευτικής σε συνεργασία με το Ιατρείο Φοιτητών του ΕΚΠΑ
Μεταπτυχιακό και διδακτορικό τίτλο στην Ψυχική Υγεία, κλινική εκπαίδευση στην Παιδοψυχιατρική στο ΤΕΝ του νοσ. Αγία Σοφία, έχει παιδαγωγικό πτυχίο και ήταν υπότροφος του ΙΚΥ.
Ψυχοθεραπευτική εκπαίδευση στη γνωσιακή ψυχοθεραπεία, συστημική ψυχοθεραπεία και στην ψυχοεκπαίδευση και υποστήριξη οικογένειας. Επίσης έχει οργανώσει και πραγματοποιήσει βιωματικά θεραπευτικά εργαστήρια με ομάδες ασθενών, οικογενειών και επαγγελματιών υγείας.
Η κλινική της εμπειρία αφορά σε εργασία σε εξωνοσοκομειακές και ενδονοσοκομειακές δομές των νοσοκομείων Ευγενίδειο Θεραπευτήριο, Νοσ. Παίδων Π&Α Κυριακού (ογκολογική μονάδα), Αιγινήτειο Νοσοκομείο και Ογκολογικό Νοσοκομείο Αγίων Αναργύρων ως μέλος ΔΕΠ.
Στα πλαίσια της πανεπιστημιακής της θέσης έχει υπευθυνότητα 4 μαθημάτων σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο καθώς και συμμετοχή σε διδασκαλία άλλων ειδικοτήτων. Ήταν επιβλέπουσα σημαντικού αριθμού μεταπτυχιακών (38) και διδακτορικών φοιτητών (10).
Επίσης υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Λευκωσίας στην Κύπρο στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Ψυχικής Υγείας. Έχει πλούσια εμπειρία στη διδασκαλία επαγγελματιών υγείας.
Είναι επιστημονικά υπεύθυνη σε χρηματοδοτούμενα Ελληνικά και Διεθνή ερευνητικά και εκπαιδευτικά προγράμματα, με πιο πρόσφατη την δραστηριοποίηση της στη διακοπή του καπνίσματος στους ασθενείς με τη συγγραφή και επιμέλεια βιβλίου «Κάπνισμα και Νοσηλευτές» και την οργάνωση εκπαιδευτικού προγράμματος για την εκπαίδευση των Νοσηλευτών στις τεχνικές διακοπής καπνίσματος με τη συγχρηματοδότηση του ΙΣΝ Σταύρος Νιάρχος.
Κατέχει σημαντικό αριθμό ξενόγλωσσων και ελληνικών δημοσιεύσεων (σύνολο 127), έχει συγγράψει το σύγγραμμα της Ψυχιατρικής Νοσηλευτικής «Αρχές Ψυχιατρικής Νοσηλευτικής και Νοσηλευτική Ψυχικής Υγείας» και έχει συμμετάσχει με τη συγγραφή κεφαλαίων σε ελληνικά και ξενόγλωσσα βιβλία. Η παρουσία της σε συνέδρια και σεμινάρια είναι σημαντική.
Είναι πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου Εκπαίδευσης για την Ειδικότητα «Νοσηλευτική Ψυχικής Υγείας» Είναι πρόεδρος των εξεταστικών επιτροπών ψυχιατρικής νοσηλευτικής ειδικότητας και μέλος πολλαπλών συντονιστικών οργάνων.

– Χριστίνα Αλεξανδρή εξέλιξη σε Καθηγήτρια Πρώτης βαθμίδας στο Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας
[calexandris@gs.uoa.gr]

Η Χριστίνα-Καλλιόπη Αλεξανδρή είναι Υπολογιστικός Γλωσσολόγος και Μέλος ΔΕΠ στο Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΕΚΠΑ. Έχει την ευθύνη του Εργαστηρίου Δημοσιογραφικών Γλωσσικών Εφαρμογών Journalism Computational Linguistics Laboratory (JCL Lab) στο ΕΜΠ – Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Σύμπραξη ΕΜΠ, Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά», Ίδρυμα Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθαν. Βασ. Μπότση και Donau Universität Krems, Austria). Η Χριστίνα Αλεξανδρή ασχολείται με δίγλωσσες και πολύγλωσσες εφαρμογές Υπολογιστικής Γλωσσολογίας από το 1995 ως μεταπτυχιακή φοιτήτρια και υπότροφος του Ιδρύματος Fulbright στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών MSc in Computational Linguistics program, Carnegie Mellon University, Pittsburgh PA USA. Έχει συμμετάσχει σε εθνικά ερευνητικά έργα και σε ερευνητικά έργα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (1996 – 2009) και είχει επιστημονική συνεργασία με το Ερευνητικό Πρόγραμμα UNL των Ηνωμένων Εθνών (UN) (United Nations Research Center, Tokyo, Japan) για την ενσωμάτωση της Ελληνικής γλώσσας (άνευ αποδοχών)  στο Δίκτυο του Συστήματος UNL, με κύριες  γλώσσες αναφοράς τα Αγγλικά και τα Γερμανικά (2010-2015). Είναι Μέλος της Αμερικανικής Εταιρείας Τεχνητής Νοημοσύνης “Association for the Advancement of Artificial Intelligence” από το 2015. Τα ερευνητικά της ενδιαφέρονται εστιάζονται σε γλωσσολογικά ζητήματα στην Αλληλεπίδραση και Επικοινωνία Ανθρώπου-Μηχανής, εφαρμογές Τεχνολογίας Φωνής, πολύγλωσσες εφαρμογές καθώς και ειδικές εφαρμογές στο πεδίο της Δημοσιογραφίας. Επιπλέον πληροφορίες, πρόσφατες δημοσιεύσεις και συγγραφικό έργο είναι διαθέσιμες στις ιστοσελίδες:
Christina Alexandris (Linguist List): http://linguistlist.org/people/personal/get-personal-page2.cfm?PersonID=135340 
JCL Lab (European Communication Institute & National Technical University of Athens): http://www.qjnt.gr/index.php/qjnt/erevna/item/241-research-lab-laboratory-of-linguistic-texts 

– Παύλος Σεργίου εξέλιξη σε Καθηγητή Πρώτης βαθμίδας στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών
[psergiou@music.uoa.gr]

Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1956 όπου και πήρε τα πρώτα μαθήματα Πιάνου. Φοιτητής του Μαθηματικού στην Αθήνα από το 1974, ανακάλυψε τις συναυλίες της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και τις παραστάσεις της τότε Λυρικής Σκηνής στο «Ολύμπια» της οδού Ακαδημίας κι αποφάσισε… να γίνει μαέστρος. Τύχη αγαθή με τη μορφή μιας υποτροφίας του ΙΚΥ τον έφερε στην Τάξη Διεύθυνσης Ορχήστρας του Volker Wangenheim στην Ανώτατη Σχολή Μουσικής Κολωνίας κι αργότερα στο πόστο του Μουσικού Διευθυντή της περιφερειακής Σκηνής του Ζάξεν-΄Ανχαλτ στην Γερμανία. Από το 1995 που επέστρεψε στην Αθήνα εργάστηκε αρχικά ως free lancer Διευθυντής Ορχήστρας και δάσκαλος σε ωδεία. Το 2000 ανέλαβε την διεύθυνση του ωδείου «Ορφείο Αθηνών». Την ίδια χρονιά εκλέχτηκε στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών όπου υπηρετεί μέχρι σήμερα. Αφιερώθηκε, από το 1997 που συμμετείχε στην ίδρυσή της, στην «Αθηναϊκή Συμφωνική ορχήστρα Νέων» και στην πλούσια δραστηριότητά της μέχρι σήμερα.

– Έφη Κάννερ εξέλιξη σε Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών
[canner@turkmas.uoa.gr]

Η Ευθυμία (Έφη) Κάννερ είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Τουρκικού Πολιτισμού και Κοινωνίας στο Τμήμα Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν στην κοινωνική ιστορία της ύστερης οθωμανικής αυτοκρατορίας και της σύγχρονης Τουρκίας (μικροϊστορία, ιστορία της εκπαίδευσης και των φιλανθρωπικών θεσμών, ιστορία των έμφυλων σχέσεων, ιστορία των κοινωνικών κινημάτων). Μεταξύ των έργων της συγκαταλέγονται τα : Έφη Κάννερ, Φτώχεια και φιλανθρωπία στην Ορθόδοξη κοινότητα της Κωνσταντινούπολης (1753-1912), Κατάρτι, Αθήνα 2004, Έμφυλες κοινωνικές διεκδικήσεις από την Οθωμανική αυτοκρατορία στην Ελλάδα και στην Τουρκία. Ο κόσμος μιας ελληνίδας χριστιανής δασκάλας, Παπαζήσης, Αθήνα 2012, Άνδρες και γυναίκες στην τροχιά του εκσυγχρονισμού. Ο τουρκικός εκσυγχρονισμός από τη σκοπιά των έμφυλων σχέσεων, Ηρόδοτος, Αθήνα 2021 και η επιστημονική διεύθυνση του συλλογικού τόμου Τουρκία: βία, αντίσταση και πολιτική στον καιρό της κρίσης. Πολιτικές και κοινωνικές αντιδράσεις απέναντι στην έμφυλη βία, Ηρόδοτος, Αθήνα 2018.
http://www.turkmas.uoa.gr/fileadmin/turkmas.uoa.gr/uploads/CV-gr/300721_EYTHYMIA_KANNER_BIOGRAFIKO_SIMEIOMA.pdf
https://uoa.academia.edu/EKanner
https://scholar.google.com/citations?user=9bejPrYAAAAJ&hl=el

– Ευαγγελία Σιάχου εκλογή στη βαθμίδα της Επίκουρης Καθηγήτριας σε νέα θέση στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών
[esiachou@econ.uoa.gr]

Η Ευαγγελία Σιάχου είναι διδάκτωρ του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών (2011), κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού από το London School of Economics and Political Science (2002) και είναι, επίσης, πτυχιούχος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστήμιου (2000).
Έχει πολλά χρόνια εμπειρίας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (από το 2006). Μεταξύ άλλων διδακτικών δραστηριοτήτων, από το 2016, διδάσκει στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο της Κύπρου με την ιδιότητα της Συντονίστριας σε θεματική ενότητα του ΜΒΑ. Από το 2017 ανήκει, επίσης, στο συνεργαζόμενο εκπαιδευτικό προσωπικό (ΣΕΠ) του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Και από το 2019 είναι διδάσκουσα στο University of Athens MBA του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Για τις διδακτικές της επιδόσεις βραβεύτηκε το 2019 με το Faculty Excellence Award από το Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ στο οποίο δίδαξε σε μεταπτυχιακά μαθήματα στο γνωστικό πεδίο της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού.
Στο παρελθόν διετέλεσε Διευθύντρια σε Προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης και Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και σε Προπτυχιακά Προγράμματα Διοίκησης Επιχειρήσεων σε ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα της ημεδαπής. Στο παρελθόν έχει εργαστεί στο Τμήμα Στρατηγικού Σχεδιασμού των Ολυμπιακών Αγώνων ΑΘΗΝΑ 2004 καθώς και στο Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού του CDE υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες.
Η κύρια ερευνητική της δραστηριότητα εστιάζει στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού και στη Διαχείριση της Γνώσης και Καινοτομίας στους οργανισμούς και τις επιχειρήσεις. Άρθρα της έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά (Journal of Business Research, Journal of Knowledge Management, Information Technology & People, κ.α.) και επιστημονικές εργασίες της έχουν παρουσιαστεί σε ευρωπαϊκά και διεθνή ακαδημαϊκά συνέδρια (European Academy of Management, Strategic Management Society, British Academy of Management, κ.α.).
Το 2015 βραβεύθηκε με το βραβείο Emerald Literati Network Highly Commended Paper και το 2019 με το βραβείο Emerald Literati Network Outstanding Paper.

– Χαράλαμπος Ριζόπουλος εκλογή στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή σε νέα θέση στο Τμήμα Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου
[c_rizopoulos@dcarts.uoa.gr]

Ο Χαράλαμπος Ριζόπουλος κατέχει διδακτορικό δίπλωμα (τίτλος διατριβής: «Γνωστικοί και Περιβαλλοντικοί Παράγοντες της Επικοινωνίας Ανθρώπου – Νοήμονος Περιβάλλοντος») και πτυχίο από το Τμήμα Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε. του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι επίσης κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Παραγωγή Αλληλεπιδραστικών Πολυμέσων [Msc Interactive Multimedia Production], Πανεπιστήμιο του Huddersfield, Ηνωμένο Βασίλειο). Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τον σχεδιασμό αλληλεπίδρασης, τον σχεδιασμό και την αξιολόγηση της εμπειρίας χρήσης εμβυθιστικών εικονικών περιβαλλόντων, τον διάχυτο και κινητό υπολογισμό, τις εφαρμογές της γνωστικής και περιβαλλοντικής ψυχολογίας στον σχεδιασμό εικονικών εμπειριών, καθώς και τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη ψηφιακών παιχνιδιών και άλλων μορφών αλληλεπιδραστικών μέσων. Έχει συμμετάσχει σε διάφορα ερευνητικά προγράμματα με εθνική και ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, ενώ διαθέτει δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά, συλλογικούς τόμους, και πρακτικά συνεδρίων. Επιπρόσθετα, έχει διδακτικό έργο σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο σε αντικείμενα που άπτονται των ανωτέρω επιστημονικών περιοχών. Επίσης, έχει συμμετάσχει στον σχεδιασμό και την υλοποίηση καλλιτεχνικών έργων με χρήση εμβυθιστικών αλληλεπιδραστικών τεχνολογιών.

(– Θεόδωρος Καλαμπόκας εκλογή στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή σε νέα θέση στην Ιατρική Σχολή)

ΕΚΠΑ © 2024. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Μετάβαση στο περιεχόμενο
EN