Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Την Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024 πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Πρύτανη του Ε.Κ.Π.Α. Καθηγητή κ. Γεράσιμου Σιάσου και του Αντιπρύτανη Διοικητικών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας του Ε.Κ.Π.Α., Καθηγητή κ. Ευστάθιου Ευσταθόπουλου, η ορκωμοσία των κάτωθι μελών Δ.Ε.Π. και Ε.ΔΙ.Π.: Ευαγγελία Πιπέρη, Ιωάννης Μοροζίνης, Κυριακή Παλαπανίδη, Βασίλειος Σακκάς, Κυριακή Σερεμίδη, Εμμανουήλ Χατζηπέτρος, Ολυμπία Κωνσταντακοπούλου. Επίσης ορκίστηκε και η Ασημίνα Παλαιολόγου ως Παιδοψυχίατρος στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο.

Ευαγγελία Πιπέρη, Εξέλιξη σε Αναπληρώτρια Καθηγήτρια της Οδοντιατρικής Σχολής

Η Ευαγγελία Πιπέρη είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Στοματολογίας του Τμήματος Οδοντιατρικής Ε.Κ.Π.Α. με κύριο ερευνητικό πεδίο ενδιαφέροντος το Σύνδρομο Sjögren. Τα κλινικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τόσο την κλινική διάγνωση και αντιμετώπιση όσο και την ιστοπαθολογική εξέταση στοματολογικών βλαβών και νοσημάτων. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Οδοντιατρικής Ε.Κ.Π.Α., στο οποίο ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Παθοβιολογία Στόματος με Κλινική Εξειδίκευση στη Στοματολογία και εκπόνησε τη Διδακτορική της Διατριβή με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών. Επίσης, έχει λάβει μετεκπαίδευση στο Division of Oral and Maxillofacial Pathology, Department of Diagnostic and Biologic Sciences, School of Dentistry, University of Minnesota, USA και στο Department of Oncology and Diagnostic Sciences, School of Dentistry, University of Maryland, USA. Εξελέγη Λέκτορας το 2010, Επίκουρη Καθηγήτρια το 2015 και μόνιμη Επίκουρη Καθηγήτρια το 2019, ενώ είναι μέλος της Επιτροπής Λοιμώξεων και Υγιεινής Χώρων, καθώς και της Επιτροπής Ηθικής και Δεοντολογίας της Έρευνας του Τμήματος Οδοντιατρικής Ε.Κ.Π.Α. Είναι επίσης ιδρυτικό μέλος και Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Στοματολογίας (ΕΛ.Ε.Σ), μέλος και Διπλωματούχος της European Association of Oral Medicine-ΕΑΟΜ, καθώς και μέλος της International Association of Oral and Maxillofacial Pathologists-ΙΑΟP.  Έχει λάβει μέρος σε πολλά συνέδρια και σεμινάρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με 250 περίπου επιστημονικές εργασίες και ομιλίες, ενώ έχει συμμετάσχει ως συγγραφέας σε 60 περίπου επιστημονικές δημοσιεύσεις, όπως και σε κεφάλαια συγγραμμάτων Στοματολογίας.
[liapiperi@dent.uoa.gr]

Ιωάννης Μοροζίνης, νέος διορισμός στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή της Νομικής Σχολής

Ο Ιωάννης Κ. Μοροζίνης γεννήθηκε το 1980 στο Μαρούσι Αττικής και αποφοίτησε από τη Γερμανική Σχολή Αθηνών. Σπούδασε νομικά στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στη συνέχεια πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές με αντικείμενο το Ποινικό Δίκαιο στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Μονάχου (Ludwig-Maximilians-Universität München). Στο ίδιο πανεπιστήμιο εκπόνησε και τη διδακτορική του διατριβή με τίτλο “Dogmatik der Organisationsdelikte” («Δογματική των οργανωτικών εγκλημάτων») υπό την επίβλεψη του καθηγητή Bernd Schünemann, η οποία βαθμολογήθηκε με summa cum laude (άριστα). Για τη διατριβή και τη συνολική του επίδοση κατά τη διάρκεια της εκπόνησής της έλαβε το βραβείο της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Μονάχου και το βραβείο της Εταιρείας Νομικών Μονάχου. Είναι Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το έτος 2005. Από το έτος 2017 έως το έτος 2023 υπηρέτησε ως Ειδικός Επιστήμων (Π.Δ. 407/1980) και Εντεταλμένος Διδάσκων στον Τομέα Ποινικών Επιστημών της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Τον Μάρτιο του έτους 2024 εξελέγη ομόφωνα Επίκουρος Καθηγητής Ποινικού Δικαίου & Ποινικής Δικονομίας στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι ιδρυτικό μέλος και μέλος του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Ευρωπαϊκού και Διεθνούς Ποινικού Δικαίου. Είναι, επίσης, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ποινικού Δικαίου και της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων, από την οποία έχει τιμηθεί με το «βραβείο Μπαμπάκου» (2017).
[ioannismorozinis@gmail.com]

Κυριακή Παλαπανίδη, νέος διορισμός στη βαθμίδα της Επίκουρης Καθηγήτριας του Τμήματος Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας

Η Κυριακή Παλαπανίδη είναι πτυχιούχος του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. και του Τμήματος Ιταλικής και Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας (Ισπανική κατεύθυνση) της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. Απέκτησε διδακτορικό δίπλωμα στην Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία στη διδασκαλία της Ισπανικής ως ξένης γλώσσας από το Universidad de Nebrija στην Ισπανία. Από το 2012, εργάζεται ως μέλος Συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΣΕΠ) στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ), διδάσκοντας στις Θ.Ε. ΙΣΠ 11 Εκμάθηση της Ισπανικής Γλώσσας Επίπεδο II και ΙΣΠ 20 Εκμάθηση της Ισπανικής Γλώσσας Επίπεδο ΙΙΙ. Από το 2014, είναι μέλος του Ειδικού Διδακτικού Προσωπικού (Ε.ΔΙ.Π.) στο Τμήμα Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α., όπου διδάσκει τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στην κατάκτηση του λεξιλογίου της Ισπανικής ως ξένης γλώσσας και στους παράγοντες που την επηρεάζουν, καθώς και στην ανάλυση της διαγλώσσας των Ελλήνων που μαθαίνουν Ισπανικά.  Έχει δημοσιεύσει δύο βιβλία και πλήθος άρθρων σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά και έχει παρουσιάσει ανακοινώσεις σε 19 διεθνή συνέδρια.
[kelpagon@gmail.com]

Βασίλειος Σακκάς, νέος διορισμός στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος

Ο Βασίλης Σακκάς έλαβε το 1994 Πτυχίο Τμήματος Φυσικής (Ε.Κ.Π.Α.). Το 1999 Διδακτορικό δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο του Λέστερ (Leicester University, UK) με ειδίκευση σε Γεωηλεκτρικές και Μαγνητοτελλουρικές Γεωφυσικές Μεθόδους και περιοχή μελέτης το Τεκτονικό Ρήγμα της Κένυας. Το 1999-2000 υπηρέτησε την στρατιωτική θητεία στην ΠΑ. Από το 2001 έως το 2005 υπήρξε Επιστημονικός Συνεργάτης Τομέα Γεωφυσικής Γεωθερμίας (Ε.Κ.Π.Α.). Από το 2005-2015 ήταν ΙΔΑΧ, στον Τομέα Γεωφυσικής Γεωθερμίας (Ε.Κ.Π.Α.). Την περίοδο 2015-2024 διετέλεσε Ε.ΔΙ.Π. στον Τομέα Γεωφυσικής Γεωθερμίας (Ε.Κ.Π.Α.). Εκλέχθηκε στην βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή στην Γεωφυσική στο Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος (Ε.Κ.Π.Α.) το 2024. Ήταν επισκέπτης Ερευνητής στο Τμήμα Earth Planetary, and Space Sciences – UCLA  (USA) με τον καθηγητή  Gilles Peltzer. Το 2017 έλαβε το Βραβείο “Δημήτριος Λαμπαδάριος” της Ακαδημίας Αθηνών για ερευνητική δημοσίευση στην γεωδαισία για την εργασία: «Fault modelling of the early-2014 ~M6 Earthquakes in Cephalonia Island (W. Greece) based on GPS measurements» [Tectonophysics, Vol. 644-645 (2015) pp. 184-196]. Τα ερευνητικά ενδιαφέροντα του είναι: Εφαρμογές Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D) στην Γεωφυσική, στη Δορυφορική Γεωδαισία, σε θέματα Τηλεπισκόπισης και σε Διαστημικές/Δορυφορικές Τεχνικές με έμφαση στην επεξεργασία, ανάλυση, προσομοίωση και ερμηνεία δορυφορικών, γεωφυσικών, γεωδαιτικών και σεισμολογικών δεδομένων για την μελέτη της τεκτονικής της Γης. Ανάπτυξη αλγορίθμων και κώδικα (script) για επεξεργασία γεωφυσικών, γεωδαιτικών δεδομένων και προϊόντων Συμβολομετρίας Ραντάρ. Πολυετές διδακτικό έργο στον Προπτυχιακό και Μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Ε.Κ.Π.Α. Μέλος  σε εθνικές και διεθνείς ερευνητικές ομάδες, με συμμετοχή σε περισσότερα από 35 Εθνικά και Διεθνή Επιστημονικά Προγράμματα, που σχετίζονται με γεωφυσικές, γεωδαιτικές και σεισμολογικές εφαρμογές. Συγγραφή άνω των 90 επιστημονικών δημοσιεύσεων, σε διεθνή περιοδικά με κριτές και σε πρακτικά συνεδρίων, 467 ετεροαναφορές με h-index 15 στο Scopus και 950 αναφορές με h-index 18 στο Google Scholar.
[vsakkas@geol.uoa.gr]

Κυριακή Σερεμίδη, νέος διορισμός στη βαθμίδα της Επίκουρης Καθηγήτριας της Οδοντιατρικής Σχολής

Η Κυριακή Σερεμίδη έλαβε το πτυχίο της Οδοντιατρικής από το Πανεπιστήμιο King’s College του Λονδίνου το 2003, και στη συνέχεια τα Μεταπτυχιακά Διπλώματα Ειδίκευσης στην Κοινωνική και Προλητπική Οδοντιατρική (2007) και έπειτα στην Παιδοντιατρική (2010) από το Τμήμα Οδοντιατρικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2021 ολοκλήρωσε τον κύκλο των σπουδών της υποστηρίζοντας την Διδακτορική της Διατριβή με θέμα «Οι απώτερες επιπλοκές της αντινεοπλασματικής θεραπείας στα δόντια και στο κρανιοπροσωπικό σύμπλεγμα». Από το 2017 είναι επιστημονικός συνεργάτης  στο Εργαστήριο Παιδοδοντιατρικής της Οδοντιατρικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α., όπου και το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, επιτέλεσε ως Ακαδημαϊκή υπότροφος. Στα πλαίσια συνεργασίας του εργαστηρίου με το αντίστοιχο εργαστήριο του Πανεπιστημίου Giessen της Γερμανίας απασχολήθηκε εκεί για συνολικό διάστημα 6 μηνών όπου και μετείχε σε ερευνητικό πρόγραμμα. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε ξένα και ελληνικά περιοδικά και έχει συμμετάσχει με εισηγήσεις σε αντίστοιχα συνέδρια. Είναι μέλος της Ελληνικής Παιδοδοντικής Εταιρείας και της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Παιδοδοντιατρικής, όπου και ανήκει στην επιτροπή σύστασης των κατευθυντήριων οδηγιών για κλινικά θέματα. Είναι τέλος, επιστημονική υπεύθυνη του περιοδικού «Παιδοδοντία» της Ελληνικής Παιδοδοντικής Εταιρείας. Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο από το 2003, και με αποκλειστική άσκηση της Παιδοδοντιατρικής από το 2011.
[kseremid@dent.uoa.gr]

Εμμανουήλ Χατζηπέτρος, νέος διορισμός στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή της Οδοντιατρικής Σχολής

Ο Εμμανουήλ Χατζηπέτρος αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) το 2008 με βαθμό «Λίαν Καλώς». Ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του τμήματος Οδοντιατρικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. με ειδίκευση στη Διαγνωστική και Ακτινολογία Στόματος το 2015 με βαθμό «Άριστα». Το 2019 εκπόνησε επιτυχώς τη Διδακτορική του Διατριβή στην Οδοντιατρική Σχολή του Ε.Κ.Π.Α. με θέμα: «Η επίδραση του βιοϋλικού υδροξυαπατίτη/χιτοζάνης στην κατευθυνόμενη οστική ανάπλαση προκλητών κρανιακών ελλειμμάτων επίμυων», με βαθμό «Άριστα». Από το 2015 έως το 2016 παρακολούθησε το μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα συνεχιζόμενης εκπαίδευσης του τμήματος Οδοντιατρικής του ΕΚΠΑ με θέμα: «Εμφυτεύματα: Θεωρητική και Πρακτική Κατάρτιση».
Έχει δικριθεί με τρεις Υποτροφίες του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών.(Ι.Κ.Υ) κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών σπουδών (DDS), των μεταπτυχιακών σπουδών Α’ (MSc) και Β’ (PhD) κύκλου.
Στο πλαίσιο της συνεχούς επιμόρφωσής του έχει παρακολουθήσει ομιλίες, συνέδρια, συμπόσια, σεμινάρια και ημερίδες που διεξήχθησαν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει παρουσιάσει επιστημονικές εργασίες σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια. Είναι συγγραφέας επιστημονικών εργασιών δημοσιευμένων σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά με σύστημα κριτών.
Είναι κριτής επιστημονικών εργασιών σε διεθνή περιοδικά όπως το Rapid Communications in Mass Spectrometry (Impact Factor: 2.586), Journal of Applied Oral Science (Impact Factor: 3.144), Scientific Reports (Impact Factor: 4.997).
Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Οδοντικής και Γναθοπροσωπικής Ακτινολογίας (European Academy of Dentomaxillofacial Radiology, EADMFR) και της Διεθνούς Εταιρείας Οδοντικής και Γναθοπροσωπικής Ακτινολογίας (International Association of Dentomaxillofacial Radiology, IADMFR), έκτακτο μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής, τακτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Οδοντικής και Γναθοπροσωπικής Ακτινολογίας (ΕΕΟΓΑ), και δόκιμο μέλος της Εταιρείας Οδοντοστοματολογικής Ερεύνης.
Από το 2020 έως σήμερα συμμετέχει στην εκπαίδευση των φοιτητών στην Κλινική Διαγνωστικής και Ακτινολογίας Στόματος της Οδοντιατρικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. ως Επιστημονικός Συνεργάτης. Στις 23 Αυγούστου 2024 ορκίστηκε στη θέση της βαθμίδας του Επίκουρου Καθηγητή της Οδοντιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
[e.chatzipetros@gmail.com]

Ολυμπία Κωνσταντακοπούλου, νέος διορισμός ως Ε.ΔΙ.Π. του Τμήματος Νοσηλευτικής

Η Ολυμπία Κωνσταντακοπούλου είναι οικονομολόγος (Πτυχίο Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, School of Business και Πτυχίο Οικονομικής Επιστήμης, School of Economic Sciences, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών), με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Οργάνωση και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ε.Κ.Π.Α.) και διδάκτωρ στους τομείς της Διασφάλισης Της Ποιότητας Στις Υπηρεσίες Υγείας, Της Οργάνωσης Και Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας Και Των Οικονομικών Της Υγείας (Ε.Κ.Π.Α.). Εργάζεται ως Ερευνήτρια στο Εργαστήριο Οργάνωσης και Αξιολόγησης Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Κ.Π.Α.) από το 2013 σε χρηματοδοτούμενα έργα σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο στους τομείς της Βιοστατιστικής, της Διασφάλισης της ποιότητας των υπηρεσιών υγείας, της Διοίκησης των υπηρεσιών υγείας, των Οικονομικών της υγείας, της Πολιτικής υγείας, της Δημόσιας υγείας και της Εκπαίδευσης, με δημοσιευμένες εργασίες σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά με σύστημα κριτών (citations: 1034 on 28/8/2024, h-index: 16 and i10-index: 29 (https://scholar.google.com/citations?user=fy18ZiQAAAAJ&hl=en). Έχει εκτεταμένη διδακτική, ερευνητική και επαγγελματική εμπειρία στους τομείς της Στατιστικής/Βιοστατιστικής και στο σχεδιασμό μελετών.
[olympiak1982@hotmail.com]

Ασημίνα Παλαιολόγου, Παιδοψυχίατρος στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο

[mina.palaiologou@yahoo.gr]

ΕΚΠΑ © 2024. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Μετάβαση στο περιεχόμενο
EN