Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Την Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023 πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία των μελών ΔΕΠ: Δημήτριου Χελιώτη, Γρηγορίου Στρατάκου, Σταύρου Βασιλείου, Νικόλαου Σιαφάκα, Ζωής Ηλιοδρομίτη, Άννας Λάζου-Βούτου, Δημοσθένη Χρυσικού, Δημητρίου-Στέργιου Ευαγγελόπουλου, Βασιλικής Ευσταθίου, Κωνσταντίνας-Ελένης Αλεξίου και Ιωάννη Γεωργιάδη.

Δημήτριος Χελιώτης, εξέλιξη σε Καθηγητή στο Τμήμα Μαθηματικών

Ο Δημήτρης Χελιώτης πραγματοποίησε τις γυμνασιακές και λυκειακές του σπουδές στην Κάλυμνο και πήρε πτυχίο από το Τμήμα Μαθηματικών του ΕΚΠΑ. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Stanford, όπου εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή. Έπειτα εργάστηκε ως ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο (2004-2007) και στο Πολυτεχνείο του Eindhoven (2007-2009). Εργάζεται από το 2009 στο Τμήμα Μαθηματικών του ΕΚΠΑ, πρώτα ως επίκουρος καθηγητής και έπειτα, από το 2016, ως αναπληρωτής καθηγητής. Ασχολείται ερευνητικά με τη Θεωρία Πιθανοτήτων και ειδικότερα με
την κίνηση σε τυχαίο περιβάλλον, τυχαία πολυμερή, και φασματική θεωρία τυχαίων πινάκων. Έχει πραγματοποιήσει ερευνητικές επισκέψεις στα πανεπιστήμια Leiden University, University of Paris 9, University of Mainz, University of Toronto. Έχει επιβλέψει 15 διπλωματικές εργασίες και μία διδακτορική διατριβή. Έχει διατελέσει υπότροφος του ΙΚΥ και του Ιδρύματος
Αλέξανδρος Ωνάσης, και ήταν μέλος της ερευνητικής ομάδας σε τέσσερα έργα με ελληνική ή ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Έχει συγγράψει, στο πλαίσιο του προγράμματος «Κάλλιπος», δύο ηλεκτρονικά συγγράμματα που αποτελούν εισαγωγή στην προχωρημένη Θεωρία Πιθανοτήτων (Ένα δεύτερο μάθημα στις Πιθανότητες, Εισαγωγή στον Στοχαστικό Λογισμό).

– Γρηγόριος Στρατάκος, εξέλιξη σε Καθηγητή στην Ιατρική Σχολή

Σταύρος Βασιλείου, εξέλιξη σε Καθηγητή στην Ιατρική Σχολή
[stvasil@med.uoa.gr]

Ο Σταύρος Βασιλείου είναι Στοματικός και Γναθοπροσωπικός Χειρουργός, Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντής της Κλινικής Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Αττικόν».

Είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής και της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει διδακτορική διατριβή και στις δύο Σχολές. Το διδακτικό του έργο περιλαμβάνει το κατ’ επιλογήν υποχρεωτικό μάθημα: Στοματική και Γναθοπροσωπική Χειρουργική. Το κλινικό του έργο περιλαμβάνεί όλο το φάσμα των στοματο-γναθο-προσωπικών επεμβάσεων (χειρουργική στόματος, κατάγματα σπλαγχνικού κρανίου, καλοήθεις και κακοήθεις όγκους του στόματος και του δέρματος του προσώπου, τραχηλοπροσωπικές λοιμώξεις, χειρουργική των σιαλογόνων αδένων, ορθογναθική χειρουργική).  Το ερευνητικό και συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει δημοσιεύσεις σε ξενόγλωσσα κυρίως, αλλά και ελληνικά περιοδικά, καθώς επίσης συγγραφή 17 κεφαλαίων σε βιβλία.

Συντελεστής απήχησης:48                       

Βιβλιογραφικές αναφορές

Scopus: 1468

Google Scholar: 1968

H-index:

Scopus: 23

Google Scholar: 25

H-index 10: 44

ΜΕΛΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Ελληνική Εταιρεία Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής

European Association for Cranio-Maxillofacial Surgery

International Association of Oral and Maxillofacial Surgeons

– Νικόλαος Σιάφακας, εξέλιξη σε Αναπλ. Καθηγητή στην Ιατρική Σχολή
[nsiaf@med.uoa.gr]

O Κος Νικόλαος Σιαφάκας εξελίχθηκε στη θέση του Αναπληρωτή Καθηγητή Διαγνωστικής Ιολογίας στο Εργαστήριο Κλινικής Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Essex στο Ηνωμένο Βασίλειο. Εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στο ίδιο πανεπιστήμιο στον τομέα της Ιολογίας και στη συνέχεια, απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα εξειδίκευσης στις λοιμώδεις ασθένειες από τη Σχολή Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Εργάστηκε ως υπότροφος στο Εθνικό Κέντρο Αναφοράς Εντεροϊών του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ για 3 χρόνια και με το πέρας της στρατιωτικής του θητείας, διορίστηκε ως Συμβασιούχος Λέκτορας (ΠΔ407) στο Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπου και εργάστηκε για 2 χρόνια.

Το 2005 ο Κος Σιαφάκας εκλέχθηκε Λέκτορας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με γνωστικό αντικείμενο «Διαγνωστική Ιολογία» και τοποθετήθηκε στο Εργαστήριο Κλινικής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «ΑΤΤΙΚΟΝ», στο οποίο είναι υπεύθυνος της μοριακής διάγνωσης και επιδημιολογίας σημαντικών ιογενών λοιμώξεων. Διδάσκει στους φοιτητές Ιατρικής, Φαρμακευτικής, Οδοντιατρικής θέματα ιολογίας και εργαστηριακές ασκήσεις γενικής μικροβιολογίας σε προπτυχιακό επίπεδο. Επιπρόσθετα, από το 2016 συμμετέχει ως διδάσκων σε 4 προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών. Είναι επιστημονικά υπεύθυνος του Εργαστηρίου Αναφοράς της 2ης ΥΠΕ για την ανίχνευση του πανδημικού ιού SARS-CoV-2 σε κλινικά δείγματα και επιπρόσθετα, αποτέλεσε μέλος της Επιτροπής Δημόσιας Υγείας και Αντιμετώπισης της Πανδημίας COVID-19 της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Οι ερευνητικές δραστηριότητες του Κου Σιαφάκα συνοψίζονται στη μελέτη της μοριακής επιδημιολογίας picorna ιών (εντεροϊών, παρεκοϊών), νοροϊών και του πανδημικού ιού SARS-CoV-2, στη μελέτη φαινομένων γενετικής ποικιλομορφίας και εξέλιξης RNA ιών, στην ανίχνευση και στο χαρακτηρισμό αναδυομένων, νέων ή επανεμφανιζόμενων, παθογόνων στελεχών ιών και στη διερεύνηση της πιθανής ιογενούς αιτιολογίας συνδρόμων των οποίων η άμεση αιτία δεν είναι ακόμα γνωστή.

– Ζωή Ηλιοδρομίτη, εξέλιξη σε Αναπλ. Καθηγήτρια στην Ιατρική Σχολή

– Άννα Λάζου-Βούτου, εξέλιξη σε Αναπλ. Καθηγήτρια στο Τμήμα Φιλοσοφίας

Δημοσθένης Χρυσικός, νέος διορισμός σε Επικ. Καθηγητή στην Ιατρική Σχολή

Ο Δημοσθένης Χρυσικός του Ταξιάρχη, είναι Γενικός Χειρουργός, αριστούχος απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, αριστούχος Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και αριστούχος κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Διπλώματος στην Ελάχιστα Επεμβατική και Λαπαροσκοπική-Ρομποτική Χειρουργική.

Διαθέτει πολυετή διδακτική και ερευνητική εμπειρία τόσο σε προπτυχιακό επίπεδο που αφορά στη διδασκαλία της Ανατομίας στο Εργαστήριο Ανατομίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ όσο και σε έξη Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΕΚΠΑ.

Διαθέτει πλούσιο ερευνητικό έργο με 106 δημοσιεύσεις σε έγκριτα διεθνή περιοδικά του sci/pubmed με δείκτες απήχησης ως σήμερα I.F. 143,852 h-index:19/16, citations:1535/950 google scholar/scopus αντίστοιχα). Είναι Κριτής (Reviewer) σε 19 διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συμμετέχων στο Editorial Board σε 11 διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει βιβλία – κεφάλαια σε βιβλία, μεταφράσεις κεφαλαίων ξενόγλωσσων συγγραμμάτων- καθώς επίσης κεφάλαια σε διεθνή συγγράμματα και είναι εστιασμένο στη Χειρουργική αλλά και στο γνωστικό αντικείμενο της Ανατομίας-Χειρουργικής Ανατομίας.

Το ερευνητικό του έργο είναι στοχευμένο στην ανάπτυξη και εκπαίδευση των Anatomage Tables, την τρισδιάστατη και εικονική μελέτη του ανθρωπίνου σώματος με τη χρήση ηλεκτρονικών προπλασμάτων και νέων τεχνολογιών για τους φοιτητές  ιατρικής,  οδοντιατρικής,  φαρμακευτικής  και  των  μεταπτυχιακών φοιτητών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών της «Χειρουργικής  Ανατομίας»  του  ΕΚΠΑ

Ο κος Χρυσικός διαθέτει επίσης τιμητικές διακρίσεις και βραβεία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών ( Ι.Κ.Υ ) και έχει λάβει Υποτροφία από την Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία.

Υπηρέτησε ως Ακαδημαϊκός Υπότροφος στην Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική Του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς και ως Επικουρικός Ιατρός,   Γενικός   Χειρουργός   (Επιμελητής   Β)   στην A’   Προπαιδευτική Χειρουργική Κλινική Ιπποκρατείου Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών έως σήμερα.

Έχει επίσης μετεκπαιδευτεί ως Επισκέπτης Χειρουργός του Division of Surgery, Department of Clinical Science, Intervention and Technology, Karolinska Institutet, Stockholm, Sweden.

Τέλος είναι μέλος έξη επιστημονικών εταιριών ελληνικών και διεθνών.

– Δημήτριος-Στέργιος Ευαγγελόπουλος, νέος διορισμός σε Επικ. Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής

– Βασιλική Ευσταθίου, νέος διορισμός σε Επικ. Καθηγήτρια του Τμήματος Ψυχολογίας

– Κωνσταντίνα-Ελένη Αλεξίου, νέος διορισμός σε Επικ. Καθηγήτρια του Τμήματος Οδοντιατρικής

Ιωάννης Γεωργιάδης, νέος διορισμός σε Επικ. Καθηγητή του Τμήματος Ρωσικής Γλώσσας και Φιλολογίας
[iongeo@slavstud.uoa.gr]

Γεννήθηκα στην πόλη Κοκάντ, Ουζμπεκιστάν και μεγάλωσα στη Συμφερούπολη, Κριμαία. Είμαι πτυχιούχος του Τμήματος Αγγλικής και Ελληνικής φιλολογίας του Κρατικού Πανεπιστημίου Φρούνζε της Συμφερούπολης (Κριμαία) και της Ειδικής Σχολής του Εθνικού Πανεπιστημίου «Β. Ι. Βερνάντσκι» της Ταυρίδας (Κριμαία). Το 2011 υποστήριξα τη διδακτορική  διατριβή στη Ρωσική Φιλολογία με θέμα:  «Ελληνικές δάνειες λέξεις στη ρωσική γλώσσα στο τέλος του 20ού – αρχές  του 21ου αιώνα: (λεξικολογική, παραγωγική και λειτουργική άποψη)». Κατά την περίοδο 1994–1998 εργάστηκα ως καθηγητής ελληνικής και αγγλικής γλώσσας στη μέση εκπαίδευση της πόλης Συμφερούπολη (Κριμαίας). Έχω διδάσκει τη ρωσική γλώσσα επί σειρά ετών σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, από το 2006 διδάσκω τη Ρωσική γλώσσα ως ξένη στο Διδασκαλείο Ξένων Γλωσσών(Δ.Ξ.Γ.) του ΕΚΠΑ, ενώ από το 2011  – στο Τμήμα Ρωσικής Γλώσσας και Φιλολογίας και Σλαβικών Σπουδών [ως το 2016 – Τμήμα Σλαβικών Σπουδών] του ίδιου Πανεπιστήμιου.  Από το 2017  διδάσκω επίσης το μάθημα «Διδασκαλία της Ρωσικής ως ξένης γλώσσας».

Έχω γράψει μια επιστημονική μονογραφία, ένα εκπαιδευτικό εγχειρίδιο, μελέτες και άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

ΕΚΠΑ © 2024. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Μετάβαση στο περιεχόμενο
EN