Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Πρύτανη του Ε.Κ.Π.Α. Καθηγητή κ. Γεράσιμου Σιάσου η ορκωμοσία των κάτωθι μελών Δ.Ε.Π.: Χρήστος Παρασκευόπουλος, Γεώργιος Μπομπέτσης, Βασίλειος Περγιαλιώτης, Ηλίας Σακέλλης και Πάρις Χρυσός.

Χρήστος Παρασκευόπουλος, μετακίνηση ως Καθηγητής του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης

Ο Χρήστος Ι. Παρασκευόπουλος είναι Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης και Ευρωπαϊκής Δημόσιας Πολιτικής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι κάτοχος MSc στις Ευρωπαϊκές σπουδές από το European institute (1994) και Ph.D. στην Πολιτική Επιστήμη (dept. of Government) (1999) του London School of Economics & Political Science (LSE). Έχει διατελέσει καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Visiting Fellow στο Robert Schuman Centre, European University Institute (EUI) (2022); Visiting Scholar στο Minda de Gunzburg Center for European Studies (CES), Harvard University (2012); Stanley J. Seeger επισκέπτης ερευνητικός εταίρος (Visiting Research Fellow) στο Πρόγραμμα Ελληνικών Σπουδών του Παν/μίου Princeton (Dec. 2008-Feb. 2009); και ερευνητικός εταίρος (research fellow) στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο (European Institute) (2001-04) και στο Ελληνικό Παρατηρητήριο (Hellenic Observatory) (2004-05) του London School of Economics & Political Science. Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται η Ευρωπαϊκή δημόσια πολιτική, με έμφαση στην αναπτυξιακή και περιβαλλοντική πολιτική, οι θεσμοί και η θεσμική αλλαγή και το κοινωνικό κεφάλαιο, όπως επίσης, πιο πρόσφατα, η συγκριτική μελέτη των τύπων καπιταλισμού (varieties of capitalism), της ποιότητας διακυβέρνησης (quality of government), και της πολιτικής αιρεσιμότητας (policy conditionality) στο πλαίσιο της κρίσης στην Ελλάδα και τη Νότια Ευρώπη.
[chrisparaskev@pspa.uoa.gr]

Γεώργιος Μπομπέτσης, εξέλιξη σε Αναπληρωτή Καθηγητή της Οδοντιατρικής Σχολής

Ο Γεώργιος Μπομπέτσης αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 2000. Tο 2006 απέκτησε την κλινική εξειδίκευση στην Περιοδοντολογία από το University of North Carolina at Chapel Hill (USA). Το ίδιο έτος αναγορεύτηκε Διδάκτορας στη Βιολογία Στόματος από το University of North Carolina at Chapel Hill (USA). Το 2010 εξελέγη στη βαθμίδα του Λέκτορα στο γνωστικό αντικείμενο της Περιοδοντολογίας της Οδοντιατρικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. Το 2014 εξελίχθηκε στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή, το 2018 μονιμοποιήθηκε στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή, και το 2024 εξελίχθηκε στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή. Έχει λάβει πολλές επιστημονικές διακρίσεις και υποτροφίες με σημαντικότερες την υποτροφία του Κληροδοτήματος «Αντώνιος Παπαδάκης», Ε.Κ.Π.Α. (1994-1999), την υποτροφία του Comprehensive Center of Inflammatory Diseases, The University of North Carolina at Chapel Hill, USA (2001-2002), την υποτροφία του Ιδρύματος “Gerondelis Foundation”, Βoston, USA (2001-2003), την υποτροφία του «The Abraham and Sylvia Chasens Teaching and Research Fellowship», American Academy of Periodontology Foundation (2005), τη διάκριση στο διεθνή ερευνητικό διαγωνισμό Balint Orban Memorial Prize in Basic Science, American Academy of Periodontology (2006), το βραβείο “Κουλουρίδη” ύψους 15.000 Ευρώ, Procter and Gamble (2016). Είναι συγγραφέας 31 άρθρων σε Ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά με  945 αναφορές (Scopus) και h-index 11, καθώς και συγγραφέας 6 κεφαλαίων σε Ελληνικά και ξένα συγγράμματα. Έχει πραγματοποιήσει μεγάλο αριθμό ομιλιών και διαλέξεων σε Ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Είναι επιστημονικός υπεύθυνος σε 5 διπλωματικές εργασίες και 1 διδακτορική διατριβή. Το ερευνητικό του ενδιαφέρον εντοπίζεται κυρίως στη συσχέτιση της περιοδοντίτιδας με τα συστεμικά νοσήματα.
[ybobetsi@dent.uoa.gr]

Βασίλειος Περγιαλιώτης, νέος διορισμός στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής

Ο Βασίλειος Περγιαλιώτης αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 2004. Έλαβε το μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (Master of Science) «Ελάχιστα Επεμβατική Χειρουργική, Ρομποτική Χειρουργική και Τηλεχειρουργική» με βαθμό άριστα αναγορευτηκε διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό άριστα και εκπόνησε τη μετάδιδακτορική του ερευνα με υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών.
Έχει δημοσιεύσει εκατονταδες επιστημονικές μελέτες και έχει βραβευθει σε διεθνές επίπεδο για το ακαδημαϊκό του έργο.
[pergialiotis@yahoo.com]

Ηλίας Σακέλλης, νέος διορισμός στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή του Τμήματος Φυσικής

Ο Ηλίας Σακέλλης είναι διδάκτωρ Φυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ενώ κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης με γνωστικό αντικείμενο την Φυσική Συμπυκνωμένης Ύλης. Είναι συνεργαζόμενος Ερευνητής στο Εργαστήριο Ηλεκτρονικής Μικροσκοπίας του Ινστιτούτου Νανοεπιστήμης και Νανοτεχνολογίας του ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος” και έχει συμμετάσχει ως μέλος ερευνητικής ομάδας σε ποικίλα εθνικά, ευρωπαϊκά και διεθνή ερευνητικά προγράμματα. Έχει διδάξει μαθήματα και εργαστήρια τόσο στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών όσο και στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εντάσσεται η μελέτη της δομής και των ιδιοτήτων των νανο-υλικών. Το ερευνητικό του έργο περιλαμβάνει σημαντικό αριθμό επιστημονικών δημοσιεύσεων σε έγκριτα διεθνή περιοδικά καθώς και ανακοινώσεων σε Ελληνικά και διεθνή συνέδρια, ενώ είναι κριτής πλήθους διεθνών επιστημονικών περιοδικών.
[e_sakel@phys.uoa.gr]

Πάρις Χρυσός, νέος διορισμός στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή του Τμήματος Τεχνολογιών Ψηφιακής Βιομηχανίας

Ο Πάρις Χρυσός ορκίστηκε Επίκουρος Καθηγητής με γνωστικό αντικείμενο «Διοίκηση και Οργάνωση Επιχειρήσεων Έντασης Τεχνολογίας» στο Τμήμα Τεχνολογιών Ψηφιακής Βιομηχανίας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Ε.Κ.Π.Α. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (ΕΜΠ), είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στην Επιστήμη Διοίκησης (Mines-ParisTech) και μεταπτυχιακού στην κοινωνιολογία (Université Paris-Est). Έχει διδάξει μαθήματα σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο που σχετίζονται με την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, κύρια σε σχολές μηχανικών και διοίκησης, στη Γαλλία (Mines-ParisTech, Ανώτατο Ινστιτούτο Εμπορίου Παρισιού, École des Hautes Études en Sciences Sociales), στην Ελλάδα (EΜΠ, Πάντειος, ΑΣΚΤ) αλλά και στην Κίνα (FUCE Institute of Shanghai). Υπήρξε επί σειρά ετών συνδιοργανωτής μεταπτυχιακού προγράμματοςστην καινοτόμο επιχειρηματικότητα που υλοποιήθηκε με τη συνεργασία πανεπιστημιακών ιδρυμάτων από τρεις χώρες – Γαλλία, Ιρλανδία, Ολλανδία.
Το ερευνητικό του έργο αναλύει και μοντελοποιεί τις βιομηχανικές δυναμικές της καινοτομίας ιδιαίτερα στα πρώιμα στάδιά της. Έχει συγγράψει δυο μονογραφίες σχετικές με την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες, το έργο “Les Développeurs” (Οι Αναπτύσσοντες), 2015, και το υπό έκδοση έργο “Cubesats: Invading and Shaping the Space Industry” (Cubesats: Εισβάλοντας στην και διαμορφώνοντας την διαστημική βιομηχανία).  Επίσης έχει διευθύνει τo συλλογικό έργο L’aventure épistémologique contemporaine (Η σύγχρονη επιστημολογική περιπέτεια), 2019. Το έργο του έχει δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά όπως το Natures, Sciences et Sociétés και το First Monday καθώς και σε διεθνή συνέδρια όπως το NASA Academy of Aerospace Quality και το Open and User Innovation Conference.
Ο Πάρις Χρυσός διετέλεσε αντιπρόεδρος του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας και ήταν επισκέπτης ερευνητής στο Center for Organization Research and Design της School of Public Affaires του Arizona State University. Εκπροσώπησε την Ελλάδα σε επιτροπές του ΟΟΣΑ που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες (ημιαγωγοί, κβαντικές τεχνολογίες). Έχει συντονίσει ερευνητικά προγράμματα και συνέδρια που άπτονται της επιχειρηματικότητας και της ανάπτυξης των νέων τεχνολογιών σε Γαλλία και Ελλάδα και έχει συμβάλει στο σχεδιασμό δεικτών και εθνικών στατιστικών για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των ελληνικών επιχειρήσεων.
[parisx@gmail.com]

ΕΚΠΑ © 2024. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Μετάβαση στο περιεχόμενο
EN