Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Πρύτανη του ΕΚΠΑ καθηγητή κ. Γεράσιμου Σιάσου και του Αντιπρύτανη Διοικητικών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας καθηγητή κ. Ευστάθιου Ευσταθόπουλου, η ορκωμοσία των κάτωθι μελών ΔΕΠ: Φίλιππος Βασιλόγιαννης, Γραμματική Κάρλα, Σπυρίδων Πλουμίδης, Κορνηλία Πουλοπούλου, Ευαγγελία Δημητρούλια, Βασιλική Ζούβελου, Στυλιανός Κατσαραγάκης, Ευαγγελία-Θεοφανώ Πιπεράκη.

IMG 20231120 141741

Φίλιππος Βασιλόγιαννης, εξέλιξη σε Καθηγητής της Νομικής Σχολής

Ο Φίλιππος Βασιλόγιαννης είναι Καθηγητής Φιλοσοφίας του Δικαίου στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στη Νομική Σχολή διδάσκει τα βασικά μαθήματα του κλάδου του τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο σπουδών, καθώς και μια γνωστική κατεύθυνση του μαθήματος «Δίκαιο και Οικονομία». Επίσης, έχει διδάξει και διδάσκει συναφή μαθήματα και σε προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών άλλων πανεπιστημιακών σχολών και τμημάτων, μεταξύ αυτών, από το έτος 2003, και στο Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Βιοηθική». Το συγγραφικό του έργο και τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται ιδίως σε ζητήματα φιλοσοφίας του δικαίου, ηθικής και πολιτικής φιλοσοφίας, βιοηθικής και μεταηθικής. Στα πεδία αυτά έχει συγγράψει πολλά βιβλία και ειδικές μελέτες και άρθρα. Βιβλία: Ολιγονομία: δοκιμές μιας συγκριτικής φιλοσοφίας του κοινοδικαίου (2023, υπό έκδοση), Φιλοσοφία μετά John Rawls  (2021), Αυτονομία και βιοηθικός εξαναγκασμός: μια κριτική περιπτωσιολογία (2020), Το μίσος για τη φιλελεύθερη δημοκρατία (2019), Πρόσωπα, λόγοι και πράγματα: ιδιοκτησία και μη διανεμητική δικαιοσύνη (2015).
[pvassil@law.uoa.gr]

Γραμματική Κάρλα, εξέλιξη σε Καθηγήτρια του Τμήματος Φιλολογίας

Η Γραμματική Κάρλα σπούδασε στο Τμήμα Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Κλασική Φιλολογία και συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές στο ίδιο Τμήμα. Από το 1996 έως το 2000 εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου (Freie Universität Berlin), ενώ παράλληλα εργάστηκε ως επιστημονική βοηθός στο Πανεπιστήμιο της Βόννης και στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου. Δύο έτη (2002-2003) εργάστηκε ως επιστημονική βοηθός-υπότροφος της Deutsche Forschungs-Gemeinschaft στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου. Διετέλεσε ερευνήτρια Δ΄ βαθμίδας στο Ιστορικό Λεξικό της Ακαδημίας Αθηνών (2003-2007) και από τον Απρίλιο του 2007 εργάζεται στο Τμήμα Φιλολογίας του ΕΚΠΑ. Έχει δημοσιεύσει βιβλία σε διεθνείς εκδοτικούς οίκους, έχει επιμεληθεί αρκετούς συλλογικούς τόμους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει γράψει πολυάριθμα επιστημονικά άρθρα σε διεθνή περιοδικά και συλλογικούς τόμους.
Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται η αρχαία ελληνική λογοτεχνία και ειδικότερα το αρχαίο μυθιστόρημα, η μυθιστορηματική βιογραφία (Βίος Αισώπου, Βίος Μεγάλου Αλεξάνδρου), έργα ρητορικά (κυρίως της Αυτοκρατορικής εποχής και της Ύστερης Αρχαιότητας), εκδόσεις κειμένων.
[gkarla@phil.uoa.gr]

Σπυρίδων Πλουμίδης, εξέλιξη σε Καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας

Ο Σπυρίδων Γ. Πλουμίδης γεννήθηκε στα Ιωάννινα το 1974. Το 1996 αποφοίτησε από το Τμήμα Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Το 2000 έλαβε Master’s από τη School of Slavonic and European Studies του UCL. Το 2004 ανακηρύχθηκε διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Έχει διδάξει στα Πανεπιστήμια: Δυτικής Μακεδονίας, Ιωαννίνων και Ιόνιο. Τον Απρίλιο του 2008 ολοκλήρωσε μεταδιδακτορική έρευνα περί των έμφυλων σχέσεων στην Κέρκυρα (16ος – 19ος αι.) υπό την επίβλεψη της κας. Ελένης Αγγελομάτη – Τσουγκαράκη, καθηγήτριας στο Τμήμα Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Από τον Σεπτέμβριο του 2009 υπηρετεί στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), στο γνωστικό αντικείμενο της Νεότερης και Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας (1830-2000). Παράλληλα, από το 2008 διδάσκει, ως Καθηγητής – Σύμβουλος, στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) στη Θεματική Ενότητα (Θ.Ε.) «Ελληνική Ιστορία» (ΕΛΠ 11). Είναι συγγραφέας δέκα βιβλίων και περισσοτέρων από 80 άρθρων, μελετών σε συλλογικούς τόμους και ανακοινώσεων. Στις κύριες δημοσιεύσεις του περιλαμβάνονται οι ακόλουθες μονογραφίες:

  • Η ελληνοβουλγαρική κρίση του 1924-25. Ο πόλεμος της ζωοκλοπής, εκδ. Γόρδιος, Αθήνα 2006.
  • Εθνοτική συμβίωση στα Βαλκάνια. Έλληνες και Βούλγαροι στη Φιλιππούπολη 1878-1914, εκδ. Πατάκη, Αθήνα 2006.
  • Έδαφος και μνήμη στα Βαλκάνια. Ο «γεωργικός εθνικισμός» στην Ελλάδα και στη Βουλγαρία (1927-46), εκδ. Πατάκη, Αθήνα 2011.
  • Το καθεστώς Ιωάννη Μεταξά (1936-1941), εκδ. Βιβλιοπωλείον της Εστίας, Αθήνα 2016.
  • Τα μυστήρια της Αιγηΐδος: Το Μικρασιατικό Ζήτημα στην ελληνική πολιτική, 1891-1922, εκδ. Βιβλιοπωλείον της Εστίας, Αθήνα 2016.
  • Μεταξύ επανάστασης και μεταρρύθμισης: Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος και βενιζελισμός (1909-1922), εκδ. Πατάκη, Αθήνα 2020.
  • «Ο ήχος των εν Ύδρα»: Ο Πόρος κατά την Ελληνική Επανάσταση (1821–1831), εκδ. Δημ. Ν. Παπαδήμα, Αθήνα 2020.
  • Η «σιδηρά» δεκαετία: Οι Εθνικοί Πόλεμοι της Ελλάδας (1912–1922), εκδ. Μίνωας, Αθήνα 2022.
    [sploumid@arch.uoa.gr]

Κορνηλία Πουλοπούλου, εξέλιξη σε Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής

Η Κορνηλία Πουλοπούλου είναι πτυχιούχος του τμήματος Βιολογίας του ΕΚΠΑ (1985), και έκανε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Πανεπιστημίου Cornell των Η.Π.Α, όπου της απονεμηθεί ο τίτλος της διδάκτορος (PhD) στη Νευροφυσιολογία/ Νευροβιολογία (1986-1993). Από το 1994-1999 εργάστηκε ως ερευνήτρια σε εργαστήρια του Εξωτερικού και της Ελλάδος. Το 1998 ως επιστημονικός συνεργάτης της Α΄ Νευρολογικής κλινικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ ίδρυσε και λειτούργησε το πρώτο εργαστήριο Πειραματικής Νευροφυσιολογίας στην Ελλάδα που εφάρμοσε την τεχνική patch-clamp και το οποίο διευθύνει από το 1999 που εξελέγει Λέκτορας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ μέχρι και σήμερα. Το εργαστήριο της ήταν το πρώτο που έδειξε την ύπαρξη λειτουργικών μεταβολοτρόπων υποδοχέων του γλουταμικού στα ανθρώπεια Τ λεμφοκύτταρα και αναγνώρισε ως μοριακό στόχο των υποδοχέων αυτών τους τασεο-ελεγχόμενους διαύλους καλίου Κν1.3. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα μπορούν να συνοψιστούν στις ακόλουθες τρείς ενότητες: α) τη μελέτη της έκφρασης νευροειδικών πρωτεϊνικών μορίων σε ανθρώπεια Τ λεμφοκύτταρα του περιφερικού αίματος υγειών εθελοντών και τη διερεύνηση της αλληλεπίδρασης τους με την ηλεκτρική δραστηριότητα των ιοντικών διαύλων της μεμβράνης τους, β) τις ex-vivo ηλεκτροφυσιολογικές μελέτες των τασεο-ελεγχόμενων διαύλων καλίου των ανθρώπειων Τ λεμφοκυττάρων του περιφερικού αίματος ασθενών με νευρολογικά ή ψυχιατρικά νοσήματα με στόχο τον εντοπισμό αλλαγών στη λειτουργία, την έκφραση ή την τροποποίηση τους από την ενεργοποίηση των υποδοχέων του γλουταμικού και γ) τις διεπιστημονικές μελέτες που εξετάζουν τις «Παραστατικές τέχνες μέσα από την οπτική της Νευροεπιστήμης».
Η Κορνηλία Πουλοπούλου έχει διδάξει σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα αμφιθεάτρου και εργαστηριακές ασκήσεις στο πανεπιστήμιο Cornell των Η.Π.Α και στο ΕΚΠΑ όπου και συνεχίζει να διδάσκει σε δύο προπτυχιακά και 4 μεταπτυχιακά μαθήματα. Στο εργαστήριο της και υπό την επίβλεψή της έχουν περατωθεί 4 διδακτορικές και 2 μεταπτυχιακές διατριβές καθώς και 6 πτυχιακές διπλωματικές Βιολόγων ενώ επι του παρόντος επιβλέπει την εκπόνηση 3ων εν εξελίξει διδακτορικών διατριβών. Επιπροσθέτως στα πλαίσια ενημέρωσης της κοινωνίας έχει δώσει ένα μεγάλο αριθμό διαλέξεων σε σχολεία, πολιτιστικούς συλλόγους και δημοτικές εκδηλώσεις.
[cpoulop@med.uoa.gr]

Ευαγγελία Δημητρούλια, εξέλιξη σε Αναπληρώτρια Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής

Η Ευαγγελία Δημητρούλια είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Μικροβιολογίας EKΠΑ, Ιατρός Βιοπαθολόγος, Πτυχιούχος Νοσηλευτικής Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.
1989-1992: Νοσηλευτική Σχολή, ΤΕΙ Αθήνας
1992: Από Μάρτιο μέχρι Αύγουστο, Νοσοκομείο Hallamshire στο Sheffield της Αγγλίας με υποτροφία του ΙΚΥ.
1993-1997: Εισαγωγή με κατατακτήριες εξετάσεις στην Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Πατρών και ολοκλήρωση σπουδών
Φεβρουάριος 1998 – Μάρτιος 1999: Εκπλήρωση της υποχρεωτικής υπηρεσίας υπαίθρου στο Περιφερικό Ιατρείο Νικήτης, του Κέντρου Υγείας Αγίου Νικολάου Χαλκιδικής
1999-2004: Εξειδίκευση Ειδικότητα Μικροβιολογίας «Σισμανόγλειο»
2004 Εσωτερικός ιατρός Βιοπαθολογίας στο τμήμα Βιολογικής Αιματολογίας και Ανοσολογίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Bichat-Claude Bernard, Παρίσι, Γαλλία.
2004-2008: Διδακτορική Διατριβή, Εργαστήριο Μικροβιολογίας, Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ, «Αναζήτηση ερπητοϊών σε χρόνιες φλεγμονώδεις νόσους του εντέρου» Εργαστήριο Μικροβιολογίας, Βαθμός: «Άριστα».
2003-2009 Συμβολή ως Άμισθος Επιστημονικός Συνεργάτης στη λειτουργία της Ιολογικής Μονάδας και στην εφαρμογή μοριακών διαγνωστικών μεθόδων στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και συμμετοχή σε ποικίλα πρωτόκολλα
2010: Εκλογή στη βαθμίδα του Λέκτορα με γνωστικό αντικείμενο «Ιατρική Μικροβιολογία» στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας του Κλινικοεργαστηριακού Τομέα της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ορκωμοσία και διορισμός 2014.
2009-2012 Συμβολή ως Έμμισθος Επιστημονικός Συνεργάτης στη λειτουργία της Ιολογικής Μονάδας και στην εφαρμογή μοριακών διαγνωστικών μεθόδων στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και συμμετοχή σε ποικίλα πρωτόκολλα.
Από τον Απρίλιο 2012 μέχρι 2020 καθημερινά απασχόληση ως Ιατρός Βιοπαθολόγος στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο της Μονάδας Ιατρικής Βιοπαθολογίας του ΕΚΠΑ στο «Ευγενίδειο Θεραπευτήριο».
2015: Εκλογή στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή Ορκωμοσία και διορισμός Οκτώβριος 2015.
Aυτοδύναμη διδασκαλία της μικροβιολογίας στην Πανεπιστημιακή Νοσηλευτική 2008- σήμερα
Επιστημονικά ενδιαφέροντα: Αντιμικροβιακή αντοχή, ιολογία, βακτηριολογία, ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις
[e.dimitroulia@med.uoa.gr]

Βασιλική Ζούβελου, αυτοδίκαια ιδρυόμενη θέση σε Αναπληρώτρια Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής

Η Βασιλική Ζούβελου αποφοίτησε από τη Σχολή Επιστημών Υγείας-Τμήμα Ιατρικής ΕΚΠΑ, μετά από εισαγωγή με το σύστημα των Πανελληνίων Εξετάσεων, με βαθμό Άριστα. Ειδικεύτηκε στη Νευρολογία στο ΓΝΑ «Ευαγγελισμός». Η διδακτορική της διατριβή με θέμα «Διερεύνηση ασυμπτωματικής επίμονης υπερ-CK-αιμίας» εκπονήθηκε στο Ειδικό Ιατρείο Μυϊκών Νοσημάτων και το Μυοπαθολογικό Εργαστήριο της Α΄ Νευρολογικής Κλινικής ΕΚΠΑ και ανακηρύχτηκε Διδάκτορας ΕΚΠΑ τον Απρίλιο 2009 (βαθμός: Άριστα). Από 2003-2009 συμμετείχε στη λειτουργία του Ειδικού Ιατρείου Μυϊκών Νοσημάτων του Αιγινητείου και από 2005-2006 εκπαιδεύτηκε στο Μυοπαθολογικό Εργαστήριο του Αιγινητείου. Από 23/07/2003 έως 25/06/2018 υπηρέτησε ως ΠΕ Ιατρός Νευρολόγος τριετούς θητείας και από 26/06/2018 έως 19/11/2023 υπηρέτησε ως Νευρολόγος Ε.ΔΙ.Π βαθμίδας Α στην Α΄ Νευρολογική Κλινική ΕΚΠΑ, στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο. Αρχικά υπηρέτησε στο Κλινικό Τμήμα Γενικής Νευρολογίας, στη συνέχεια, στο Κλινικό Τμήμα Απομυελινωτικών Νοσημάτων και από το 2007 έως και σήμερα υπηρετεί στο Κλινικό Τμήμα Νευρομυϊκών Νοσημάτων. Οι αυτοάνοσες διαταραχές της Νευρομυϊκής Σύναψης και ειδικότερα η Μυασθένεια, αποτελούν αντικείμενο του ιδιαίτερου κλινικού και ερευνητικού της ενδιαφέροντος. Από το Φεβρουάριο 2008 έως σήμερα είναι υπεύθυνη του Ειδικού Ιατρείου Διαταραχών της Νευρομυϊκής Σύναψης του Αιγινητείου Νοσοκομείου, όπου παρακολουθείται μεγάλος αριθμός ασθενών που πάσχουν από Μυασθένεια και άλλες Αυτοάνοσες Διαταραχές της Νευρομυϊκής Σύναψης. Το Ιατρείο αυτό ανήκει στο Κέντρο Εμπειρογνωμοσύνης Σπανίων Νοσημάτων του Αιγινητείου Νοσοκομείου και στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Σπανίων Νευρομυϊκών Νοσημάτων. Από 23/07/2003 έως σήμερα συμμετέχει συνεχώς στην κλινική εκπαίδευση των πεμπτοετών φοιτητών της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ στο μάθημα της Νευρολογίας και στην εκπαίδευση των ιατρών που εξειδικεύονται στη Νευρολογία στην Α΄ Νευρολογική Κλινική ΕΚΠΑ. Έχει πραγματοποιήσει, κατόπιν πρόσκλησης, 73 ομιλίες σε συνέδρια, επιστημονικές συναντήσεις, μετεκπαιδευτικά σεμινάρια με ελληνική και διεθνή συμμετοχή. Είναι συγγραφέας 87 ξενόγλωσσων δημοσιεύσεων -βιβλιογραφικές αναφορές:1722, h-index:20, i10 index:34 (πηγή: Google Scholar). Στις 27/01/2023 εκλέχτηκε Αναπληρώτρια Καθηγήτρια ΕΚΠΑ με γνωστικό αντικείμενο “Νευρολογία-Νευροανοσολογία” και στις 20/11/2023 ορκίστηκε Αναπληρώτρια Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής της Σχολής Επιστημών Υγείας και ανέλαβε τα καθήκοντά της στον Τομέα Κοινωνικής Ιατρικής, Ψυχιατρικής και Νευρολογίας.
[vzouvelu@med.uoa.gr]

Στυλιανός Κατσαραγάκης, εξέλιξη σε Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Νοσηλευτικής

Ο Στυλιανός Κατσαραγάκης είναι απόφοιτος του Τμήματος Νοσηλευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) (1998) και κάτοχος διδακτορικού διπλώματος (2006) από το Τμήμα Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ με θέμα «Ποιότητα Ζωής Ατόμων με Καρκίνο Πνεύμονα: Διερεύνηση των Αντιλήψεων των Ασθενών και των Συντρόφων τους». Επιπλέον, είναι κάτοχος της νοσηλευτικής ειδικότητας «Ανακουφιστικής φροντίδας και Υποστηρικτικής Φροντίδας» (2022).
Εργάστηκε ως κλινικός νοσηλευτής στη Μονάδα Ανακουφιστικής Αγωγής «Τζένη Καρέζη» της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ (2007-2009) και ως Διευθυντής της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Ειδικού Κέντρου Φροντίδας – Αποθεραπείας Ασθενών με Καρκίνο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (2009-2011). Επιπλέον, εργάστηκε στη Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας «Γαλιλαία» της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής (2012-2015).
To χρονικό διάστημα 2013-2018 υπηρέτησε στη βαθμίδα του λέκτορα στο Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Από το Μάιο 2018 υπηρετεί στο Τμήμα Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ με γνωστικό αντικείμενο «Ανακουφιστική Φροντίδα». Στα κύρια εκπαιδευτικά και ερευνητικά ενδιαφέροντα του, εκτός της Ανακουφιστικής Φροντίδας, περιλαμβάνεται η ογκολογική νοσηλευτική και η βελτίωση της ποιότητας της νοσηλευτικής φροντίδας.
Συμμετέχει σε ποικίλα ελληνικά και ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα με κύριο αντικείμενο τη φροντίδα των ασθενών που χρήζουν Ανακουφιστικής Φροντίδας και των οικογενειών τους, τη φροντίδα ασθενών με καρκίνο καθώς και το σχεδιασμό και τη βελτίωση της νοσηλευτικής φροντίδας. Στο συγγραφικό του έργο περιλαμβάνεται συμμετοχή στη μετάφραση διδακτικών βιβλίων και συγγραφή κεφαλαίων σε βιβλία, καθώς και δημοσιεύσεις σε Ελληνικά και Διεθνή Επιστημονικά περιοδικά στα ίδια παραπάνω αντικείμενα.
Συμμετέχει ως μέλος συντακτικής επιτροπής ή κριτής άρθρων σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά με επίκεντρο την Ανακουφιστική Φροντίδα και τη νοσηλευτική. Επιπλέον συμμετείχε ως μέλος της Ομάδας Εργασίας για την Επικοινωνία της European Oncology Nursing Society (EONS) (2016–2023). Επιπρόσθετα συμμετέχει ως αναπληρωματικό μέλος στο Τριμελές Συμβούλιο Εκπαίδευσης για τη Νοσηλευτική Ειδικότητα της Ανακουφιστικής και Υποστηρικτικής Νοσηλευτικής Φροντίδας (2022) καθώς και της Εθνικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Ανακουφιστικής Φροντίδας (2023).
[stkatw@nurs.uoa.gr]

Ευαγγελία-Θεοφανώ Πιπεράκη, εξέλιξη σε Αναπληρώτρια Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής

Η Ευαγγελία-Θεοφανώ Πιπεράκη είναι Ιατρός Βιοπαθολόγος με εξειδίκευση στην Τροπική Ιατρική και Παρασιτολογία στο London School of Hygiene and Tropical Medicine (Diagnostic Parasitology, Travel Medicine, Diploma in Tropical Medicine and Hygiene, Visiting Research Fellow, Department of Infectious & Tropical Diseases, LSHTM). Οργάνωσε και από το 2004 διατελεί επιστημονικός υπεύθυνος της Μονάδας Παρασιτολογίας του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ. Ασχολείται με τη διάγνωση των παρασιτικών νοσημάτων με συμβατικές και μοριακές μεθόδους. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τη μοριακή διάγνωση των παρασιτώσεων και τη μελέτης της επιδημιολογίας τους με μοριακές μεθόδους.
[epiper@med.uoa.gr]

ΕΚΠΑ © 2024. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Μετάβαση στο περιεχόμενο
EN