Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ο Σύλλογος Φίλων Γυναικολογικής-Μαιευτικής Κλινικής Αρεταιείου Νοσοκομείου παρουσίασε το καινοτόμο πρόγραμμα υποστηρικτικής ιατρικής για γυναίκες με καρκίνο «Δίπλα στη Γυναίκα». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Ιουνίου στο αμφιθέατρο του Αρεταιείου Νοσοκομείου. Της εκδήλωσης προηγήθηκε σύντομη ξενάγηση στον χώρο του pampering room, το οποίο βρίσκεται στην πτέρυγα ΦΩΚΑ.

0

Το πρόγραμμα έχει ως λειτουργική βάση ένα ειδικά σχεδιασμένο pampering room στο οποίο θα παρέχονται οι σχετικές υπηρεσίες, ενώ το πρόγραμμα θα εξακτινώνεται και στους υπόλοιπους χώρους της κλινικής. Η κατασκευή του χώρου έγινε με την υποστήριξη της doValue, η οποία υποστηρίζει και την πιλοτική φάση του προγράμματος.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας και Καθηγήτρια του ΕΚΠΑ, Μίνα Γκάγκα.

Χαιρετισμό απηύθηνε και ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Καθηγητής Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:

Με ιδιαίτερη χαρά και εξαιρετική τιμή χαιρετίζω τη σημερινή εκδήλωση παρουσίασης του καινοτόμου προγράμματος υποστηρικτικής ιατρικής για γυναίκες με καρκίνο «Δίπλα στη Γυναίκα».

[…]

Θερμές ευχαριστίες και συγχαρητήρια αξίζουν στο Σύλλογο Φίλων  Γυναικολογικής  –  Μαιευτικής   Κλινικής του Αρεταιείου Νοσοκομείου και ιδιαίτερα στην Πρόεδρό του Συνάδελφο Ιατρό Πόπη Καλαϊτζή για τη σημαντική συμβολή τους στο Σχεδιασμό και την υλοποίηση αυτής της πρωτοποριακής δράσης.

Η Β’ Γυναικολογική και Μαιευτική Κλινική του Αρεταιείου Νοσοκομείου είναι μία ιστορική Κλινική με πολύπλευρο και πρωτοποριακό επιστημονικό και κλινικό έργο σε όλες τις εξειδικεύσεις της Μαιευτικής και Γυναικολογίας. Σε συνεργασία με την Πανεπιστημιακή Νεογνολογική Κλινική του Αρεταίειου, οι Συνάδελφοι Καθηγητές και Καθηγήτριες αναπτύσσουν και σημαντικό κοινωνικό έργο. Αξίζουν σε όλες και όλους τους Συναδέλφους πολλά συγχαρητήρια και ευχαριστίες διότι με το έργο τους συμβάλλουν στην εξωστρέφεια του Νοσοκομείου, της Ιατρικής Σχολής και του Πανεπιστημίου μας.    

[…]

Η Β’ Γυναικολογική και Μαιευτική Κλινική του Αρεταιείου Νοσοκομείου του Πανεπιστημίου μας σχεδιάζει και υλοποιεί πολλές πρωτοποριακές δράσεις, παράλληλα με το πλούσιο ερευνητικό έργο και τις διεθνείς συνεργασίες που έχει.

Θέλω για άλλη μια φορά να ευχαριστήσω τους βασικούς συντελεστές του καινοτόμου προγράμματος υποστηρικτικής ιατρικής για γυναίκες με καρκίνο «Δίπλα στη Γυναίκα» και ιδιαιτέρως την Πόπη Καλαϊτζη και τον Καθηγητή και Διευθυντή της Κλινικής Νίκο Βλάχο.

Με το έργο και τις δράσεις σας, όπως η σημερινή, συμβάλλετε σημαντικά στην ενίσχυση του Πανεπιστημίου μας, στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης του ΕΚΠΑ και παράλληλα διατηρείτε την παράδοση της Σχολής μας στην εισαγωγή καινοτόμων προγραμμάτων!

Ο Σύλλογος Φίλων Μαιευτικής – Γυναικολογικής Κλινικής Αρεταίειου Νοσοκομείου

Ο «Σύλλογος Φίλων της Πανεπιστημιακής Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής Αρεταιείου Νοσοκομείου» ιδρύθηκε από ενεργά μέλη της κοινωνίας με σκοπό να συμβάλει στην προαγωγή της δημόσιας υγείας, μέσα από την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση, την πρόληψη αλλά και την υποστήριξη της γυναίκας σε όλα τα στάδια της ηλικίας της (παιδική, εφηβική, αναπαραγωγική και ηλικία εμμηνόπαυσης) ως βασικού αναπαραγωγικού κυττάρου της κοινωνίας. Ο Σύλλογος επιδιώκει να στηρίξει έμπρακτα το σημαντικό έργο της Κλινικής αναδεικνύοντας τη διαχρονική επιστημονική και κοινωνική προσφοράς της.
Στο πλαίσιο αυτό υλοποιεί δράσεις παροχής συμβουλευτικής,ψυχολογικής υποστήριξης και πληροφόρησης, ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Πραγματοποιεί ανοικτές και διαδικτυακές εκδηλώσεις, κύκλους ενημερωτικών συναντήσεων και επιστημονικών διαλέξεων. Συμβάλει στη δικτύωση της κοινωνίας με τους θεσμούς παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Αναλαμβάνει πρωτοβουλίες ευαισθητοποίησης τον χώρο των επιχειρήσεων για υλοποίησης δράσεων ΕΚΕ προκειμένου να στηριχθεί η δημόσια υγεία.
Επίκεντρο των δράσεων του Συλλόγου αποτελεί η ενίσχυσης της γονιμότητας, ως βασικής παραμέτρου αντιμετώπισης του δημογραφικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Με την ανάληψη δράσεων δικτύωσης, των συναφών επιστημονικών, ιατρικών και ερευνητικών κέντρων επιδιώκεται να δημιουργηθεί μια σημαντική υπεραξία συν-λειτουργίας για την παροχή των μέγιστων δυνατών αποτελεσμάτων προς όφελος της κοινωνίας.
Για την υλοποίηση των δράσεών του, πέρα από τα μέλη του, ο Σύλλογός, ενεργοποιεί εθελοντές/ριες οι οποίοι μέσα από τη δραστηριοποίησή τους αναμένεται να συνθέσουν ένα ανθρώπινο δίκτυο αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς συμβάλλοντας στην ενδυνάμωση της σχέσης της ιατρικής κοινότητας με την κοινωνία για την υποστήριξη, υποβοήθηση και ενθάρρυνσης της γυναίκας σε όλους τους κύκλους της ζωής της.

ΕΚΠΑ © 2024. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Μετάβαση στο περιεχόμενο
EN