Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ενημέρωση διαπιστευμένων συντακτών από το Υπουργείο Υγείας [28/4/22]

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΜΕΝΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΙΝΑ ΓΚΑΓΚΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΙΚΟΥΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΩΝ ΓΚΙΚΑ ΜΑΓΙΟΡΚΙΝΗ

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα ξεκινώντας την ενημέρωση ανέφερε ότι τα κρούσματα πέφτουν σημαντικά, γεγονός που σημαίνει ότι η πανδημία πραγματικά έχει μπει σε έναν δρόμο αποδρομής, που είναι πολύ σημαντικό, και ξεκινάμε μια κανονικότητα, ακολουθώντας βέβαια και όλες τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες που σιγά-σιγά σταματούν τα μέτρα και αρχίζουν να ζουν φυσιολογικά.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και Μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης, για να δώσει το πλαίσιο της επιδημίας στον κόσμο που βρίσκεται όντως σε ύφεση, αναφέροντας μεταξύ άλλων τα εξής:

[…]

“Οι ασθενείς που καταλήγουν από τη νόσο μειώθηκαν κι αυτοί κατά 3%, ωστόσο βλέπουμε μια επιβράδυνση στη μείωση των θανάτων, μάλλον πηγαίνουμε σε πλατό. Η επιδημία στην Ευρώπη συνεχίζει να βρίσκεται σε ύφεση όσον αφορά τη διασπορά και την τελευταία εβδομάδα παρατηρήθηκε γύρω στο 29% μείωση στις διαγνώσεις.

[…]

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει ο ΕΟΔΥ, παρατηρήθηκε 19% μείωση των διαγνώσεων και 39% μείωση στους θανάτους.

[…]

Σχετικά με την πρόληψη, όπως είπε και η Υπουργός, θα πρέπει να τηρούνται οι βασικοί κανόνες υγιεινής, όπως, εξάλλου, ισχύει γενικά. Όχι, όμως, κάτι φοβερό. Και να μην υπάρχει πολύ άγχος όσον αφορά την κινητικότητα των παιδιών.”

Τέλος, σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τη σύγκριση μεταξύ της ηπατίτιδας που γενικά εκδηλώνεται στα παιδιά και της οξείας ηπατίτιδας για την οποία γίνεται λόγος το τελευταίο διάστημα, η Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας, Μίνα Γκάγκα, ανέφερε τα εξής:

“Μην έχετε ιδιαίτερο άγχος. Τα περισσότερα πράγματα αυτοϊώνται. Μπορεί να χρειαστεί να δώσουμε αντιβίωση. Τις περισσότερες φορές χρειάζεται να δώσουμε ειδική δίαιτα με αναψυκτικά, με κομπόστες στα παιδιά, ώστε να μην έχει βαρύ φορτίο το ήπαρ και να είναι «ήσυχο» για να μπορέσει να ανακάμψει.”

Διαβάστε ολόκληρη την ενημέρωση στο παρακάτω αρχείο:

ΕΚΠΑ © 2024. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Μετάβαση στο περιεχόμενο
EN