Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ΕΚΠΑ / Medical Degree in English: ιδιαιτέρως θετική η πρώτη αξιολόγηση από φοιτητές και φοιτήτριες

Αγαπητές και Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Την Τετάρτη, 1/2/2023, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των μελών της Επιτροπής του ΞΠΠΣ Medical Degree με τους διδάσκοντες και τους ακαδημαϊκούς συμβούλους των αλλοδαπών φοιτητών, με την ευκαιρία της λήξης του πρώτου εξαμήνου σπουδών.

Στόχος της συνάντησης ήταν η ενημέρωση για την αξιολόγηση του προγράμματος από τους φοιτητές, προβλήματα τα οποία παρουσιάστηκαν κατά το α’ εξάμηνο σπουδών, καθώς και παρουσίαση του προγραμματισμού του β’ εξάμηνου.

4 1

Κατά το πρώτο εξάμηνο διδάχτηκαν πέντε υποχρεωτικά και δύο επιλογής μαθήματα από 52 διδάσκοντες, μέλη ΔΕΠ, ΕΤΕΠ, ΕΔΙΠ, συνεργάτες/διδάκτορες του ΕΚΠΑ ως εξής:

Biology I από τις/τους κκ. Αριστείδη Ηλιόπουλο (επικεφαλής καθηγητής), Μαρία Γαζούλη, Μαρία Ρουμπελάκη, Καλλιόπη Γκούσκου, Θέμις Αλισσάφη, Νεφέλη Λαγοπάτη, Κυριακή Παύλου.

Medical Chemistry: από τις/τους κκ. Παρασκευή Μουτσάτσου (επικεφαλής καθηγήτρια), Θανάση Γκιμίση, Παναγιώτη Κυρίτση, Σταυρούλα Κουλοχέρη, Κωνσταντίνο Μεθενίτη, Χρήστο Κρούπη, Άννα Παπαδοπούλου.

Medical Statistics: από τις/τους κκ. Κλέα Κατσουγιάννη (επικεφαλής καθηγήτρια), Βάνα Σύψα, Νίκο Πανταζή, Φίλιππο Ορφανό, Κωνσταντίνα Δημακοπούλου, Θωμαδάκη Χρήστο, Κάσδαγλη Μαρία-Ιωσηφίνα, Αντώνη Αναλυτή.

Medical Physics: από τις/τους κκ. Παναγιώτη Παπαγιάννη (επικεφαλής καθηγητής), Παντελή Καραΐσκο, Ιωάννη Σεϊμένη, Ευάγγελο Παντελή, Κωνσταντίνο Λουκά, Δημήτρη Θανασά.

Epistemology, History & Ethics of Medicine: από τις/τους κκ. Μαριάννα Καραμάνου (επικεφαλής καθηγήτρια), Έφη Πουλάκου-Ρεμπελάκου, Γρηγόρη Τσουκαλά, Αντωνία Ποθουλάκη, Σπυρίδωνα Μιχαλέα, Κωνσταντίνο Λάιο, Αναστάσιο Μυλωνά.

Use of English Medical Terminology: από τις/τους κκ. Εμμανουήλ Ζουμάκη (επικεφαλής καθηγητής), Σοφία Καλανταρίδου, Γεώργιο Χρούσο, Γεράσιμο Κολαϊτη, Φλώρα Μπακοπούλου, Αίγλη Ζέλλου, Γεώργιο Λάμπρου, Ελένη Ριζά, Μαρία Χιόνη, Μαρία–Ροζέ Πονς, Ιωάννη Ηλία, Γρηγόρη Καλτσά.

Disaster medicine and Humanitarian Aid in the 21st Century and the EU: από τις/τους κκ. Εμμανουήλ Πικουλή (επικεφαλής καθηγητής), Δημήτριο Παρασκευή, Ελένη Ριζά, Εβίκα Καραμαγκιώλη, Άγη Τερζίδη, Ντανιέλα Μαρούδα.

Κατά την παρουσίαση της αξιολόγησης του προγράμματος σημειώθηκε η επιτυχία του προγράμματος και οι εξαιρετικές αξιολογήσεις των φοιτητών για την οργάνωση, το υψηλό επίπεδο του διδακτικού προσωπικού αλλά και τον μεγάλο αριθμό των διδασκόντων όπου απαιτείτο εξειδίκευση, οι εκτός προγράμματος δραστηριότητες (π.χ CPR ) που εμπλούτισαν το πρόγραμμά τους, οι διαλέξεις από επισκέπτες καθηγητές από πανεπιστήμια του εξωτερικού, η εκπαίδευση στα εργαστήρια, οι γνώσεις που αποκτήθηκαν, το ενδιαφέρον τους για τη συνέχιση του προγράμματος και η σύστασή του σε φίλους στις χώρες τους,  οι σχέσεις με τους συμφοιτητές/τις συμφοιτήτριές τους, καθώς και η ικανοποίηση που εξέφρασαν για τη διοικητική υποστήριξη και τη βοήθεια που τους παρασχέθηκε σε γραφειοκρατικά θέματα και κατά την εγκατάστασή τους στη χώρα μας.

Κατά τη συνάντηση αξιολογήθηκαν όμως κυρίως οι προτάσεις των φοιτητών για βελτίωση του προγράμματος, αναφορικά με την κατανομή του χρόνου μαθημάτων, εργαστηρίων και άλλων δραστηριοτήτων, τις υποχρεωτικές παρουσίες στα μαθήματα, τη δυνατότητα οι διαλέξεις να μαγνητοσκοπούνται και να είναι διαθέσιμες στο e-class, καθώς και προτάσεις επί συγκεκριμένων μαθημάτων οι οποίες θα εξεταστούν από τους υπεύθυνους καθηγητές κάθε μαθήματος.

12 1

Εκ μέρους της Επιτροπής του προγράμματος, ο Διευθυντής, Καθηγητής Μ.-Α. Δημόπουλος, Πρύτανης ΕΚΠΑ, και ο Αναπλ. Διευθυντής, Καθηγητής Π.Π. Σφηκάκης, επιθυμούν να  ευχαριστήσουν για την επιτυχή αυτή έναρξη του νέου ΞΠΠΣ Medical Deree τα μέλη της Επιτροπής του προγράμματος, τους διδάσκοντες οι οποίοι ήταν αυτοί που καθόρισαν εξ αρχής την επιτυχή έκβαση του εξαμήνου, τους ακαδημαϊκούς συμβούλους για τη στήριξη τους στους φοιτητές, τη συντονιστική ομάδα διοικητικής υποστήριξης, αλλά κυρίως τους 40 αλλοδαπούς φοιτητές μας από 11 χώρες οι οποίοι με τις επισημάνσεις τους είναι συμβάλλουν αποφασιστικά στη βελτίωση του προγράμματος.  

11 1

Με τις θερμότερες ευχές μας για την έναρξη του β’ εξαμήνου στις 13 Φεβρουαρίου.

Ο Διευθυντής του Προγράμματος
Καθηγητής Μ.-Α. Δημόπουλος
Πρύτανης ΕΚΠΑ
Ο Αναπληρωτής Διευθυντής
Καθηγητής Π.Π. Σφηκάκης

ΕΚΠΑ © 2024. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Μετάβαση στο περιεχόμενο
EN