Τα εγκαίνια ενός νέου, πλήρως εξοπλισμένου, διαδραστικού αμφιθεάτρου 100 θέσεων, το οποίο είναι ευγενική δωρεά του Ιδρύματος «ΚΛΕΩΝ ΤΣΕΤΗΣ» και παραδόθηκε από την κ. Ιουλία Τσέτη, πρόεδρο του «Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη» και απόφοιτο του Τμήματος Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ, πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 27/09/2021 στο Τμήμα Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ. Στην τελετή παρέστησαν ο πρύτανης του ΕΚΠΑ κ. Μελέτιος Αθανάσιος Δημόπουλος, οι αντιπρυτάνεις, ο κοσμήτορας και οι πρόεδροι των Τμημάτων της Σχολής Επιστήμων Υγείας καθώς και πρόεδροι Τμημάτων από την Σχολή Θετικών Επιστημών και την Σχολή Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ. Κατά την τελετή απηύθυναν χαιρετισμό ο υπουργός Υγείας, κ. Αθανάσιος Πλεύρης, καθώς και οι υφυπουργοί Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Άγγελος Συρίγος και Έρευνας & Τεχνολογίας κ. Χρίστος Δήμας.
Το νέο αμφιθέατρο παρέχει τη δυνατότητα διαδικτυακής εκπαίδευσης των φοιτητών, διαθέτει διαδραστικούς πίνακες διδασκαλίας και κατάλληλο εξοπλισμό της πλέον σύγχρονης τεχνολογίας. Με αυτόν τον τρόπο, ο «Όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη», στηρίζει έμπρακτα το ΕΚΠΑ και το Τμήμα Φαρμακευτικής, στέλνοντας μήνυμα αλληλεγγύης και υποστήριξης, τόσο προς τη νέα γενιά επιστημόνων, όσο και προς το Πανεπιστήμιο γενικότερα.
Την νέα ανακαινισμένη αίθουσα εγκαινίασαν ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, ο Πρόεδρος του Τμήματος Φαρμακευτικής καθηγητής Λέανδρος Σκαλτσούνης, ο Διευθυντής του Τομέα Φαρμακευτικής Χημείας, καθηγητής Παναγιώτης Μαράκος και η κ. Ιουλία Τσέτη. Στην τρέχουσα περίοδο της πανδημίας είναι συνεχής και ιδιαιτέρως σημαντική η μέριμνα των Πρυτανικών Αρχών για τη συνεχή βελτίωση των υποδομών του Πανεπιστημίου, ανέφερε ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, καθηγητής κ. Δημόπουλος. Παράλληλα, όμως, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΕΚΠΑ, καθηγητής κ. Ε. Πικουλής, το νέο αυτό αμφιθέατρο αποτελεί την έμπρακτη απόδειξη της κοινωνικής αλληλεγγύης, καθώς «το τελευταίο διάστημα γίνεται λόγος σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης και κοινωνικής καινοτομίας για την περίφημη τετραπλή έλικα. Την αναγκαία σύμπραξη δηλαδή δημόσιου, ιδιωτικού, ακαδημαϊκού τομέα με την κοινωνία, για την διαχείριση εκτάκτων καταστάσεων και την ανάπτυξη ανθεκτικών κοινωνιών. Σήμερα εδώ, το Πανεπιστήμιό μας, το κάνει πράξη». Από την πλευρά της η κυρία Ιουλία Τσέτη, εξήρε, μεταξύ άλλων, το ρόλο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών «στην οικοδόμηση της δημιουργικής γνώσης, της έρευνας και της έκφρασης του θεσμού του Δημόσιου Πανεπιστημίου», υπογράμμισε ότι «η κοινωνική αλληλεγγύη δεν είναι λόγια αλλά πράξεις» και αναφέρθηκε στην εμβληματική αυτή δωρεά «η οποία συμπίπτει -όχι τυχαία- με τον εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική επανάσταση, μιας επανάστασης η οποία έστειλε το μήνυμα της Αληθινής ανεξαρτησίας και Εθνικής συνείδησης, κάτι που έχουμε ανάγκη περισσότερο σήμερα παρά ποτέ».