Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τη Δευτέρα 7 Μαρτίου 2025 πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγητή κ. Γεράσιμου Σιάσου η ορκωμοσία των κάτωθι μελών ΔΕΠ: Ελένη Κορομπόκη, Βασίλειος Κωνσταντινίδης, Απόστολος Σαφούρης, Αθανασία Σεψά.

 

Ελένη Κορομπόκη, νέος διορισμός, Επίκούρη Καθηγήτρια Ιατρικής

 

ekoromp@med.uoa.gr

 

Βασίλειος Κωνσταντινίδης, νέος διορισμός, Επίκουρος Καθηγητής

Ο Βασίλειος Κωνσταντινίδης είναι Επίκουρος Καθηγητής Νευρολογίας-Νευροχημείας, με εξειδίκευση στα νευροεκφυλιστικά νοσήματα (κινητικές διαταραχές και ανοϊκά σύνδρομα), με ιδιαίτερη έμφαση στα άτυπα παρκινσονικά σύνδρομα.

Έλαβε το Πτυχίο της Ιατρικής από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 2003. Είναι Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα της διατριβής τα νευροχημικά και απεικονιστικά χαρακτηριστικά σε ασθενείς με επαυξημένα παρκινσονικά σύνδρομα.

Από το 2014 εργάζεται στο Τμήμα Νευροεκφυλιστικών Νοσημάτων και Επιληψίας του Αιγινητείου Νοσοκομείου, το οποίο εξειδικεύεται στην διερεύνηση και αντιμετώπιση ασθενών με νοητικές και κινητικές διαταραχές. Στο πλαίσιο αυτό η Α’ Νευρολογική Κλινική του ΕΚΠΑ αποτελεί μέλος του European Reference Network – Rare Neurological Disease (ERN-RND), ως κέντρο εμπειρογνωμοσύνης για σπάνια νευρολογικά νοσήματα.

Από το 2023 είναι υπεύθυνος του Ειδικού Ιατρείου Άτυπου Παρκινσονισμού, που αποσκοπεί στην διαγνωστική και θεραπευτική προσπέλαση ασθενών με άτυπο παρκινσονισμό, όπως Προοδευτική Υπερπυρηνική Παράλυση, Φλοιοβασική Εκφύλιση και Ατροφία Πολλαπλών Συστημάτων.

Από το 2023 είναι επιστημονικός κλινικός υπεύθυνος της Μονάδας Νευροχημείας και Βιολογικών Δεικτών του Αιγινητείου Νοσοκομείου. Η Μονάδα αποτελεί κέντρο αναφοράς στον Ελλαδικό χώρο για τον προσδιορισμό βιοδεικτών εγκεφαλονωτιαίου υγρού για τη νόσο Alzheimer, οι οποίοι προσφέρουν αξιόπιστη διάγνωση της νόσου Alzheimer ακόμα και σε προ- ή ολιγοσυμπτωματικά στάδια της νόσου.

Αποτελεί από το 2014 μέλος της Μονάδας Νευροαπεικόνισης του Αιγινητείου Νοσοκομείου, η οποία αποσκοπεί στην εφαρμογή σύγχρονων απεικονιστικών μεθόδων, (μορφομετρικών, διάχυσης, λειτουργικών) στη διάγνωση ασθενών με κινητικές ή νοητικές διαταραχές.

Σε ερευνητικό επίπεδο πρωταρχικό ενδιαφέρον σε επίπεδο Νευροχημείας αποτελεί η προσπάθεια ανάδειξης νέων βιοδεικτών στα νευροεκφυλιστικά νοσημάτα, σε συνεργασία με άλλα ερευνητικά ιδρύματα του εσωτερικού και εξωτερικού (όπως α-συνουκλεΐνη, TDP-43), ενώ σε επίπεδο Νευροαπεικόνισης η ανάδειξη νέων απεικονιστικών δεικτών στις νοητικές/κινητικές διαταταραχές. Τα ως άνω αποτυπώνονται σε δημοσιεύσεις σε ξενόγλωσσα και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά, καθώς και στις αντίστοιχες ανακοινώσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/myncbi/1Vur5g8rdzcMwo/bibliography/public

https://scholar.google.gr/citations?hl=el&user=0lohSD8AAAAJ

 

vconstan@med.uoa.gr

Απόστολος Σαφούρης, νέος διορισμός, Επίκουρος Καθηγητής Ιατρικής

2η Πανεπιστημιακή Κλινική Νευρολογίας, Νοσοκομείο Αττικόν, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Επαγγελματική Ανασκόπηση
Ο Δρ. Απόστολος Σαφούρης αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ως μαθητής της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων. Ειδικεύθηκε στη Νευρολογία σε Θεσσαλονίκη και Βρυξέλλες, Βέλγιο. Από το 2015 συνεργάζεται ενεργά με την 2η Πανεπιστημιακή Κλινική Νευρολογίας στο Νοσοκομείο Αττικόν, συμβάλλοντας στην έρευνα, τη διδασκαλία και την καθοδήγηση νέων νευρολόγων.

Πρόεδρος, Επιτροπή Πιστοποίησης Μονάδων Εγκεφαλικού, European Stroke Organization (ESO):
Εν ενεργεία πρόεδρος της επιτροπής πιστοποίησης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Εγκεφαλικών, που στόχο έχει την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους ασθενείς με εγκεφαλικό σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μέσω πιστοποίησης Μονάδων και Κέντρων Εγκεφαλικών.

Angels Spirit of Excellence Award 2024:
Βραβεύθηκε για τις εξαιρετικές του συνεισφορές στη φροντίδα του εγκεφαλικού κατά το Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Εγκεφαλικών (ΕSO) το 2024.

https://www.angels-initiative.com/angels-community/stories/apostolos-and-community-stories

Διδακτορικό στη Νευρολογία:
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ): “Επιπτώσεις των στατινών στην ανίχνευση μικροεμβολών κατά την οξεία ισχαιμική εγκεφαλικό – Αξιολόγηση “Άριστα.”

Πιστοποίηση Νευροϋπερηχογραφίας:
Πιστοποιημένος από το Υπουργείο Υγείας.

Diplôme inter universitaire (DIU) de pathologie neurovasculaire: Νοσοκομείο St Anne, Παρίσι, Γαλλία και κλινική εκπαίδευση στη Μονάδα Εγκεφαλικών του Hôpital Neurologique της Λυών, εκπαίδευση στη νευροϋπερηχογραφία στο CHUR Λιλ.

Επεμβατική Νευρολογία και Νευροεντατική Φροντίδα:
Ετήσια κλινική εκπαίδευση στο Τμήμα Νευροχειρουργικής του Πανεπιστημίου Semmelweis, Βουδαπέστη, Ουγγαρία.

Έρευνα και Δημοσιεύσεις
Δημοσιεύσεις:
Περισσότερα από 80 άρθρα καταχωρημένα στο MEDLINE

Ερευνητικά Ενδιαφέροντα:
Αγγειακή νευρολογία, νευροϋπερηχογραφία, οργάνωση συστημάτων θεραπείας εγκεφαλικών.

Website :

www.eurostrokes.eu

 

asafouris@med.uoa.gr

 

Αθανασία Σεψά, νέος διορισμός, Επίκούρη Καθηγήτρια Ιατρικής

Η κα Αθανασία Σεψά είναι Επίκουρη Καθηγήτρια Παθολογικής Ανατομικής στο Α’ Εργαστήριο Παθολογικής Ανατομικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ το 2008. Ειδικεύθηκε στην Παθολογική Ανατομική στο Α’ Εργαστήριο Παθολογικής Ανατομικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και έλαβε τον τίτλο της ειδικότητας το 2015. Η Διδακτορική της Διατριβή εκπονήθηκε κατά τα έτη 2011-2018 στο Α’ Εργαστήριο Παθολογικής Ανατομικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και είχε ως αντικείμενο τη μελέτη των τροποποιήσεων της χρωματίνης και των επιγενετικών αλλαγών σε αστροκυτώματα εγκεφάλου. Κατά τα έτη 2016-2017 διετέλεσε επιμελήτρια στο Ιατρικό Αθηνών και από το 2017 έως τον 2ο/2025 εργάσθηκε ως επιμελήτρια στο Metropolitan Hospital του Νέου Φαλήρου. Παράλληλα διετέλεσε Ακαδημαϊκός Υπότροφος στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κατά τα έτη 2022-2023, αναπτύσσοντας εκπαιδευτικό και συγγραφικό έργο. Το ερευνητικό της έργο επικεντρώνεται στην Παθολογική Ανατομική του Κεντρικού Νευρικού συστήματος και στην Αιμοπαθολογοανατομία. Είναι επιστημονικός συνεργάτης της εταιρίας DeepPath με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της ψηφιακής ιστοπαθολογίας μέσω της τεχνητής νοημοσύνης. Από το 2021 συμμετέχει στο προπτυχιακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ καθώς και σε πλήθος μεταπτυχιακών προγραμμάτων. Συμμετέχει επίσης στο ξενόγλωσσο προπτυχιακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ με τίτλο “Medical Degree”.

 

cynthia.sepsa@gmail.com

 

 

 

IMG orkvmosia1600

ΕΚΠΑ © 2025. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Μετάβαση στο περιεχόμενο
EN