Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία και παρουσία πολλών επίσημων προσκεκλημένων στο Αμφιθέατρο Ευθυμίου Παπαντωνίου του Τμήματος Οδοντιατρικής ΕΚΠΑ, η Τελετή Υποδοχής των Πρωτοετών Φοιτητών του ακαδημαϊκού έτους 2022-2023. Επιθυμία όλων των υπευθύνων της διοργάνωσης ήταν να αποτελέσει η πρώτη μέρα των σπουδών των νέων φοιτητών μια ευχάριστη εμπειρία και μια ανάμνηση που θα τους ακολουθεί για πάντα.

310695413 10157828914788039 4023268008234048931 n

Σημαντικές ήταν οι παρουσίες της Υπουργού Παιδείας κας Νίκης Κεραμέως και της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας κας Ασημίνας Γκάγκα. Τονίστηκαν οι προσπάθειες που καταβάλλονται για τη βελτίωση τόσο του επιπέδου σπουδών όσο και της δημόσιας περίθαλψης, δύο σημαντικών θεμάτων που αφορούν άμεσα τους νέους φοιτητές.

310992372 10157828915998039 1937667096210596848 n
Ο Πρόεδρος του Τμήματος Οδοντιατρικής Καθηγητής Νικόλαος Νικητάκης, η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Καθηγητής Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Πρύτανης Καθ. κ. Μελέτιος Αθανάσιος Δημόπουλος, η Αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Καθ. κα Χαρά Σπηλιοπούλου, ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας Καθ. κ. Δημήτριος Καραδήμας, ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας Καθ. κ. Εμμανουήλ Πικουλής και η Διευθύντρια Εκπαίδευσης και Έρευνας κα Άννα Κυπριάδου. Στους χαιρετισμούς τους συνεχάρησαν τους φοιτητές για τις προσπάθειες τους που οδήγησαν στην εισαγωγή τους στην Οδοντιατρική ΕΚΠΑ, η οποία κατατάσσεται μέσα στις 30 καλύτερες οδοντιατρικές σχολές στην Ευρώπη και στις 70 καλύτερες παγκοσμίως. Ο Πρύτανης Καθ. κ. Δημόπουλος αναφέρθηκε συνοπτικά στο έργο από πλευράς Πανεπιστημίου για την εξασφάλιση των καλύτερων δυνατόν συνθηκών για τις σπουδές στο ΕΚΠΑ και ειδικότερα στην αναβάθμιση τόσο των κτηριακών εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού όσο και του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του Τμήματος Οδοντιατρικής ΕΚΠΑ τα τελευταία χρόνια.

Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής κ. Αθανάσιος Υφαντής και του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιώς κ. Μιχάλης Αγρανιώτης που εκπροσώπησαν τους επαγγελματικούς συλλόγους της περιφέρειας Αττικής.

Εκ μέρους της Διοίκησης του Τμήματος Οδοντιατρικής τους φοιτητές καλωσόρισαν ο Πρόεδρος Καθ. κ. Νικόλαος Νικητάκης, η Αναπληρώτρια Πρόεδρος Αν. Καθ. κα Σωτηρία Γκιζάνη και η Γραμματέας του Τμήματος κα Παρθενία Σακέλλιου, οι οποίοι υπογράμμισαν την παράδοση αριστείας του Τμήματος Οδοντιατρικής. Επίσης, χαιρετισμούς απηύθυναν ο απερχόμενος Πρόεδρος Καθ. κ. Φοίβος Μαδιανός, ο Αν. Καθ. κ. Χρήστος Ραχιώτης, υπεύθυνος της Επιτροπής Προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών, ο Αν. Καθ. κ. Βασίλειος Παπαϊωάννου, υπεύθυνος της Ομάδας Εσωτερικής Αξιολόγησης, καθώς και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Οδοντιατρικής κ. Δημήτρης Γκιώνης. Στους χαιρετισμούς τους διαβεβαίωσαν τους φοιτητές ότι στόχος και προσπάθεια όλων είναι η εξασφάλιση υψηλότατου επιπέδου σπουδών, αλλά και ενός πολύ ευχάριστου και συναδελφικού κλίματος βασισμένου στην επικοινωνία και αγαστή συνεργασία μεταξύ καθηγητών, φοιτητών και προσωπικού.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης, το οργανωτικό σκέλος της οποίας έφερε εις πέρας με απόλυτη επιτυχία η νεοσύστατη Επιτροπή Επικοινωνίας, Δημοσίων Σχέσεων και Εκδηλώσεων με υπεύθυνο τον Επικ. Καθ. κ. Ανδρέα Αγουρόπουλο, οι νέοι φοιτητές έλαβαν αναμνηστικό δώρο, είδη στοματικής υγιεινής και κεράσματα. Τα έξοδα της εκδήλωσης καλύφθηκαν από ευγενικές χορηγίες των εταιρειών InterMed, Οδοντιατρικά Αποστολίδης, Ivoclar-Vivadent, Plac Control και Colgate και του καφέ Καλυψώ.

311667691 10157828914853039 2765097896752719139 n 1

Το σύνολο των μελών ΔΕΠ και του προσωπικού της Σχολής, όπως και των φοιτητών των μεγαλύτερων ετών, ευχόμαστε από καρδιάς στους νέους συναδέλφους μας καλές σπουδές με υγεία, δημιουργικότητα και επιτυχίες!

ΕΚΠΑ © 2024. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Μετάβαση στο περιεχόμενο
EN