Στις 27, 28 και 30 Μαΐου 2025, οι Καθηγητές/τριες και διδάσκοντες/διδάσκουσες του Τμήματος Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου κ.κ. Βαλντέν, Σκοπετέας, Βαρότσης και Γιωτοπούλου συμμετείχαν σε αγγλόφωνα πάνελ ομιλητών στο πλαίσιο της δράσης του Fest of Fests, το οποίο αποτελεί πρωτοβουλία οργάνωσης διεθνούς δικτύου για τα φεστιβάλ νεανικού κινηματογράφου, διεθνών και εθνικών οργανισμών που έχουν αναλάβει την χάραξη της πολιτικής για τον κινηματογράφο, αλλά και ακαδημαϊκών και εκπαιδευτικών φορέων που ηγούνται του σχεδιασμού και της εφαρμογής προγραμμάτων κινηματογραφικής παιδείας σε όλον τον κόσμο.
Επίκεντρο του δικτύου είναι η Αθήνα, όπου οργανώνονται ετήσιες συναντήσεις μεταξύ εκπροσώπων φεστιβάλ νεανικού κινηματογράφου και προσωπικοτήτων της κινηματογραφικής εκπαίδευσης, ακαδημαϊκών και θεσμικών φορέων, με στόχο την ανάπτυξη συνεργειών, κοινών στρατηγικών και συμπαραγωγών για μια νέα γενιά “έξυπνων” θεατών, από τους οποίους θα προέλθουν οι επόμενοι δημιουργοί, αλλά και το απαιτητικό κοινό: δύο αναγκαίοι και συμπληρωματικοί παράγοντες για την ανάπτυξη και τη διεύρυνση της κινηματογραφικής παραγωγής και αγοράς.
Στο πλαίσιο της γενικής θεματικής «Αφηγηματικές δομές στην ψηφιακή εποχή», τα παραπάνω μέλη του διδακτικού προσωπικού συμμετείχαν στις ενότητες:
-Διαμόρφωση της ισότητας, της ένταξης και της διαφορετικότητας στην παιδική και νεανική ηλικία μέσω των οπτικοακουστικών μέσων
-Κινηματογραφική εκπαίδευση πανεπιστημιακού επιπέδου: πόσο συνειδητή είναι η επιλογή;
-Το παρόν και το μέλλον της κινηματογραφικής εκπαίδευσης
Το έργο Fests of Fests και η πλατφόρμα ScreenWiser τελούν υπό την επιστημονική υποστήριξη του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας – ΕΚΟΜΕ Α.Ε., τον επίσημο φορέα για την οπτικοακουστική παραγωγή και εκπαίδευση στην Ελλάδα.