Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Εγκαινιάσθηκε το ανακαινισμένο υπαίθριο αμφιθέατρο της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ

Το μεγαλύτερο, υπαίθριο, πανεπιστημιακό αμφιθέατρο της χώρας, χωρητικότητας 700 καθήμενων, ένα πραγματικό στολίδι στην «καρδιά» του αλσυλλίου της Πανεπιστημιούπολης, στη Θεολογική Σχολή, ανακαινίσθηκε και πλέον είναι σε χρήση από την κοινότητα του ΕΚΠΑ. Η τελετή εγκαινίων πραγματοποιήθηκε σήμερα, παρουσία του Υφυπουργού Παιδείας, καθηγητή κ. Α. Συρίγου, και περιελάμβανε αγιασμό του υπαίθριου αμφιθεάτρου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας, Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής κ. Χρυσόστομο, και χαιρετισμούς από τον Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), Καθηγητή κ. Μελέτιο – Αθανάσιο Δημόπουλο, τον κ. Υφυπουργό Παιδείας, τους Αντιπρυτάνεις του ΕΚΠΑ  Καθηγητή κ. Νικόλαο Βούλγαρη και Καθηγητή κ. Δημήτρη Τούσουλη, τον Πρόεδρο της Εταιρείας Αξιοποιήσεως και Διαχειρίσεως της Περιουσίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητή κ. Νικόλαο Θωμαΐδη, και τον Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής, Αν. Καθηγητή κ. Χρήστο Καραγιάννη.

Ο Πρύτανης, καθηγητής Μ.-Α. Δημόπουλος, κατά την τελετή εγκαινίων, αναφέρθηκε στις εργασίες ανακαίνισης του υπαίθριου αμφιθεάτρου τονίζοντας ότι «αποκαταστάθηκε στο συντομότερο δυνατό διάστημα, λόγω και των νέων συνθηκών που διαμορφώνουμε για την αντιμετώπιση της πανδημίας, και είναι ήδη έτοιμο προς χρήση από την ακαδημαϊκή κοινότητα του ΕΚΠΑ. Ήδη 4 ορκωμοσίες έχουν πραγματοποιηθεί χαρίζοντας ιδιαίτερη χαρά στους αποφοίτους και τους οικείους και ταυτόχρονα δίνοντας τον παλμό της σημαντικής αλλαγής που συντελείται στο ΕΚΠΑ με μεθοδικό και ουσιαστικό τρόπο. Με την καθοριστική παρέμβαση του Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής Αν. Καθηγητή κ. Χρήστου Καραγιάννη, ο οποίος πρότεινε στη Σύγκλητο του ΕΚΠΑ την αξιοποίησή του για την τέλεση των διά ζώσης ορκωμοσιών αποφοίτησης των φοιτητών του ΕΚΠΑ, οι Πρυτανικές Αρχές ανέλαβαν όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, έτσι ώστε να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί ταχύτατα η διαδικασία ανακαίνισης του Αμφιθεάτρου, με στενή συνεργασία με τον Αντιπρύτανη κ. Νικόλαο Βούλγαρη, με καθοριστική συμβολή της Τεχνικής Υπηρεσίας του Ιδρύματος και του Διευθυντή της κ. Γιάννη Μπαρμπαρέσου, καθώς και με τη συμβολή σε αυτήν την προσπάθεια και της Εταιρείας Αξιοποιήσεως και Διαχειρίσεως της Περιουσίας του Πανεπιστημίου μας και του Προέδρου της Καθηγητή κ. Νικόλαου Θωμαΐδη».

Ο Πρύτανης, αναφερόμενος στο ανακαινιστικό έργο που υλοποιείται κατά τα τελευταία έτη και στην Πανεπιστημιούπολη, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι το υπαίθριο αμφιθέατρο της Θεολογικής Σχολής είναι έτοιμο προς αξιοποίηση και για πολιτιστικές εκδηλώσεις, οι οποίες θα αναδείξουν τη συμβολή του ΕΚΠΑ στην καλλιέργεια και ανάπτυξη του Πολιτισμού ενώ σημείωσε ότι οι Πρυτανικές Αρχές έχουν εκπονήσει και η Σύγκλητος έχει εγκρίνει το Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξης του Ιδρύματος, όπου μεταξύ των στρατηγικών εργαλείων που προβλέπονται για την επίτευξη των στόχων του Ιδρύματος είναι, αφενός, η συντήρηση και η αναβάθμιση των υπαρχουσών κτηριακών εγκαταστάσεων και του περιβάλλοντος χώρου, και, αφετέρου, η ανέγερση ή αγορά νέων εγκαταστάσεων για τη στέγαση Τμημάτων και υπηρεσιών, νέων ή παλαιών, καθώς και την κάλυψη νέων αναγκών τους. 

«Το σχέδιο αυτό», ανέφερε, «υλοποιείται γοργά πλέον από τις Πρυτανικές Αρχές σε συνεργασία με τις Σχολές και τα Τμήματα και πάντα με το έργο και την επίβλεψη της αρμόδιας Τεχνικής Υπηρεσίας, έτσι ώστε οι υποδομές μας να είναι πάντα στο καλύτερο δυνατό επίπεδο, υπηρετώντας την αποστολή μας».

Μετά το πέρας των εγκαινίων ακολούθησε επίσκεψη στη Θεολογική Σχολή όπου ο κ. Υφυπουργός εκδήλωσε ενδιαφέρον για τις Αγιογραφίες που έχουν φιλοτεχνηθεί στη Σχολή, καθώς και για τη Βιβλιοθήκη της Θεολογικής (135.000 βιβλία), όπου, μεταξύ άλλων, έχουν αποθησαυρισθεί χειρόγραφα παλαιών καθηγητών και παλαίτυπα.

ΕΚΠΑ © 2024. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Μετάβαση στο περιεχόμενο
EN