Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης του Προγράμματος Θ.Υ.Ε.Σ.Π.Α. ακαδημαϊκού έτους 2022-2023

Ολοκληρώθηκε το 36ο Πρόγραμμα Θερινών Υποτροφιών Ελληνικών Σπουδών του ΕΚΠΑ (Θ.Υ.Ε.Σ.Π.Α.) του ακαδημαϊκού έτους 2022-2023 με την πραγματοποίηση της τελετής λήξης του Προγράμματος και την τελετή απονομής των Ενδεικτικών Σπουδών στις/στους σπουδαστές στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η εκδήλωση μεταδόθηκε και διαδικτυακά:

Η προσφώνηση έγινε από τον Πρύτανη του ΕΚΠΑ, καθηγητή Μελέτιο-Αθανάσιο Κ. Δημόπουλο, ενώ σύντομη ομιλία απηύθυνε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Σπουδών και Επιστημονικός Υπεύθυνος του Προγράμματος, Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, καθηγητής Δημήτριος Καραδήμας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μέλη ΔΕΠ της Φιλοσοφικής Σχολής καθώς και ο π. Προϊστάμενος Γραμματείας του Ε.Κ.Π.Α., Αν. Καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής, Παναγιώτης Κοντός.

Ο Πρύτανης στην προσφώνηση του ανέφερε μεταξύ άλλων και τα εξής:

Εκ μέρους των Πρυτανικών Αρχών, με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε στην ιστορική αυτή αίθουσα τους φοιτητές και τις φοιτήτριες του Προγράμματος Θ.Υ.Ε.Σ.Π.Α.Θερινές Υποτροφίες Ελληνικών Σπουδών Πανεπιστημίου Αθηνών για το 2023― για να τους επιδώσουμε τα αποδεικτικά της συμμετοχής τους στο πρόγραμμα. Με το φετινό πρόγραμμα, συμπληρώνονται 36 χρόνια δημιουργικής λειτουργίας του!

[…]

Στο φετινό πρόγραμμα μετείχαν 92 φοιτητές από 19 χώρες, από 47 Πανεπιστήμια. Ο συνολικός αριθμός από την έναρξη του προγράμματος είναι 6.599 από πολλές χώρες και Ιδρύματα ανά τον κόσμο!

[…]

Θα ήθελα να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τους διδάξαντες μαθήματα, διαλέξεις, ξεναγήσεις, το προσωπικό της Γραμματείας του Διδασκαλείου της Νέας Ελληνικής Γλώσσας, τη Φιλοσοφική Σχολή, με ιδιαίτερη μνεία στον για πολλά χρόνια Επιστημονικό Υπεύθυνο και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής κ. Παναγιώτη Κοντό, καθώς και σε όλα τα μέλη της επιστημονικής επιτροπής του Προγράμματος.

Εκφράζω τέλος, τις ειλικρινείς ευχαριστίες προς τους φοιτητές και τις φοιτήτριες που μετείχαν στο Πρόγραμμα και τους δηλώνω ότι τους θεωρούμε μέλη της Ακαδημαϊκής μας Κοινότητας. Οι θύρες του Πανεπιστημίου μας θα είναι πάντα ανοικτές για εσάς!

[…]

Στην εποχή που η εξωστρέφεια είναι ένα από τα ζητούμενα, το Θ.Υ.Ε.Σ.Π.Α. αποδεικνύει ότι το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της χώρας ήταν, είναι και θα παραμείνει εξωστρεφές με δράσεις απτές, που έχουν σημαντική ιστορία, όπως το Θ.Υ.Ε.Σ.Π.Α.

JIM 9233

Ο Αντιπρύτανης, Καθηγητής Δημήτριος Καραδήμας, ανέφερε μεταξύ άλλων και τα εξής:

Είναι μια ιδιαίτερη, όμορφη και συγκινητική αυτή η σεμνή τελετή που θα οδηγήσει στην απονομή των ενδεικτικών Σπουδών. Θα ήθελα να ευχαριστήσω πρώτα απ’ όλα όλους όσους συμμετέσχον στο Πρόγραμμα, γιατί εμπιστεύτηκαν το Πρόγραμμα ΘΥΕΣΠΑ και το Διδασκαλείο Νέας Ελληνικής που έχει το κύριο βάρος της διοργάνωσης και θα ήθελα, επίσης, να σας συγχαρώ θερμά για την επιτυχή ολοκλήρωση του εντατικού προγράμματος των έξι εβδομάδων. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το πρόγραμμα ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες σας, ενίσχυσε ή βελτίωσε τις γνώσεις σας στα θέματα που σας ενδιαφέρουν και σχετίζονται βέβαια με την ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό και πλούτισε τις εμπειρίες σας σε σχέση με την Ελλάδα, τη ζωή και τους ανθρώπους της!

[…]

Από τη θέση αυτή θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά και από καρδιάς τους συναδέλφους της Φιλοσοφικής Σχολής που ανέλαβαν, μέσα στο μεγάλο φόρτο του εξεταστικού, διοικητικού και ερευνητικού τους έργου αυτής της περιόδου, να πραγματοποιήσουν τις διαλέξεις που κάλυψαν τα θέματα που ανέφερα προηγουμένως. Θερμότατες ευχαριστίες οφείλουμε στους συναδέλφους του Διδασκαλείου Νέας Ελληνικής που με προθυμία ανέλαβαν και έφεραν με εξαιρετική επιτυχία εις πέρας το βασικό μέρος του Προγράμματος, αυτό της γλωσσικής διδασκαλίας. Θα ήθελα, επίσης, να ευχαριστήσω τα μέλη της Επιτροπής Θ.Υ. Ε. Σ. Π. Α., της οποίας έχω την τιμή να προεδρεύω, τις αγαπητές συναδέλφους: Σπυριδούλα Βαρλοκώστα, Αμαλία Μόζερ και Γραμματική Κάρλα, του Τμήματος Φιλολογίας, καθώς και την κυρία Μαρία Χαντζησαλάτα, η οποία έχει τη γραμματειακή υποστήριξη και το μεγαλύτερο οργανωτικό βάρος! Τους ευχαριστώ για την άψογη και αποτελεσματική συνεργασία που είχαμε!                              

Άφησα για το τέλος τις θερμές ευχαριστίες που οφείλω στον Πρύτανη του Ιδρύματος, τον Καθηγ. Μελέτιο-Αθανάσιο Δημόπουλο, ο οποίος στηρίζει διαχρονικά το Διδασκαλείο και το Πρόγραμμα ΘΥΕΣΠΑ! Στο πρόσωπο του Πρυτάνεως θα ήθελα να ευχαριστήσω και τα άλλα μέλη του Πρυτανικού Συμβουλίου, το οποίο ανταποκρίθηκε σε κάθε περίπτωση έγκαιρα, όταν στην πορεία χρειάστηκε η λήψη κάποιας απόφασης από την πλευρά της κεντρικής Διοίκησης.

[…]

Το ΕΚΠΑ και το Διδασκαλείο της Νέας Ελληνικής θα συνεχίσουν να στηρίζουν το Πρόγραμμα ΘΥΕΣΠΑ και θα προσπαθήσουν να το βελτιώσουν, να το αναβαθμίσουν και να το πλουτίσουν έτι περαιτέρω τα επόμενα χρόνια. Στην προσπάθειά μας αυτή θα παρακαλούσα να έχουμε τη βοήθειά σας. Μπορείτε να συμβάλετε σε αυτό δίνοντάς μας τις ιδέες σας, τις σκέψεις σας, αλλά και την κριτική και τις παρατηρήσεις σας.

Κλείνοντας θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη συμμετοχή σας στο Πρόγραμμα, να σας συγχαρώ και πάλι για την επιτυχή ολοκλήρωσή του και να σας ευχηθώ κάθε καλό για τη συνέχεια! Το πρόγραμμα ΘΥΕΣΠΑ ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα, αλλά το ΕΚΠΑ και το ΔΝΕ θα είναι πάντα εδώ και πάντα στη διάθεσή σας για να βοηθήσουν στην επιστημονική ή επαγγελματική πορεία σας, όπου είναι δυνατό!

Ακολούθησαν χαιρετισμοί, σύντομο μουσικό πρόγραμμα και η απονομή των Ενδεικτικών Σπουδών.

ΕΚΠΑ © 2024. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Μετάβαση στο περιεχόμενο
EN