Το Σάββατο 19/2/2022 και την Κυριακή 20/2/2022 το Μουσείο Ζωολογίας του ΕΚΠΑ θα είναι ανοιχτό από τις 10:00-14:00.
Οι επισκέπτες μπορούν να δουν από κοντά την ποικιλία των ζωικών οργανισμών είτε της Ελλάδας είτε του Κόσμου, να θαυμάσουν την ποικιλότητα των μορφών και των χρωμάτων να συζητήσουν με το επιστημονικό προσωπικό για τις συνήθειες των ζώων, για μύθους προκαταλήψεις και παρεξηγήσεις που συνδέονται με το ζωικό βασίλειο, για τον πλούτο και τη σημασία της Ελληνικής Πανίδας και τέλος για τη σημασία της διατήρησης της «Άγριας» Ζωής.
Γενική είσοδος 2 ευρώ.
Για την είσοδο στο Μουσείο είναι απαραίτητο:
Ενήλικες: Πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης
Παιδιά 4-17 ετών: Αρνητικό self test
Επίσης η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.
Αν έχετε στο κινητό σας τηλέφωνο ή στο tablet την εφαρμογή QR (σαρωτής) και ακουστικά θα έχετε την δυνατότητα πρόσβασης σε επιπλέον οπτικές ή ακουστικές πληροφορίες για τα δείγματα της έκθεσης.
Επίσημος ιστοχώρος: https://zoolmuseum.biol.uoa.gr/
Διεύθυνση
Μουσείο Ζωολογίας, Τμήμα Βιολογίας
Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πανεπιστημιούπολη, 157 84, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 727 4609, 210 727 4376
E-mail: zoolmuse[at]biol.uoa[dot]gr
Facebook: https://www.facebook.com/ZoolMUA
Λίγα λόγια για το Μουσείο:
Το Μουσείο Ζωολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με ζωή 160 περίπου ετών, ανήκει στο Τμήμα Βιολογίας και στεγάζεται στην Πανεπιστημιούπολη, σε έκταση περίπου 2.200 τετραγωνικών μέτρων.
Πρόκειται για το πρώτο και πληρέστερο του είδους του στην Ελλάδα και η ιστορία του αρχίζει σχεδόν μαζί με την ιστορία της Αθήνας, ως πρωτεύουσας του νεοσύστατου Ελληνικού Κράτους.
Στις συλλογές του μουσείου συγκαταλέγονται περίπου500 μικρά και μεγάλα θηλαστικά από την Ελλάδα, την υπόλοιπη Ευρώπη αλλά και όλες τις άλλες ηπείρους είτε ταριχευμένα είτε ως σκελετοί. Φιλοξενεί πλούσια συλλογή περίπου 2500 πτηνών στην οποία περιλαμβάνονται όλα τα είδη της Ελλάδας και συλλογή αυγών και φωλιών πτηνών. Έχει μεγάλη συλλογή από 1000 περίπου ερπετά, αμφίβια αλλά και ιχθύες τόσο της Ελλάδας όσο και της παγκόσμιας πανίδας. Από τα ασπόνδυλα υπάρχουν πολύ μεγάλες συλλογές εντόμων, άλλων αρθροπόδων και μαλακίων (σαλιγκαριών, δίθυρων, κεφαλοπόδων κ.ά.) και σημαντικός αριθμός δειγμάτων άλλων ασπονδύλων όπως σπόγγων, κοραλιών, καρκινοειδών κ.λπ.
Βλ. περισσότερα: Μουσείο Ζωολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών