Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Διεθνές εργαστήριο με τίτλο «Αρχαιολογική Κληρονομιά και Πολιτισμική Διαχείριση» διεξήχθη στη Σόφια της Βουλγαρίας, στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος The Construction of Knowledge in Archaeology and Art History in Southeastern Europe, που διεξάγεται στο Κέντρο Προηγμένων Σπουδών της Σόφιας, υπό τη διεύθυνση του καθηγητή κλασικής αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ, Δημήτρη Πλάντζου, και του Δρος Gheorghe Alexandru Niculescu, ερευνητή στο Institute of Archaeology “Vasile Pârvan” (Βουκουρέστι).

IMG 20230427 163629

Το Πρόγραμμα ερευνά τους τρόπους με τους οποίους συγκροτείται το επιστημονικό αφήγημα για το παρελθόν με βάση την αρχαιολογία, στις χώρες της ΝΑ Ευρώπης (Ελλάδα και Κύπρος, Αλβανία, Β. Μακεδονία, Βουλγαρία, Σερβία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Σλοβενία, Μαυροβούνιο, Κόσοβο, Ρουμανία, Τουρκία). Αρθρώνεται μέσω μιας σειράς συνεδρίων και εργαστηρίων που αποσκοπούν στο διάλογο, τη σύναψη συνεργασιών και την εμπέδωση συνεργιών μεταξύ των επιστημόνων της περιοχής, ενώ παράλληλα προωθεί τη διεπιστημονικότητα στην μελέτη του παρελθόντος.

343728520 894521288282206 3559630304865251642 n

Στη συνάντηση της Σόφιας πήραν μέρος, εκτός από τους δύο διευθυντές του Προγράμματος και την Διευθύντρια του Κέντρου, Δρα Diana Mishkova, και οι Michael Herzfeld, John Carman, Βαγγέλης Κυριακίδης, Raimund Karl, Καλλιόπη Φουσέκη, Hans Peter Hahn, Robin Skeates, Stephanie Koerner, Ivo Strahilov, Miglena Stamberova, καθώς και υποψήφιοι/ες διδάκτορες και νέοι/ες διδάκτορες από την Ελλάδα, την Τουρκία, την Σερβία, την Βουλγαρία, την Ισπανία και τις Η.Π.Α.

Το καταληκτήριο διεθνές συνέδριο του Προγράμματος, με τίτλο: «The local and the global in the construction of knowledge in archaeology and art history: the view from Southeastern Europe», θα διεξαχθεί στην Αθήνα, υπό την αιγίδα του ΕΚΠΑ, τον Νοέμβριο του 2023.

ΕΚΠΑ © 2024. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Μετάβαση στο περιεχόμενο
EN