Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Κέντρου Χειρουργικής Προσομοίωσης με τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023 στο Αττικό Κτήριο της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, η τελετή εγκαινίων του Κέντρου Χειρουργικής Προσομοίωσης με τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Τελετή εγκαινίων του Κέντρου Χειρουργικής Προσομοίωσης/Δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος 26/1/2023

JIM 0749 1

Χαιρετισμό απηύθηναν ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητής Μελέτιος-Αθανάσιος Κ. Δημόπουλος, ο Διευθυντής του Τομέα Χειρουργικής, καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Νικόλαος Νικητέας και ο Διοικητής του Αττικού Νοσοκομείου κ. Σπυρίδων Αποστολόπουλος.

Ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ στον χαιρετισμό του ανέφερε μεταξύ άλλων και τα εξής:

Με ιδιαίτερη χαρά και εξαιρετική τιμή χαιρετίζω τη σημερινή εκδήλωση εγκαινίων ακόμα μιας νέας δομής υψηλότατου επιπέδου για το Πανεπιστήμιό μας και τη Δημόσια Υγεία, του Κέντρου Χειρουργικής Προσομοίωσης που πραγματοποιήθηκε με την ευγενική  δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Πιο συγκεκριμένα σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Αττικού Κτηρίου της Ιατρικής μας Σχολής, το γνωστό πλέον ΑΚΙΣΑ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, λειτουργεί πλέον με τη χρήση προσομοιωτών εικονικής πραγματικότητας ελάχιστα επεμβατικών τεχνικών το Κέντρο Χειρουργικής Προσομοίωσης!

Το πρωτοποριακό αυτό έργο αποτελεί δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και συστάθηκε με τον Ν.4655/2020 «Πρωτοβουλία για την Υγεία», στοχεύοντας στην ανάπτυξη και βελτίωση των δεξιοτήτων των εκπαιδευομένων φοιτητών ιατρικής και ειδικευομένων, μέσω της χρήσης ψηφιακών μέσων και εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης.

[…]

Εκ μέρους των Πρυτανικών Αρχών θα ήθελα να ευχαριστήσω το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και για αυτή τη δωρεά και συνολικά για τη στήριξή του με μεγάλες δωρεές ιδιαίτερα στον Τομέα της Υγείας.

[…]

Θερμές ευχαριστίες οφείλουμε και στο ΑΤΤΙΚΟ Νοσοκομείο και ιδιαιτέρως στον Διοικητική του κ. Σπύρο Αποστολόπουλο, με τον οποίο έχουμε «ανοιχτή γραμμή» για όλα τα θέματα.

Επίσης οφείλω να συγχαρώ τα πάντα υπερδραστήρια μέλη ΔΕΠ του Τομέα Χειρουργικής και ιδιαιτέρως τον Διευθυντή του Τομέα, καθηγητή κ. Νίκο Νικητέα, όπως και τους υπεύθυνους καθηγητές για το Κέντρο, τον Κοσμήτορα κ. Μάνο Πικουλή και τον Διευθυντή κ. Παναγιώτη Παπαγγελόπουλο.

Είναι στον προγραμματισμό μας, στα νέα Κτίρια  της Ιατρικής Σχολής επί της οδού Μικράς Ασίας στο Γουδί, να δημιουργηθούν νέα Κέντρα Προσομοίωσης και για αυτό το λόγο θα παρακαλέσουμε και για τη γενναιόδωρη υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Προς το παρόν, οι Συνάδελφοι που έχουν εκδηλώσει σχετικό ενδιαφέρον είναι οι: Παναγούλα Αγγελογιάννη, Δημήτρης Αγγουράς, Νίκος Βραχνής, Σπυρέττα Γολεμάτη, Διονύσης Δελλαπόρτας, Γιώργος Θεοδωρόπουλος, Ιωάννης Καραβοκυρός, Δημήτρης Κουλαλης, Ζήσης Κρατήρας, Θωμάς Νικολόπουλος, Θανάσης Πρωτοπαπάς, Κωνσταντίνος Στραβοδήμος, Γρηγόρης Στρατάκος, Δημήτρης Σχίζας, Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος και αναμένουμε και από άλλους Συναδέλφους που τυχόν ενδιαφέρονται.

Επιπλέον το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ως σημαντικός αρωγός των μελών ΔΕΠ της Ιατρικής Σχολής που εργάζονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αττικό, έχει αναλάβει τη διαμόρφωση των κοιτώνων των Ιατρών.

Εκ μέρους των Πρυτανικών Αρχών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών θα ήθελα να σημειώσω την τεράστια προσφορά γενικότερα και το πρωτοποριακό έργο του Τομέα Χειρουργικής.

Στην Τομέα Χειρουργικής έχουν υπηρετήσει και προσφέρει μεγάλες μορφές της Χειρουργικής με διεθνή απήχηση και αναγνώριση.

[…]

Με έργα όπως το σημερινό, το Πανεπιστήμιό μας αλλάζει, μεγαλώνει και ανταποκρίνεται στις σύγχρονες προκλήσεις της Επιστήμης και στις ανάγκες της κοινωνίας!

Ολοκληρώνοντας, θέλω να συγχαρώ ακόμα μία φορά τις Καθηγήτριες και τους Καθηγητές μας στην Ιατρική Σχολή και στο Χειρουργικό Τομέα για τις δράσεις τους και τις πρωτοβουλίες τους για αριστεία και καινοτομία.

Έπειτα ακολούθησε παρουσίαση-ομιλία από τον Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας, καθηγητή Εμμανουήλ Πικουλή, Επόπτη του ΑΚΙΣΑ και υπεύθυνο εκπαίδευσης στο θεματικό πεδίο της Γενικής Χειρουργικής μέσω προσομοιώσεων και ΑΙ (Artificial intelligence).

JIM 0583

Στη συνέχεια ακολούθησε ομιλία από τον καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Παναγιώτη Παπαγγελόπουλο, υπεύθυνο εκπαίδευσης στο θεματικό πεδίο της Ορθοπαιδικής Χειρουργικής.

JIM 0613

JIM 0656

Η εκδήλωση έκλεισε με την ομιλία του Εκτελεστικού Διευθυντή του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος κυρίου Παναγιώτη Παπούλια.

Στιγμιότυπα από την εκδήλωση:

ΕΚΠΑ © 2024. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Μετάβαση στο περιεχόμενο
EN