Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα “Faith-Based Leadership in a Turbulent World” το οποίο οργανώθηκε από το University Fletcher School of Law and Diplomacy, του Tufts University’s Office of Executive Education (Boston USA) σε συνεργασία με το Foreign Affairs Institute που εδρεύει στην Αθήνα και με την υποστήριξη της πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Ελλάδα.

Εκ μέρους του ΕΚΠΑ συμμετείχαν ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής Αναπληρωτής Καθηγητής κ. Χρήστος Καραγιάννης, ο Αναπληρωτής Καθηγητής κ. Ιωάννης Παναγιωτόπουλος και ο Επίκουρος Καθηγητής αρχιμ. Αρίσταρχος Γκρέκας, ο οποίος διετέλεσε και μέλος της οργανωτικής επιτροπής του προγράμματος.

Πέντε ημέρες από 2 έως 6 Μαΐου αναπτύχθηκαν από υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκούς και ειδικούς με τεχνογνωσία σε διαφορετικά πεδία, θέματα η επίλυση συγκρούσεων, η οικονομική στρατηγική, η επιχειρησιακή αλλαγή, η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, η κακή επιρροή και φυσικά η επιρροή που βασίζεται στην πίστη.

Ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Αθήνα Geoffrey Pyatt προς τιμήν των διοργανωτών και συμμετεχόντων παρέθεσε δεξίωση στην Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών. Μεταξύ των άλλων στη δεξίωση παρευρέθηκε ως προσκεκλημένος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Στην ομιλία του ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Ελλάδα Geoffrey Pyatt, αφού ευχαρίστησε τα μέλη της διπλωματικής αποστολής και το προσωπικό της Πρεσβείας για την διοργάνωση του προγράμματος, μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τη Δρ. Jenifer Neils και όλη την ομάδα από την Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών που μας φιλοξένησαν εδώ απόψε.

Θα επαναλάβω την Δρ. Προδρόμου, ευχαριστώντας κάποια άλλα μέλη της ομάδας που βοήθησαν στην υλοποίηση, όπως τον Λουκά Κατσώνη, τον πατέρα Γκρέκα και την Τζένη Στρακόφσκι. Ξέρω ότι χρειάζεται πολλή προσπάθεια για να συνδυάσουμε κάτι τέτοιο, οπότε σας ευχαριστώ όλους που το κάνατε να λειτουργήσει.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι επίσης σθεναρά αφοσιωμένες στην υπεράσπιση της θρησκευτικής ελευθερίας. Πιστεύουμε ότι κάθε άνθρωπος πρέπει να μπορεί να λατρεύει ελεύθερα και συνεργαζόμαστε τακτικά με κοινότητες από όλες τις θρησκείες για να υποστηρίξουμε αυτό το δικαίωμα. Εδώ στην Ελλάδα συναντιόμαστε συχνά με Έλληνες Ορθόδοξους Χριστιανούς, ηγέτες της εβραϊκής κοινότητας της Ελλάδας και μουσουλμανικές ομάδες σε όλη τη χώρα.

Το πρόγραμμα Faith-Based Leadership in a Turbulent World είναι μέρος αυτού του πυλώνα, των ανθρώπων με τους ανθρώπους/ people-to-people,  της διμερούς μας σχέσης. Αντιπροσωπεύει, την πρώτη φορά από όσο γνωρίζω ότι η Πρεσβεία των ΗΠΑ έχει υποστηρίξει ένα πρόγραμμα που επικεντρώνεται ειδικά στην ανάπτυξη ηγεσίας στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Το γεγονός ότι είμαστε σε θέση να το κάνουμε αυτό με μερικούς από τους πιο εξέχοντες μελετητές σε θέματα ηγεσίας και μια από τις πιο εξέχουσες σχολές εξωτερικών υποθέσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι τεράστια τιμή. Και ελπίζω ότι αυτή η εβδομάδα θα είναι απλώς η αρχή μιας μεγαλύτερης και παραγωγικής σχέσης μεταξύ όλων εδώ.

Στα έξι μου χρόνια τώρα στην Ελλάδα κατάλαβα μέσα από συναντήσεις και ταξίδια σε όλη τη χώρα ότι η ηγεσία στην ελληνορθόδοξη εκκλησία παίρνει πολλές μορφές. Συναντήθηκα με μέλη του κλήρου και τους ηγέτες της κοινότητας σε όλη αυτή τη χώρα και εντυπωσιάστηκα από τον ρόλο που δεν υποστηρίξατε απλώς σημαντικές θρησκευτικές παραδόσεις, παρέχοντας καθοδήγηση και παρηγοριά, αλλά και στο να ηγηθείτε και να επηρεάσετε εκατομμύρια.

Όλοι σας ενώνει ένα κοινό κίνητρο για να υπηρετήσετε τους άλλους. Η ιδέα να είστε ηγέτης, οικονόμος στην εκκλησία και την κοινότητά σας σας τοποθετεί όλους σε μια σημαντική θέση ευθύνης. Ελπίζω ότι η εκπαίδευση ηγεσίας που λαμβάνετε αυτή την εβδομάδα θα σας δώσει την ευκαιρία να σκεφτείτε τις τάσεις και τις προκλήσεις που επηρεάζουν τον κόσμο μας και πώς εσείς ως ηγέτες μπορείτε να επηρεάσετε το μέλλον όλων των κοινοτήτων σας».

Περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://gr.usembassy.gov/ambassador-pyatts-remarks-at-reception-in-honor-of-faith-based-leadership-in-a-turbulent-world/

Εικόνα4 1

ΕΚΠΑ © 2024. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Μετάβαση στο περιεχόμενο
EN