Την Πέμπτη 21 Μαΐου το Τμήμα Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών πραγματοποίησε με ιδιαίτερη επιτυχία το σεμινάριο με τίτλο «Las tentaciones y peligros del microrrelato. Relaciones extrañas con los textos breves», με προσκεκλημένο τον διακεκριμένο Κοσταρικανό συγγραφέα, φιλόσοφο και ακαδημαϊκό Rafael Ángel Herra.
Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, οι φοιτήτριες και οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με ζητήματα που αφορούν τη μικροαφήγηση, τις αφηγηματικές τεχνικές και τις ιδιαιτερότητες των σύντομων λογοτεχνικών μορφών στη σύγχρονη λογοτεχνία. Η συζήτηση ανέδειξε τη σημασία της λογοτεχνικής δημιουργίας ως πεδίου στοχασμού, πειραματισμού και διαλόγου ανάμεσα στη θεωρία και την πράξη της γραφής.
Ιδιαίτερα σημαντική υπήρξε επίσης η δωρεά, από τον ίδιο τον συγγραφέα, μιας σειράς βιβλίων του προς τη βιβλιοθήκη του Τμήματος. Η πολύτιμη αυτή προσφορά εμπλουτίζει ουσιαστικά το ακαδημαϊκό και ερευνητικό υλικό των φοιτητριών, των φοιτητών και των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας, συμβάλλοντας παράλληλα στην περαιτέρω γνωριμία με τη σύγχρονη λογοτεχνία και διανόηση της Κόστα Ρίκα.
Το Τμήμα εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στον Rafael Ángel Herra για την παρουσία, τη γενναιόδωρη προσφορά και τη σημαντική συμβολή του στην ακαδημαϊκή και πολιτιστική ζωή του Τμήματος.
